Dober projektor?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Ker vedno bolj ugotavljam, da mi ni do tega, da dam 2k eur z 60" tv, se nagibam v smeri projektorjev.

Kaj dosti se ne spoznam, zato bi prosil za kak nasvet.

želje:

- do 2k eur
- čim tišji
- vsaj 720p HD more predvajat
- vsaj 2 hdmi vhoda

TV-ja (SD) praktično ne gledam, v povprečju je trenutni tv prižgan mogoče 1-2 uri na dan (kaka serija, film), kako uro več čez vikend, tako da mi strošek z žarnico ne predstavlja takega problema.

Je dovolj, da imaš dobro pobeljeno steno ali je (dobro) platno nuja? Kar se tiče temnejše sobe oz. praktične teme mi tudi ni problem..

Hvala za nasvete!

Casper

Zelenc'
9. feb 2010
7
0
1
59
Radovljica, Kranj
Jest mam projektor že malo čez dve leti.
Žarnica je malenkost oslabela, tko da podnevi ni najlepša slika, pri nezatemnjenem prostoru.
Nimam pa Platna, ampak kar belo steno, kar dodatno poslabša sliko.
Uporabljam ACER ja.
800x600p, pa mi zadostuje, ker HDja ne sprejemam preko VDSL
Glasnost je bila 28dB, pa se mi zdi, da se je mal povečala.
Drugače pa si ne predstavljam več TVja brez Projektorja.
Sem se navadil na 1,7m diagonalo in 5cm podnapise..
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.856
-391
113
dobro platno naredi res razliko! tko da, če boš dal 2k za projektor, dej še par 100€ za dobro platno! pa zvok moreš nekam spljat, ker tisti iz projektorja je bl tko...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
aplauz.gif

Zvok iz projektorja.
hysterical-1.gif

Dobro platno pa tudi ne naredi razlike....sicer je pa to zlo zapletena "problematika".

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Platno sem tako ali tako mislil nabaviti, za zvok je pa ze poskrbljeno z Jamoti in onkyom
wink-1.gif

Se pa trenutno najboj nagibam k Sanyo PLV-Z700 in razliko v cenod o Z3000 investirati v boljše platno.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Platno...kaj pa vem. Poglej malo kaj se kupuje recimo na avforumih.

Drugače se ti bo pa mogoče zaletelo ko boš videl kakšne cene hočejo slo dobavitelji za ena češka platna.
bonk.gif
Zelo kvalitetna platna razna nemška so pa ocenjena kot zlato.

Je fino met dobro platno sam ne za eno ledvico. Bela pobarvana stena (obična barva ne pralne oz. pol pralne) imajo kar primeren gain okoli 1 ali pa še malo manj, kar je kar OK. Lahko da ti bo kak papak prodal kak superduper platno k ma pa gain nad 1.3 in bo sicer kvalitetno sam ne za HT uporabo in bi bla stena brez platna mnogo boljša.

Ni vse zlato kar se !sveti! in to je tukaj zelo pomembno.
wink-1.gif
Iščeš čimbolj pravilen prikaz barv in čimvišji kontrast.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Lahko si malo pogledaš po netu za rabljene SIM2 projektorje, recimo Domino serija ( katerega imam tudi sam že leta). To so praktično najboljši projektorji z življensko dobo žarnice 6000 ur. Ok, roko na srce, lahko deluje tudi preko 8000 ur
wink-1.gif

lp
s

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
327
83
Jaz imam oboje, projektor ene 4 leta, Plazmo 42col pa 2 leti. Moj nasvet: če ne boš imel obojega potem vzemi 60" tv. Projektor je res samo za kak film, sem imel tudi tv kartico in mašine pa je preveč dela da bi se ti dalo vklapljati npr. za dnevnik. Dobiš pa soliden projektor precej ceneje. Imho je škoda dati 2k ojrov za nekaj kar boš imel prižgano 1x tedensko. Jaz imam še 1/2 lifetime-a žarnice po 4. letih!!! 60 col je za gledat film full-hd že zakon, jez še DivX včasih na plazmi pogledam. Še enkrat premisli preden se zaletiš v tako drag projektor, po mojem ni računice za ta denar.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.856
-391
113
Da malo obudimo tole temo....

Neki se menimo da bi nabavili en ugoden rabljen projektor. Ko sem pogledal na bolho sem videl da so ze od 200€ naprej razni acerji pa benqoti... Nismo zahtevni gledalci, tko da kvaliteta ni top priotieta, bolj je vazn da ne takoj crknil, pa mogoce da bi imel hdmi, ni pa tud nujno. Kaj se da dobit kaj uredu za ta denar?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Nekaj podobnega tudi sam iščem. Na bolhi je tega kar nekaj, vendar pa imam jaz željo po HDMI-ju. Na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Tudi sam opažam to ja. Me pa zanima, če ima kdo mogoče kakšne izkušnje tudi z mini projektorji? Je tam opcija priključiti samo USB in SD kartice, ali tudi zunanji vir?

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Sam uporabljam KLIK , majhen, priročen, baterija mu zdrži iz izklušenj cca 1.5h, zadeva je odlična, uporabljam ga v spalnici kot nadomestilo za TV. Lepo vklopim laptop ali tablico preko hdmi, in predvajam si programsko shemo od T-2 preko aplikacije Tv2go ali pa preprosto, kakšno serijo, film iz pašnikov
wink-1.gif
. Lahko ti povem,da mi je večji užitek zvečer ležat ter gledati preko cele stene v spalnici, kakor pa gledati v dnevni sobi na TV.

Na morju sem recimo uporabljal tako, da sem vklopil laptop na katerem sem imel USB DVB-T antenco ter lovil lokalne kanale, če sem to želel gledati, če ne pa preprosto film
smile-1.gif

Svetilnost je malo slabša če je svetloba, vendar za zvečer pa
zmaga.gif

Ta projektor, katerega imam ima zraven priložen še daljinc ter inštaliran ima tudi svoj predvajalnik, podpira SD kartico, ima zvočnik, drugače obstaja še en drug čisto osnovi, kateri pa zgolj samo projecira brez nekih dodatnih funkcij.

Lp.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
dej nared kakšno fotko kakšna je slika v zatemnjeni sobi...

Bom imel v mislih in bom naredil samo da ga dobim nazaj, namreč posodil sem ga prijatelju, ki je trenutno na dopustu.

Lp.