Divjad na cesti

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ravno sem preletel novo Motorevijo v kateri je članek na to temo.

Ampak nisem zasledil, kakšno vlogo pri tem igra prometni znak, ki opozarja na nevarnost naleta divjadi
divjad.gif

Mislim na vlogi pri kazni? Če zbiješ srno na "označeni" cesti, dobiš kazen?

Zavarovanje velja v vseh primerih, neodvisno od znaka, če se ne motim?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne, v primeru postavljenega znaka mislim da zavarovanja zaradi divjad ne moreš uporabljati, ker si bil opozorjen na nevarnost.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
jst pa mislim, da je fora tega znaka enaka kot pri tisti tabli, ki je v obliki srne, v rjavi barvi in je postavljena običajno kkšn meter stran od ceste. trik je pa v tem, da če te table ni in da naletiš na divjad, ti baje škodo lahko povrne lovsko društvo. baje. če pa znak je in nabašeš srno si si pa čisto sam kriv oz. si rešen če imaš zavarovan avto v primeru naleta divjadi
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
jst pa mislim, da je fora tega znaka enaka kot pri tisti tabli, ki je v obliki srne, v rjavi barvi in je postavljena običajno kkšn meter stran od ceste. trik je pa v tem, da če te table ni in da naletiš na divjad, ti baje škodo lahko povrne lovsko društvo. baje. če pa znak je in nabašeš srno si si pa čisto sam kriv oz. si rešen če imaš zavarovan avto v primeru naleta divjadi
smile-1.gif

Načeloma je tako kot si napisal ...

+ če je znak, plačaš lovcem za povoženo divjad (da potem oni skuhajo golaž na tvoj račun)

.. v praksi pa je povsod tako, da vsak plača svojo škodo in to je to. Skratka znak nima pomena v primeru, da se zgodi nesreča.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tako je, če je znak to samo pomeni, da boš od policije dobil kazen (jaz je nisem hvalabogu), zavarovalnica pa normalno plača škodo.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
divjad je nepredvidljiva in je lahko na cesti kdaj koli. Divjad lahko nabašeš tudi če se pelješ 30km/h. Majo te srnice nek samomorilski nagon. Meni se je zgodilo, da je srnica skočila pred avto direk iz gozda. Ma ni bilo časa niti za piko na i je že počilo. Srnica se ima meni zahvalit ker nisem divjal in sem jo samo oplazil, še najslabše jo je odnesel avto. Prišli so policaji napravili zapisnik in škodo je plačala zavarovalnica. Nobenih problemov razen tega da sem bil nekaj dni brez avta.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Zbil srno in nekaj 100m pred tem je bil znak za divjad. Imel sem zavarovano proti divjadi. Prišli policaji, popisal, zavarovalnica porihtala zadeve z uradnim servisom. Samo dostavil avto in ga prišel čez par dni iskat. Nobenega denarja, nobenega letanja po zavarovalnicah, nič. Kazni tudi nisem dobil.

Kolega zbil srno malo močneje. Tudi bil znak za divjad, ni pa imel zavarovano proti divjadi. Glede kazni ne vem, so se pa neki tožarl z lovci. Kako se je vseskupaj končalo tudi ne vem. Ga bo treba malo povprašat. če so že zaključili zadevo. Se vleče že kar nekaj let.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Če je znak za divjad, škodo častiš sam. Če ga pa ni in divjad zbiješ izven naselja, pa so lovci odškodninsko odgovorni. Kako je pa v naselju pa ne vem. edino vem, da v naselju lovnci niso odškodninsko odgovorni, ker v naselju ne smejo jagat.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ravno sem preletel novo Motorevijo v kateri je članek na to temo.

Ampak nisem zasledil, kakšno vlogo pri tem igra prometni znak, ki opozarja na nevarnost naleta divjadi
divjad.gif

Mislim na vlogi pri kazni? Če zbiješ srno na "označeni" cesti, dobiš kazen?

Zavarovanje velja v vseh primerih, neodvisno od znaka, če se ne motim?

Če imaš kako težavo s temi znaki, enostavno srno f*kneš v jarek, se postaviš na mesto kjer tega znaka ni, pokličeš policijo in
si rešen...

Ko sem sam povozil srno sem bil malo "nabasan" in sem naslednji dan šel na isto mesto, vzel neakj dlak z mojga psa,
jih zatlačil ob počen blinker in naredili zapisnik bp,...

Po zapisniku pa ne pozabi it po srno = fin golaž.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
smile-1.gif

Načeloma je tako kot si napisal ...

+ če je znak, plačaš lovcem za povoženo divjad (da potem oni skuhajo golaž na tvoj račun)

.. v praksi pa je povsod tako, da vsak plača svojo škodo in to je to. Skratka znak nima pomena v primeru, da se zgodi nesreča.

tocno iz tega razloga pa srno, kosuto... nabases v kufer in jo vzames s seboj!! jebes to, znam boljsi golaz skuhati kot pijancki lovci, slacenje iz koze pa tudi ni problem glede na to, da sem eno leto delal v klavnici
evil.gif
ce ima kdo probleme ali se mu gravza povozen stvor me lahko poklice,.. pm

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Word.

Srna ki jo povozim gre z menoj na vsak način.

Itak pa nima smisla prijavljat povožene srne, boljše rečt da je zbežala,... Sicer jo pojedo lovci namesto ti,...

No ja, če jo nabašeš pri 90km/h ne ostane kaj veliko od nje in tudi od avta, sploh če je košuta.

Pri nizki hitrosti jo pa ponavadi samo pohabiš, potem pa revca po 2 nogicah skuša bežati. Zdej če si dovolj kavalir jo lahko užgeš z nožem v hosto in jo rešiš muk, sebi pa narediš golaž!
evil.gif
Ponavadi je pa bolje poklicat center za obveščanje in povedat kje in kaj se je zgodilo, da potem pride zeleni kader s svojimi pritlikavimi psi in se potem preganjajo po hosti, dokler živali ne usmrtijo. Golaž pač potem poberejo oni ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če imaš kako težavo s temi znaki, enostavno srno f*kneš v jarek, se postaviš na mesto kjer tega znaka ni, pokličeš policijo in
si rešen...

Ko sem sam povozil srno sem bil malo "nabasan" in sem naslednji dan šel na isto mesto, vzel neakj dlak z mojga psa,
jih zatlačil ob počen blinker in naredili zapisnik bp,...

Po zapisniku pa ne pozabi it po srno = fin golaž.
Sam za si zmišljevat stvari ti pa ni para.
hysterical-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36

Ti še nisi videl srne po takšnem karambolu.Ostanki so "faširani" pomešani z drekom, drobovino in neznansko smrdijo.....
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.683
6.711
113
pri taščici
Odvisno, jaz sem jo enkrat (na začetku vozniške karirere)s ključem za menjavo kolesa zadal rešilni udarec. Golaž je bil dober, dreka ni bilo nikjer, je pa imela stolčeno vranco, jetra.....tako da prav dolgo ne bi živela....
Se pa takrat nisem ukvarjal s škodo na avtu ker je ni bilo veliko,oziroma je bila skoraj ekonomska tootalka....(polnoletno vozilo)
wink-1.gif