Dnevnice, kilometrina-Moneybookers?

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Na kratko
Imam s.p., zaposlenih par delavcev, delam samo za skandinavce, pri nas nič ne delamo.
Do sedaj sem jim poleg plače, katero so dobivali na TRR, izplačeval dnevnice in kilometrino preko blagajniškega prejemka,
torej na roke.Zdaj imam velik problem, saj imata 2 delavca blokiran TRR, pa jima dnevnic in kilometrine ne bi nakazoval
na TRR zaradi blokade.
Zdaj me zanima, če kateri ve, če jima lahko nakažem na Moneybookers račun?
Sem vprašal svojo računovodkinjo (nima male firme, ima par zaposlenih), pa ne ve
10.gif

lp

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Pravilnik in pojasnilo DURS pravi, da se mora nakazovati na transakcijski račun delavca, saj je namen tega prav učinkovitejša izvršba.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Vprašanje, če bi DURS sprejel to interpretacijo, ker Moneybookers ni banka, ampak servis za prenos sredstev. Motilo bi jih predvsem to, da se na Moneybookers račun ne morejo "vsesti"
wink-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Kolikor vem je z 20 decembrom prišel zakon, ki predpisuje, da morajo biti vsi prejemki delavcem nakazani na TRR.

Načeloma, bi to šlo skozi, če bi ti delavcu vse t nakazoval na money bookers in bi se zgovarjal, da si mislil, da je to klasičen trr. Da pa plačo nakazuješ na trr, ostalo pa drugam, si pa jaz ne bi upal, ker je preveč evidentno zakaj si to delal.

lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ne me držat za besedo.

Kako pa izgleda številka računa pri moneybookers? Ali je enaka po številu cifer, kot pri TRR. ?

Pa še nekaj. Če se ne motim pri moneybookers denar lahko dvigneš edino tako da ga prenakažeš na trr. Potem pa nisi nič naredil.

lp

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Glej, če bi mi bilo vseeno za njiju, sploh ne razmišljal, tu imata vse na TRR, pa se hebita.
Samo sta fanta pridna, pač imata neke stare pufe.Saj bosta poravnala obročno, samo če dobita dnevnice na TRR, jima le te v celoti
zarubijo.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Te popolnoma razumem, ampak v spor z DURSom ne bi silil, sem že imel obdobje, ko sem visel po njihovih pisarnah pod mikroskopom zaradi ene neumnosti, zdaj se jih izogibam kolikor gre. Na koncu se je moj primer končal dobro, sem pa pustil tam pol živčnega sistema.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Samo sta fanta pridna, pač imata neke stare pufe.Saj bosta poravnala obročno, samo če dobita dnevnice na TRR, jima le te v celoti
zarubijo.
Za zarubljene dnevnice je sedaj taka jeba, to da jima plačo pobirajo pa ni problema? Ne štekam.
confused-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Recimo da dobita 800eur plače + 300 dnevnic in prevoza.

Če dobita vse na račun, jima davčna vzame 200eur od plače + 200 dnevnic se pravi ostane 600minimalne plače +100eur

Če bi pa dnevnice in prevoz dobila posebej bi jima ostalo 200eur več mesečno.

Prav razumem?

LP

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
Kolega je v enaki situaciji in je odprl trr v Avstriji (Sparkasse) in mu tja nakazujejo dnevnice in potne. V slo pa minimalca. Sicer si v prekršku, če ne sporočiš davčni, ampak...

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Da bosta oba razumela, zaposlena sta na minimalno plačo, katera je je bila decembra lani cca. 532€ neto, minimalne plače pa se ne sme rubiti.Dnevnic in kilometrine pa je krepko čez 1000€ na mesec, saj izplačujem dnevnice za tujino.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Glej, če bi mi bilo vseeno za njiju, sploh ne razmišljal, tu imata vse na TRR, pa se hebita.
zarubijo.

Če bi fanta imela dogovor z upniki, potem se ti ne bi usedli na račun.

Minimalno plačo jima morajo pa itak pustiti.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.413
113
Ne zameri Bero1, ampak jaz bi v takem primeru še tebe zraven kaznoval, ker jima pomagaš pri goljufiji.
Predstavljaj si sebe kako bi bilo če bi bil na nasprotni strani.... Delavca pa imata vse možnosti, da stopita do upnika in se tam zmenita in sklenejo izvensodno poravnavo in uredijo način poplačila dolga. Ampak očitno tega nista naredila oz. nista sposobna narediti, ker drugače ne bi imela blokiranega računa.

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Pa še nekaj. Če se ne motim pri moneybookers denar lahko dvigneš edino tako da ga prenakažeš na trr. Potem pa nisi nič naredil.

Ne, deluje kot navadna bančna kartica - lahko dviguješ na bankomatih in plačuješ na POS terminalih. Glede na prihodke se ti tudi ustrezno zviša. Kar uporabna zadeva...
smile-1.gif

Podobne teme

I
2 3 4
Odgovori
75
Ogledi
13.427
I
Odgovori
4
Ogledi