djerba ali celinska tunizija??

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kaksne imate kaj izkusnje...

kaj bolj priporocate? eni pravijo da je djerba super, drugi jo popljuvajo...
tinekr je bila v hammamamatu (celinski del), pa zgleda ok.

prosim za vasa mnenja. grem pa na dopust po 15.9.

hvala
roza.gif

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.090
113
Titograd
Stari če boš sam je ok, sošolcu iz faxa so pa prejšnji mesec skoraj lokalci babo odnesli
bonk.gif
ne vem točno keri kraj, nekje na celini je bilo. Pa tudi nasplošno ni bil zadovoljen, dopusti v Španiji in Franciji so se mu bolj dopadli, četudi je bilo dražje.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
zdravo tudi tebi po dolgem casu
grin1.gif

moja grize, tak da ni sile kar se tega tice....
dnara ni zaj nekaj za ibizo, te pa grem all inclusive dol v tunizijo. pa nisem se bil tam. za morje me zanima, kako je. baje so na djerbi neke alge, pa da je umazano? hoteli?

kaj vse se splaca videt??
predvsem pa Djerba vs. celina
crazy1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
na đerbi še nisem bila sem pa slišala tudi sama o teh algah, da jih je polno morje..
bila sem v hamametu (pa tudi že dolgo nazaj) in je bilo morje čisto (brez živeža drugače); je pa fino pogledat tunis pa kartagino in te glavne stvari (imaš reportažo od hamameta tu na tabli), kar pa mislim, da se iz đerbe ne da kar tako brez letala?
enim se pač ta arabski svet ne dopade preveč (seveda ni isto kot grčija, španija, etc.) ampak punce ti pa tudi ne kar odpeljejo
wink-1.gif

hoteli so verjetno po enakem principu po vsej tuniziji..

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Težko odgovorit, ker ne vem kaj ti je pri dopustu prioriteta. Lahko ti pa povem svoje izkušnje.

Prvo sem šel za dva tedna v Sousse in v tem času prepotoval praktično celo Tunizijo, razen Djerbe. Zanimiva dežela, veliko za videt in doživet in sem bil zadovoljen. Naslednje leto pa sem šel za 10 dni na Djerbo in nisem bil prav preveč navdušen, saj ne maram poležavanja na soncu in kopanja v bazenih, ker pa sem ostalo deželo že videl, sta mi ostali samo še mesti Midoun in Homt Souk (gl. mesto), ki sta sicer zanimivi, a ne za cel teden.

Skoraj bolj bi priporočal celinski del dežele, ker imaš tako bliže kraje, ki si jih je tam skoraj potrebno ogledat: medina v gl. mestu Tunis (pa tudi v Sousseu je lepa), El Djem (kolosej), Matmata (podzemna stanovanja + StarWars cantina), slana puščava in oaza pri Touzeru, Kairouan (muslimansko sveto mesto), mavzolej državnika Bourghibe, Kartagina, ...

Na splošno pa Tuniziji ni kaj očitati in zlasti tisti, ki jim je pomembnejši dober hotel (velika večina Slovencev pri vprašanju: kako je bilo na dopustu, začne govorit o hotelu in hrani), kot pa lepo morje in podmorje in imajo malo izkušenj s tovrstnimi dopusti, so kar navdušeni. V zadnjih nekaj letih so se "dopustniški paketi" v tej deželi precej podražili in mislim, da nekatere druge arabske dežele za enako ceno dopustovanja nudijo več. Lep primer je Egipt (prednjači Sharm el Sheikh), kjer lahko letuješ praktično celo leto, ker sta voda in zrak dovolj topla tudi ko je pri nas zima (v Tuniziji temu ni tako!) in tudi morje je neprimerno lepše.

Ampak to je le moje mnenje!

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Alge so sam jih pucajo. V bistvu je to nekaksna mehka spuzvica. Po 2-3 metrih jih ni vec in je mivka. Sam morje je meni pretoplo bilo.
Okoli 30 stopinj, sem se bolj v bazenih ohladil.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Jaz bi rekla 100% celinska Tunizija. Ne moreš je primerjat z Grčijo ( meni je Grčija osebno nekak dolgočasna kljub lepotam ) al pa Španijo kamor greš zarad žura mogoče na morje. Tunizija je pač zanimiva ker je drug svet, ker ima vročo lepo Saharo, pa vseeno tudi lepo zelenje, ker so ljudje dostopni čeprav ne tko zabavni kot Turki, ker ima zanimivo zgodovino itd... Meni je bila ekstra všeč.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
skoraj zagotovo bo celinska tunizija. proti koncu tedna se oglasim, ko se bom resneje spravil zraven k izbiranju
destinacije/hotela/agencije. zdaj pa malo na off, zal imam obveznosti.

ce pa se kdo karkoli ve o teh krajih, pa lahko kr napise, bom vesel
smile-1.gif

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16

Kar le - celinska Tunizija je zelo v redu izbira.
Zato ker:
- lahko uideš ven iz turizma med navadne ljudi (čeprav roko na srce - je cela Tunizija turistična)
- če ne drugega - uideš na tržnice (medine) bližnjih mest
- greš v Tunis - si ogledaš muzeje in še kaj
- kot je že eden zgoraj napisal - greš na dvodnevni potem po Tuniziji
(sem šel isto turo) - z dodatkov kulis iz filma Vojna zvezd - je obvezno doživetje
- skratka - Egipt je ena dežela - Tunizija pa čisto druga dežela - z čisto drugačno kulturo
- Sahara je blizu (bližje kot v Egiptu)
- imajo zelo ampak zelo zanimivo zgodovino -

oglej si malce slikc http://www.softraja.com/album/main.php?g2_itemId=9212 iz hotela, ter potepa po Tuniziji in seveda
tudi ogleda kulis iz Filma Vojna zvezd in vse ostalo, če imaš vprašanja - kar le - en mesec nazaj sem bil 14 dni v Monastirju

Ampak - ne pozabi - tam je vse počasneje, pa bolj z užitkom

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Prvo sem šel za dva tedna v Sousse in v tem času prepotoval praktično celo Tunizijo, razen Djerbe / ... / ker pa sem ostalo deželo že videl, sta mi ostali samo še mesti Midoun in Homt Souk (gl. mesto), ki sta sicer zanimivi, a ne za cel teden.
Glede na to, da si obiskal praktično celo Tunizijo, me zanima s čim si potoval in kako ti je bil kaj všeč južni puščavski del (južno od Tatauina) - če si bil sploh tam?

Citat:
Uporabnik hitcher pravi:
Kar le - celinska Tunizija je zelo v redu izbira.
Zato ker:
- lahko uideš ven iz turizma med navadne ljudi (čeprav roko na srce - je cela Tunizija turistična)

Takšna je videnje Tunizije skozi oči agencijskega turista. Tunizija je zelo lepa dežela, na žalost zelo neprijetna tam kjer so turistična središča (Tunis, Hamamet, Star wars (vse lokacije), Ksar Ghilane, Djerba ...), drugje pa čisto nasprotje. Izven teh območij, ti ne bo nobeden težil, da se slikaš z njim, oz. na njegovi kameli/konju, nobeden ti ne bo težil za drobiž in cigarete itd ... Tunizijo se da doživeti na veliko (malo bolj neturističnih) načinov, od potovanja skozi puščavo, nabiranja puščavskih rož zahodno od Douza, vožnja po Rommlovi cesti, ogled slapov Chebike, obiska tržnice (priporočam Sfax), si pogledati razgled iz gore Table de Jogurtha, obiskati Cap Serat na severni obali in še bi lahko našteval. Zame osebno je najlepši puščavski del na jugu Tunizije, med El Bormo in Borj el Khadro.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Čisto poenostavljeno povedano:
- če želiš poležavati cel dopust, potem Djerba.
- če želiš poleg poležavanja še kaj videti (so ti že napisali kaj vse) potem Hamamet,...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
bil na Djerbi lani v sidi maounsur hotelu! Čistoča solidna morje izjemno čisto in toplo je pa res da nekih žurka tam ni bilo je pa v hotelu z animacijami bilo zelo dobro poskrbljeno za turiste. Izlet po otoku organiziran je bil eden do njihovega največjega mesta kjer so tisti dan imeli sejem in lahko kaj kupiš folka ogromno! Če hočeš it na najvišji vrh v tunijziji pol morešš na Djerbo kjer je se pa z avtom pripelješ na tisti hrib
bonk.gif
če temu sploh lahko to rečeš! V hotelu zelo prijazni hrana pa odlična od njihovih tradicionalnih do tistih, ki jih imamo radi mi vsega je bilo napretek coca-colo pa itak po moje s tankerji tja vozijo ker jo imaš na vsakem vogalu! Na djerbi 500m od omenjenega hotela je največja farma krokodilov v afriki in če greš na djerbo moreš it taj v času ko ji futrajo s kokošmi je tut zanimivo pogledat! Odloči se pa sam kam greš jaz sem slišal tako dobre kot slabe strani v tuniziji in na koncu izbral Djerbo in še enkrat bi!

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
definitivno celinska.đerba je dolgočasna za umret.cel otok smo prečesali v dveh dneh in niti enega pametnega kraja.niti v glavnem mestu hamat souk nič ne dogoja.kar dogaja je to da imajo v hotelih žurke nakaterih so večinoma švabi in ostala turistična bitja.torej isto lahko doživiš na hrvaškem.celinska je povsem drugačna.tudi ljudje so bolj spontani,staromodni.

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Se kar strinjam z napisanim.
Bil sem tam pred nekaj leti...
Na celini je veliko več za videti, tja te pa popelje trajekt.
Kar nekaj hotelov na Djerbi ni ravno ob plaži, imajo pa navadno svoj "vlakec", kateri vozi do plaže in nazaj ene 3x dnevno.
Krokodili pa so sicer precej nezanimivi (lenuhi), razen seveda ob hranjenju
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
lahko uideš ven iz turizma med navadne ljudi (čeprav roko na srce - je cela Tunizija turistična)

Ne želi uit med navadne ljudi v neki background, ker ti bojo ful težili. Turisti smo preveč zanimivi za njih... Ne predstavljam si, da pijem kafe kakem izmed kafičev, ki sem jih vidla, ko smo se peljali s taxijem na izlet s kamelami. Bili so sami njihovi, nobenega turista. Tam je itaq tako, da se ne rabiš nič trudit, da bi kaj govoril arabsko, niti besede, ker nimaš niti časa, se oni tebi prilagodijo in te okupirajo, torej si stikov z domačini tudi ne rabiš iskat, ker oni takoj najdejo tebe. Če pa se pogovarjaš z ljudmi, ki delajo, nimajo niti enega dneva dopusta in so nasmejani kjub temu, da so utrujeni.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
tam te čaka rosna coca - cola po pravi ceni!
evil.gif
Ampak tak dobra ko je tam...!

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Včer prišel iz Jerbe. Zadeva je res zelo pusta kot pravijo, samo je od tebe odvisen kakšen človek si.

Z punco sva šla na enodvnevni izlet v saharo. Odličen izlet...sploh če si prvič v takem svetu, da vidiš malo kako puščava (kamena sploh zgleda) in da potem dobiš vsaj malo predstavo kako zgleda Sahara (peščena puščava).
Potem 1 popoldne greš v Midoun in potem še krokodile gledat. 1 popoldne maš še glavno mesto na otoku za pogledat to je pa to. Ostale dneve pa poležavaš ali ob bazenu ali ob morju. Morje je čisto in ni nekih alg ali kake nasnage. Seveda to velja za ta SV turistični del. Na S in SZ me pa ne spraviš v tisto mlakužo :D

Kar se tiče življenja sem pa vedel, da je bolj bogo samo.......da pa 0 ni te pa kar malo preseneti :D Kaki bari, čisto polni kafiči, restavracije......nop tega ni :D

V Tunis se bom vsekakor še vrnil, samo da bo naslednjič celina. Pa ne zato, da je Djerba slaba, samo treba videt tudi kaj drugega :p.

renaultfan

Zelenc'
30. avg 2007
25
0
1
Tudi jaz sem bil letos na Djerbi, in v istem hotelu ( Sidi Monsur ). Bil sem res zadovoljen tako z hrano (vsak dan italijanska kuhinja in ostala hrana, ki jo lahko ješ tudi pri nas), kot hotelom in tudi prijaznostjo.