dizel - čudni zvoki ob delovanju

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Pri mojem (in še pri mnogih drugih) dizlih slišim, da ob običajnem ropotanju zraven še nekaj cela cn cn cn cn. Precej visok zvok, s povečevanjem obratov se tudi ta zvok pohitri. Sliši se kot da nekaj nekje drsa. Je možno, da je kakšna pumpa že proti koncu? Ni pa odvisno od klime, premikanja vozila in podobno.

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kaj misliš s tem pri nekaterih drugih? Si v vsesplošni skrbi..al kako?

Kater dizel imaš v mislih..v Caterpillarju?

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Kaj misliš s tem pri nekaterih drugih?
Točno to kar piše. Tudi pri drugih dizlih se to sliši (Citroen hdi, renault dci, ...)

Si v vsesplošni skrbi..al kako?
ne razumem kaj hočeš

Kater dizel imaš v mislih..v Caterpillarju?
Ne, v garaži je Renault 1.9 dci '07.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz bi reku da slišiš jermen ... poglej pod haubo, se kar dosti stvari vrti in povzroča hrup
smile-1.gif

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Res bo moral kmalu na servis
smile-1.gif
Se pa bolje sliši, ko je hauba zaprta, ker je drugače preveč ostalega ropotanja in sploh ne ločiš od kje prihaja.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Res bo moral kmalu na servis
smile-1.gif
Se pa bolje sliši, ko je hauba zaprta, ker je drugače preveč ostalega ropotanja in sploh ne ločiš od kje prihaja.

dvomasni vztrajnik?

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Vsaj pri starih 2.0 HDI (90 KM in 110 KM) je znana napaka da po določenih kilometrih (tam nekje od 100 k do 150 k) razpade jermenica gredi in to pred tem nekaj časa povzroča take kovinske zvoke, morda je tudi pri avtorju teme kakšen tak slučaj? Ne poznam preveč dobro DCi motorja

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
yeah rigt; poznam dva, oba kupila nov avto in oba imata enak motor. Eden v Xsari picasso, drug v p307. Prvi jih ima slabih 300k km, drug 400kkm+....in guess what, nikoli nobenih problemov. Prva turbina, šobe in sklopka.

Crkuje pri 150k km, če je avto uvožen; vprašanje, kolk jih ima v resnici prevoženih.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
@ericks: dvomim da je vztrajnik, potem bi se drugače slišalo če je sklopka stisnjena ali ne, drugače pred semaforjem kot pri vožnji itd.

@Daniel: bom ob priliki

@bolfenk: ne gre za kovinski zvok. Kot da bi nekaj nekovinskega drgnilo ob nekaj drugega.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
@ericks: dvomim da je vztrajnik, potem bi se drugače slišalo če je sklopka stisnjena ali ne, drugače pred semaforjem kot pri vožnji itd.

@Daniel: bom ob priliki

@bolfenk: ne gre za kovinski zvok. Kot da bi nekaj nekovinskega drgnilo ob nekaj drugega.

sele zdaj berem da imas renault-a ... sla je jermenica na alternatorju
cheer.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pri meni na jtd mmotorju je tudi bila kriva jermenica. Se je pa slišalo samo ob vklopu klime in sem najprej mislil da je šel kompresor ali kaj takega.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Mi nikol ni blo jasno kaj na jermenici kot strojnemu delu sploh lahko gre
sprasujem se.gif

Ok ce je to neka jermenica na sklopko....za klimo....ajde gre sklopka....

Kaj lahko odpove na navadnem okroglem odlitku za alternator....ki je nato postruzen da se zlebovi ujemajo z negativom jermena......edin kajla na osi bi lahko sla
sprasujem se.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

ne vem za vse..a TDI-ji imajo na alternatorju skopko..torej je opcija, da je šla ta sklopka.

Meni ko je šla v franže, je bilo slišati takoj po vžigu kot bi kdo udrajal po plehu...ne baš strašno glasno, a si slišal prek zvoka motorja.
in kolikor mi je poznano..ni ravno najboljše še ti ta sklopka šmelcne... (mislim, da je prišla menjava 90 EUR)

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mi nikol ni blo jasno kaj na jermenici kot strojnemu delu sploh lahko gre
sprasujem se.gif

Kaj lahko odpove na navadnem okroglem odlitku za alternator....ki je nato postruzen da se zlebovi ujemajo z negativom jermena......edin kajla na osi bi lahko sla
sprasujem se.gif

jermenice na alternatorjih so zdaj prakticno na vseh avtomobilih frejlauf varianta, racna sistem. nimam pojma zakaj, ampak tako je. cena jermenice je od avta do avta drugacna, ponavadi ranga 100 eur.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:

sele zdaj berem da imas renault-a ... sla je jermenica na alternatorju
cheer.gif

jao! je to kritično?

kriticno ni, ampak zadeva gre od slabega proti slabsemu...

pa da bos 100%, snami mikrojermen in zazeni avto brez jermena. in tega zvoka ne bi smelo vec bit ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
@vincent moja dilema izvira ravno iz ocitno identicnega problema pri TDI motorju...

S tem da kolega dal od opisa "menjal so mi jermenico" ni prisel
smile-1.gif

Ok ocitno majo svabi radi sklopke na vseh zivih gadgetih
smile-1.gif