Jaz zadnje čase za na hit delam tako: Jaz ponavadi nabavim več vrst mesa (srna, govedina, nekaj svinjskega mesa). Narežem na kose 2x2 cm. Meso začinim z soljo poprom, kumino. Meso počasi opečem na olju. Potem spražim čebulo. Ponavadi dam na 1 kg mesa, 1,5 ali 2 kg rdeče čebule (lahko tudi kaj paprike daš zravn) Potem ko je čebula rjava zalijem z rdečim vinom. Potem dodam meso, ki sem ga opekel in zalijem z vodo in dodam začimbe, kot je cbb omenil. Potem to kuham na rahlem ognju (ne gledam na uro). Proti koncu še dodam česen,ki ga stisnem. Na koncu se odločim, koliko golaža bi imel za v skrinjo in koliko ga bom naredil. Omaaka je bolj redka. Zato potem naredim zmes vode, paprike (lahko tudi pekoča paprika) in moke. In to v vodi raztopim in zmešam v omako. Čez čas se omaga zgosti. In golaž je pripravljen. Nekajkrat sem tudi krompir v golažu skuhal zraven (kar celega). Pekoče feforone si pač nareže kdo pač hoče v golaž, ker eni imajo radi pekoče eni pa ne. Če vem, da imajo vsi radi pekoče, naredim ubijalski golaž (namesto sladke paprike dam pekočo papriko.