Težko odgovorit, ker ne vem kaj ti je pri dopustu prioriteta. Lahko ti pa povem svoje izkušnje.
Prvo sem šel za dva tedna v Sousse in v tem času prepotoval praktično celo Tunizijo, razen Djerbe. Zanimiva dežela, veliko za videt in doživet in sem bil zadovoljen. Naslednje leto pa sem šel za 10 dni na Djerbo in nisem bil prav preveč navdušen, saj ne maram poležavanja na soncu in kopanja v bazenih, ker pa sem ostalo deželo že videl, sta mi ostali samo še mesti Midoun in Homt Souk (gl. mesto), ki sta sicer zanimivi, a ne za cel teden.
Skoraj bolj bi priporočal celinski del dežele, ker imaš tako bliže kraje, ki si jih je tam skoraj potrebno ogledat: medina v gl. mestu Tunis (pa tudi v Sousseu je lepa), El Djem (kolosej), Matmata (podzemna stanovanja + StarWars cantina), slana puščava in oaza pri Touzeru, Kairouan (muslimansko sveto mesto), mavzolej državnika Bourghibe, Kartagina, ...
Na splošno pa Tuniziji ni kaj očitati in zlasti tisti, ki jim je pomembnejši dober hotel (velika večina Slovencev pri vprašanju: kako je bilo na dopustu, začne govorit o hotelu in hrani), kot pa lepo morje in podmorje in imajo malo izkušenj s tovrstnimi dopusti, so kar navdušeni. V zadnjih nekaj letih so se "dopustniški paketi" v tej deželi precej podražili in mislim, da nekatere druge arabske dežele za enako ceno dopustovanja nudijo več. Lep primer je Egipt (prednjači Sharm el Sheikh), kjer lahko letuješ praktično celo leto, ker sta voda in zrak dovolj topla tudi ko je pri nas zima (v Tuniziji temu ni tako!) in tudi morje je neprimerno lepše.
Ampak to je le moje mnenje!