Do Švice z avstrijsko vinjeto

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Živjo.

Gledam malce zemljevid in iščem najbolj ugodno pot do Švice samo z uporabo avstrijske vinjete, pa ne najdem nobene pametne poti, ne da bi plačal še kak dodaten tunel. Je od vas kdo že šel na tak način do dežele sira? Kje ste šli?

Lp, Tuši

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda se da, ampak voziš po takih obvozih in prelazih, da ti potem nazaj grede ni težko plačat. Edini pametni obvoz je za Grazom - namesto smer Salzburg/Nemčija zaviješ za Bruck Am Mur (če greš seveda mimo Graza).

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Seveda se da. Lepo čez Ljubelj, nato na A10 proti Salzburgu, Katschergu in Tauerntunellu se seveda izogneš, nato Salzburg, naprej skozi Nemčijo proti Innsbrucku, ta pa namesto čez tunel, raje čez prelaz St. Anton in hopla, pa si v Švici.

Prej še preveri, če je prelaza St. Anton odprt, ali pa počakaj na poletje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
nato Salzburg, naprej skozi Nemčijo proti Innsbrucku, ta pa namesto čez tunel, raje čez prelaz St. Anton in hopla, pa si v Švici.
Bo pa že bolje, ceneje in hitreje se peljat čez München in na Bregenz.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Čez dolino Aoste ne pride v poštev? (Italija)
Škoda mu je 8 evrov dati za cestnino prek Tauerna, a misliš, da bo zdaj z veseljem odkašljal 80 evrov dodatnih cestnin?
hysterical-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Mislim, da če se izogibaš Tauern tunelu, da na prelazu vseeno fašeš cestnino? Ali se motim? Jaz sem jo nazadnje plačal, ker sem bil na izletu po Avstriji in Švici in sem bil nekako sit vožnje po tunelih - tisti, ki ste se vozili po teh dveh deželah, veste zakaj. Je pa res, da se ne spomnim točno, kje sem se že vračal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Mislim, da če se izogibaš Tauern tunelu, da na prelazu vseeno fašeš cestnino?
Ne. To si moral biti na kakem drugem prelazu.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Sem se zadnjič peljal nazaj čez Kitzbuhel pa naprej proti Lienz-u, tam plačaš tunel Felbertauerntunnel, ki stane isto kot Tauerntunnel ali pa je 50centov dražji ne vem zdej točno. Se je pa fino tam peljat če je lepo vreme je ful lepo sploh z motorjem priporočam
zmaga.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Sam se nekako trenutno najbolj nagibam k tejle poti. Je nekaj poti po Italiji, ampak tu bi šel pa po stranskih. Upam, da ne bo kje kaka cesta zaprta.

Lp, Tuši
Šparejmo, pa nej košta kar hoče.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Od Brixna proti Insbrucku boš moral iti po stranskih cestah. Drugače bo cestnina,...je pa to najcenejša varjanta.....

kako pa fantje iz Podljubelja hodijo v Lichtenstein? Verjetno skozi tunele in na Nemčijo?

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Ja, sem upošteval ta del, da se gre po stranskih.
Takole bo verjetno izgledala pot nazaj.
Ja, večina gre na Nemčijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mimo Bregenza je cca 100km dlje kot čez Innsbruck (ko sem šel v Zurich), je pa vsaj 3 ure daljša vožnja mimo Innsbrucka. Na tej poti (Salzburg, Munchen, Bregenz) pa plačaš samo eno predornino (proti Salzburgu) in Avstrijsko vinjeto. Seveda moraš računati še na celoletno švicarsko...