DLNA strežnik PLEX ne predvaja podnapisov

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
389
178
43
Lp,
na računalniku imam instaliran PLEX media strežnik (https://plex.tv/features). Zadeva deluje zadovoljivo, streamanje skozi mrežo je hitro, neobremenilno,... VENDAR nikakor ne morem sistema prepričati, da mi pošilja tudi podnapise....

ali obstaja kak drug strežnik, ki bi to delal,....

sem že poskušal na windows media playerju, pa ni delalo,... pa sem po forumih bral, da moram nek filter, mislim, da DirectVOB ali nekaj takega namestiti,.... sem poskušal pa spet nič ni "prijelo"...

ali obstaja torej kak drug strežnik, ki bi deloval "tolk lepo" in sočasno kazal tudi podnapise...

hvala, Jože

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
serviio, mini dlna ...?
nimam izkušenj, odgovor sem našel v sosednji temi;)

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Poglej kakšne imaš nastavitve na serverju. Nastavitve-server-jeziki-subtitle mode. Tukaj izbereš ali se podnapisi pokažejo automatsko ali pa jih izbereš ročno v plex predvajalniku na napravi. Tako zgleda na mojem galaxy S4 (glej slike). Pogoj za predvajanje podnapisov je enak kot drugod - ime filma in podnapisa morata biti enaka in v isti mapi. Lahko pa si nastaviš, da ti plex automatsko prenese podnapise iz OpenSubtitles.org s tem, da se moraš tam prej registrirat. Opcija je tudi plugin za podnapisi.net

slika
slika1
slika3

Nazadnje urejeno:

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Meni pa delajo podnapisi, vendar pa imajo probleme s šumniki - natančneje s črko "č". Se da nastavit kje encoding za podnapise?

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Obstaja plugin Srt2utf-8 vendar si moraš prej instalirat UnSupportedAppstore na plex server. Več si lahko prebereš na plex forumu

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Hvala, bom prečekiral
cheer.gif

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
228
23
18
Nikakor mi ne uspe nastavit podnapisov, da bi kazali čžš črke na apple tv. Kakšni predlogi ?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Podnapisom na koncu (pred končnico) dodaj ".sl" v ime.

Primer...
Če ima podnapis ime "mojSuperDuperFilm4kMegaHD.srt", ga preimenuj v "mojSuperDuperFilm4kMegaHD.sl.srt"...

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
228
23
18
hehe zgubil sem vsaj 2 uri stem pa mi ni uspelo, potem pa tako enostavno
smile-1.gif
... deluje, hvala Mikrohard