Dobil kazen....nasvet prosim...:)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Včeraj me je redar presenetil s pildkom Obvestilo redarstva, zataknjenim za brisalcem... Okej, tuki sem kiriv, parkiral tam kjer ni dovoljeno.... Bilo je v Luciji, za cesto itak da ni nobenega parkinga, sem pa opazil malo večjo luknjo, med ostalimi parkiranimi vozili, kamor sem lahko spravil mojo mulo. Zvečer prideva nazaj in ..., kot v naslovu.
Torej razlog je : " ustavili ali napačno parkirali v nasprotju 2. točke 4. odstavka 52.člena po ZVCPju....
http://www.zakonodaja.com/zakoni/viii/4/zvcp_1_upb4/cleni/52.clen/52.clen

Kako se lahko pritožim, če sploh lahko, ker državi že tako ali tako preveč plačujem(o)
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Lahko, a vprašanje, koliko te bo stal dovolj sposoben odvetnik , saj veš finta...nisi vozil ti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja res je, kar pritoži se, vse kar boš sem pridobil je ČAS in dodatne nepotrebne stroške.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Neumen se mi zdi znesek za nepravilno parkiranje, 89€! Pa še to, trije pred mano so ga imeli, dva za mano, obadva francoza pa ne....
stupid-1.gif
Nekje sem prebral, da obvelja samo to, če ti redar izvrši plačilni nalog osebno...
Bi dal roko v ogenj, da sem to prebral na Alterju...
sprasujem se.gif

razen če ni blo v Spamu...
hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
velja ja, tega lahko vrzes v kos, ampak po posti bos dobil še enega, priporočeno, katerega boš dobil "v roke" in bo veljal.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Oni so slikali tvoj avto in imajo sliko, tko da ...
A ni opcija, da če plačaš v 8-ih dneh, je polovička.

V NM je punca narobe parkirala in na steklo dobila pildek, nato pa po pošti položnico in sliko in ker je plačala v 8-ih dneh, je namesto 40 eur plačala 20 eur.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Ti samo polovičko plačaj pa ne bo problemov. Pritožbe pisat pa se ti po moje ne splača, ker boš več časa in živcev porabil kot je vse skup vredno.

Glede tujcev pa je tak, da mora tujec plačati na licu mesta polovičko, če pa ne plača pa se mu vstran poberejo dokumenti in nesejo na PP kamor pride potem on to plačat in dobi dokumente nazaj. V tem primeru mu niso mogli odvzet dokumentov. Verjetno se temu redarju ni dalo klicat pajka al pa je bla gužva.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Hitro plačaj polovičko in konec......................a to je blo v Portorožu? Drugič pojdi parkirat v marino ker je brezplačno...drugače je pa povsod za plačat in z veseljem pišejo listke.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
To je bilo v Fiesi, (v 1. postu sem napisal v Luciji( una mistejka tu mejka)) občina Piran....najbolje, da res plačam.
TNX 2 ALL
nahrung002.gif
:

Nazadnje urejeno:

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Si bom sposodil malo temo.

Namreč dva dni nazaj so tudi mene oglobili, se mi načeloma ne gre za vsoto denarja ampak za princip. Res je tabla prepovedano parkiranje in ustavljanje ampak potem je vmes še dovozna pot nato pa pošta. Sam sem parkiral pred pošto skočil oddati par pisem in hudiča že kazen na šipi.
Imam pa par vprašanj:
- ali mora imeti pošta zakonsko urejena parkirna mesta? Sicer so zraven parkirna mesta ampak od stanovalcev blokov. Za podjetja odvisno od velikosti je predvideno številko parkirnih mest, mogoče kdo ve kako je u javnimi ustanovami oziroma javnimi podjetji?
- znak za prepovedano parkiranje je postavljen samo na eni strani, iz druge strani ni znaka? Kako naj potem vem da je prepovedano parkiranje?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Kam pa si parkiral? Na pločnik? Mogoče bi bilo bolje, če bi dal kakšno sliko.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
- znak za prepovedano parkiranje je postavljen samo na eni strani, iz druge strani ni znaka? Kako naj potem vem da je prepovedano parkiranje?
Hmm, na to bi se mogoče lahko izgovarjal. Samo prej preveri pri nekomu, ki 100% ve, da ne boš časa in denarja zapravljal.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik pikijakob pravi:
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Drugič pojdi parkirat v marino ker je brezplačno...
bonk.gif

Kerga leta že?
Post je od letos , ne od predlani.

Pa jaz parkiram na makadamskem parkirišču pred marino v portorožu...brezplačno....včeraj sem tam parkiral....pa pred semaforjem nekaj 100m nazaj se tudi zastonj parkira...pa po semaforju unih 200m tudi....in na makadamskem parkirplacu tudi.

Pa skoraj vsak dan ga parkiram tam...pa nisem še plačal.

V Luciji...da ne bo pomote.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Še slika o lažji predstavi.

Avto je bil parkiran na istem mestu kot sedaj srebrno vozilo. Iz druge strani znaka za prepoved parkiranja ni.
725834-07082009097.jpg

Priponke

• 725834-07082009097.jpg
    725834-07082009097.jpg
    70,4 KB · Ogledi: 208

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Naslednjič parkiraj pred tem znakom, avto pusti na cesti in vklopi vse smernike. Parking pač ni obvezen (obvezen je samo dostop za invalide), redarji pa s pridom izkoriščajo "zlate jame" kar se parkiranja tiče. Pri nas je neko medobčinsko redarstvo, cel dan se lahko sprehajajo v radiusu 200 metrov in talajo obvestila. Lokacija je pač v bližini glavne ceste, zraven sta dve banki, par trgovin, papirnica... folk se skozi menjava, tako da kar se tega tiče nimajo hudega dela
smile-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
A na začetku je znak, ko zaviješ levo k policiji, da ne smeš parkirat ali ustavit?