Disneyland

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
53
www.aquariumwild-team.com
Modi, vsaj kak dan pustite to tu ko je najbolj obiskano.

Sredi septembra ga z ženo in tamalo pičim v Disneylend. Spimo v hotelu Santa Fe (mislim da sem prav napisal) v samem parku. Rabo pa bi par koristnih nasvetov, kaj se še da videt vse v okolici parka in v samem Parizu. Dobro, vem za Ajflov stolp in še kako malenkost, drugo pa je tema. Čim več nasvetov prosim, ne škrtarit z njimi :p .

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
hja.. bol malo...
ker disneyland je ven iz pariza cca 2 uri vožnje..
meni se je zdelo da je usred ničega..

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
v Eurodisney greš, ne v disneyland, a ne

poglej si: Notre-Dame, Louvre, Champs Elysees, Slavolok zmage, Napoleonovo grobnico, privoščite si vožnjo po Seni. greste z letalom ali z avtom?

tamalo pa lahko pelješ še v Asterixov park

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
pa ne pozabit potem v forumu fotografija objavit fotoreportaže hehe
smile-1.gif

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Slavolok zmage - plačat vstopnino za gor it se absolutno ne splača (ker razen razgleda ni nič gor).

Razgled je ful lepši iz Arab world institute - vidiš Seno, Notre Dame, mostove, oba otoka ipd.... pa še zastonj je (no, vsaj bilo 2005).

Louvre....če greste z otrokom, malo premislite, ker je ogroooomen - notri bi se dalo trekinge organizirat skor
smile-1.gif

Montmartre je fajn za klatit se (tam gor je cerkev Svetega Srca), pa kakšna Latinska četrt in to...

Če boste v Parizu...za praktično vsakko svetovno znano znamenitost se precej čaka v neskončnih vrstah.

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
53
@westie, gor se gre z letalom (če me po poti do njega od straha ne stisne :p

@Huggy_Bear, a veš da se bo slikalo. sicer z mojo krntijo, se bo pa dalo kaj videt

@rainbow, si bom malo pogledal na netu o teh stvareh in kako prit do tega vsega

@peterm, če sem prav gledal, pelje od parka do mesta metro, tak da ne bi smelo bit problema

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Za kolk časa pa greš?
To je namreč zelo pomemben podatek, ker za oglede naštetega rabiš vsaj nekaj dni. V enem dnevu lahko vidiš Eifflov stolp, Marsovo polje in notredamsko katedralo, pa mogoče še Sacre Coeur z Montmartam, pa zvečer še Pigalle - pol je pa za en dan konc. Za Louvre rabiš spet vsaj en dan, pa Bastiljski spomenik, Elizejske poljane s slavolokom zmage, Poumpidujev nevemkajže spet en dan ... in tako naprej.
Pariz ni Ljubljana, da bi jo ga v eni uri skoz dal. Pa ŠarldeGol letališče je 1,5 ure iz Pariza ven...
Sicer vozijo RER (medmestni vlaki, imajo oznako SNCF, kot Societe National Chemin de Fer - ne me jebat, ne znam napisat pravilno
grin1.gif
- v glavnem, francoske železnice, kar je drugo, kot podzemeljska v Parizu - spremljaj oznake, je vse zelo logično in simpl, rabiš pa ene pol ure, da zapopadeš vse fore), ampak ti pobere cajt. Isto iz Eurodiznija imaš tudi RER - kot so že rekli, 2 uri.

edit: Pa še ena pripomba: Eurodisney je beda v primerjavi z Gardalandom, da ne boš razočaran. Disney je pač bolj za otroke.

Nazadnje urejeno:

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik peterm pravi:
hja.. bol malo...
ker disneyland je ven iz pariza cca 2 uri vožnje..
meni se je zdelo da je usred ničega..
nope, če greš z RER-om (vlak, če kdo ne ve) si v cca. 45 minutah v centru Pariza. Sicer pa če se gre z otrokom v Disney, potem boste najmanj dva dni rabili, da preskusite vse skupaj.
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.196
7.069
113
@dekca ne mi zalit disneya. Sem bil v eurotu ter 2x v worlddisneyu in gardaland tem zadevam ne seze do kolen. euro je sicer kopija ta boljsih zadev iz worlda ampak je kakovostno narejenovse skupaj. To je se vedno tematski park in ne park z vlakci smrti. Ker v gardalandu skoraj ni tematike oz ni izrazito predstavljena (ali pa se jaz slabo spomnim)

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ja, sej pravim - Disney je za otroke (Miki Miška, pa te fore - men je bla še najbolj všeč soba z ogledali v Alicini deželi, vse ostalo živ dolgčas... čeprav odlično narejen), za starše je pa Gardaland (adrenalina vsaj malo, recimo na Blue tornadu).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.196
7.069
113
Neunicuj mi sanj ! =P Ne sej se strinjam...samo...men je tm tko lepoooo =) Drugace je pa eden izmed 6 parkov v disneyworldu ubistvu nafilam s samimi roller coasterji(upam da sem prav napisal) - s tem da majo povsod spet zgodbo zadaj... (ja prepricujem te da morsit pogledat)

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
53
Dekca, izkazala se mi je prilika in bi bil blesav, če bi jo izpustil. Vem da ne moreš primerjat z Gardalandom (bil tam 3x) in približno vem, kaj me tam čaka. Zato pa bi še rad izkoristil pa pogledal še kaj druga.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Najbolj mi je ostal v spominu Montmartre (ostalo so ti že drugi napisali),..šele tam sem dobila vtis, da sem res v Franciji....V Evrodisneyu pa ne izpustite parade, mala bo navdušena
grin1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
če imaš možnost, si sposodi v knjižnici vodič po parizu. maš noter vse živo

pa UŽIVAJTE

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
53
Pa smo rešili tudi to
smile-1.gif
. V Disneylandu preživel tri dni (bilo absolutno fantastično), v samem Parizu pa en dan. Za kaj dosti pogledat tako ravno ni bilo nevem koliko časa (samo za na Ajflov stolp stal v koloni tri ure).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Da ne boš čudno gledal... eiflov stolp ima 2 ali 3 vhode, pri vsaki nogi enega, en je izhod se mi zdi. Najkrajša vrsta je za pešhondo, malo daljša je za 1. in 2. ploščad, največja (tista ki gre čez celo dvorišče širine 10 ljudi) pa je za na vrh. Tako da pazi, v katero vrsto se postaviš. Ko smo bli mi, smo se "vrinili" in še vedno uro in pol čakali
tongue-1.gif

mick

Pripravnik
3. avg 2007
101
0
16
53
No v tisti tadaljši se vidim kako čakam kot butl
smile-1.gif
.

Drugače pa vrste za dvigalo niso deljene po ploščadi. Je lift sestavljen iz dveh delov - zgoraj in spodaj. Spodnji odpira vrata na prvi ploščadi, zgornji na drugi ploščadi, čakalna vrsta pa je ena za oba dela. Šele ko ti na vstopu v malo avlo (pred dvigalom) pregledajo karto te usmerijo za zgornji ali spodnji del dvigala. Sam sem šel do druge ploščadi, za na vrh bi moral čakat ziher še kakšno urco in pol za na dvigalo iz druge ploščadi do gor.
Je pa že iz drugega dela neverjeten pogled po Parizu in okolici. Od spodaj ko gledaš gor na stolp se ti sploh ne zdi da so ploščadi tako visoke.