Dober univerzalni sesalec

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Tole pa po mojem niti ni tako švoh za doma. Mogoče edino malo glasen. Posesaš pa vse od a do ž in streseš v smeti in gotova maša.
Mogoče si bom tudi sam omislil kaj podobnega.
Kakšna je realna sesalna moč v primerjavi z "navadnimi" sesalniki?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Za zahtevno sesanje sem prej uporabljal Lavor Ashley. Lavor seveda ni tako dober, kot je Bosch, še najbolj me moti, da je tako glasen, da moram uporabljati čepke, ampak presega domače potrebe in je to to. Bi ga priporočil.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Nisem še videl ali delal s 15, sem pa za vikend spet uporabljal 25 in kot je kolega nad mano pripomnil je slabost teh sesalcev vrečka, ki je slaba. Tista za večkratno uporabo pa draga. Lavor dela brez vreče, ima filc in filter, katera se da spihat. Za majhne osnovne stvari pri domu posesat je Lavor vrh glave (kurilnica, kaj mokrega po kleti in podobne stvari, ki jih s hišnim sesalcem ne boš napadel), za recimo novogradnjo sesat pred tlaki je pa prešibak.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Tole za sabo vlačit po fletu je brez veze. Za pepel in avto pa ja. Za pepel ima fotr enega čip iz hoferja, 800w pa niti ni glasen. In za kako brusilko s šmirgel papirjem je tut uredu. Nima pa filtrov. Za po bajti je v uporabi že tretji Hoover ampak so čedalje slabši. Oziroma. Tistega, ki sem kupil pred 10 leti, je bil veliko boljši kot sedanjšna dva. Sam dereta se k žvaude.
Na kratko industrijski za po bajti ti ne priporočam.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Jaz v osnovi rabim za pepel + sem in tja za normalno sesanje in včasih mokro. Zato sem mislil kupit univerzalnega. Če kupim samo za pepel, moram kupit še normalnega...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Potem z Gas 15 ne boš zgrešil, če ti je za dati za dva Lavorja za isto reč
nahrung002.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ah ne, če je Lavor isti, potem itak vzamem Lavorja. Kaj pa tisto polavtomatsko čiščenje filtra, ki ga ima Bosch? Je to uporabno?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Jah je, do točke, ko je treba izpraznit vrečo, ko pa porabiš več časa. Pri Lavorju pa samo obrneš kanto in za spucat filter malo več časa porabiš, ker tisto čiščenje filtra na Lavorju bolj slabo dela. Volumna sta tam-tam tako, da ti gepira približno enako čiščenja pri obeh. Gas 25 ima zelo velik volumen in tam je to polavtomatsko čiščenje bolj pri izrazu. Da pa vlek sesalca popraviš, ga je treba pa isto ven vzet in očistit.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri sesalcih ni vse samo v vleku. Je tukaj še filtracija zraka, ki gre nazaj v prostor. Za to pa sem kr prepričan, da je pri industrijskih veliko slabša.
Navaden sesalc ima posebne vrečke, filter pred motorjem, filter za motorjem. Industrijski pa imajo samo vrečko ali pa un velki filter, ki ga nikol več ne moreš spucat kot novga. Pri navadnih sesalcih pa lahko vse filtre opereš.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Sem mislil, da se razumemo. Industrijski je za pepel, žaganje, kamne in prah po vrtanju / štemanju, mokro sesanje po kleti ipd.

Za tepih v dnevni sobi pa sesalc z enolitrsko vrečko in hepa filtrom.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Potem ne bo šlo z univerzalnim, ker rabim praktično samo za pepel. Če ne morem z njim sesat vsega, tudi kavča recimo, potem odpade. Kaj torej kupit?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Imam ogromen kamin in kurim na drva. Ne da se mi jebxx z nekimi cenenimi variantami. Sem vzel lavorja, jutri poročam

Podobne teme