Diskriminacija

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Med včerajšno tekmo med Mariborom in Željezničarjem, me je najbolj zmotilo to, da če nisi imel slovenskega potnega lista ali osebne, sploh nisi mogel iti na tekmo. Danes sem recimo bral v Večeru, da je slovenska državljanka, ki ima za moža nemca ostala pred vrati ker ,ona bi lahko šla na tekmo on, pa ne. Sprašujem se v čem je poanta take odločitve. Ali so se bali, da bo na tekmi več bosancev kot nas? Če pride to na UEFO me prav zanima kaj bo. Meni osebno se to zdi kot diskriminacija. Žal. Pa še nekaj bom dodal. Zdi se mi zelo podcenjujoče, da javna RTVSLO ni zmogla toliko denarja za prenos tekme, med tem, ko so bosanci prenašali tekmo celo v HD tehniki. Zdaj, pa viole udarite po meni z topovi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Gre le za to, da je kot indetifikacija bila možna le osebna izkaznica li potni list, oboje le SLO.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
jaz sem tudi pogrešal tekmo na TV, še na bosanske kanale sem preveril, pa nič našel... Kje pa je bilo?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Face TV. @snecer nimaš prav moral si imeti slovenski dokument, če nisi bil naš državljan, nisi smel iti not. To je problem.

I

Izbrisan uporabnik 474

Če bi bilo to res, potem bi bilo na stadionu včeraj vsaj 1500 gledalcev manj. 700 navijačev Željota in ostalih 800 navijačev,ki so prišli iz BiH.. Potemtakem tudi oni ne bi mogli na stadion.

Po moje je tista ženska nekaj zahebala, mož ni imel zraven potnega lista...

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
To kar pise je res. Zeljo ima nek % kart zakupljen, katere razdeli/proda med svoje navijace, v sektorju za gostujoce navijace.

V prosti prodaji pa se ni dalo kupiti karto brez SLO osebnega dokumenta.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mislim, da ima to ravno UEFA določeno, ne vem pa točno. nekaj glede tega, kakšen procent tujih gledalcev je lahko na tekmi - oz. določajo procent, ki ga mora klub oz. organizator dati v prodajo za navijače nasprotne ekipe ...

ne vem točno ... mislim pa, da se tu nekaj ni prav razumelo - verjetno osebni dokument, da preverijo, da ne gre za kakega "huligana", vendar ne nujno omejeno z nacionalnostjo ... ampak govorim na pamet, lahko se pa pozanimam ...

I

Izbrisan uporabnik 474

Maribor je moral dati Bosanskim navijačem 5% kart o kapacitete stadiona, kar je zneslo 650 kart. 50 kart dobijo sponzorji, ostalih 600 kart je šlo med navijače. Res je, da se naj ne bi dalo kupiti ostalih kart (torej ne navijaških), če nisi imel slovenskega dokumenta. Tako bi naj ostali Bosanski navijači gledali tekmo pred stadionom na velikem platnu.

Ampak hitro so se pojavile slike, da se je dalo brez problema kupiti tudi karte s tujim državljanstvom in na tekmi je bilo dejansko okrog 1500 navijačev Željota. Je pa še bila ena druga caka - na stadion te niso spustili, če si imel navijaški rekviziti od Željota. Če se je oni "Nemec" pojavil pri prodaji kart z navijaškim šalom od Željota, mu karte niso prodali.

Pa

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Maribor je moral dati Bosanskim navijačem 5% kart o kapacitete stadiona, kar je zneslo 650 kart. 50 kart dobijo sponzorji, ostalih 600 kart je šlo med navijače. Res je, da se naj ne bi dalo kupiti ostalih kart (torej ne navijaških), če nisi imel slovenskega dokumenta. Tako bi naj ostali Bosanski navijači gledali tekmo pred stadionom na velikem platnu.

Ampak hitro so se pojavile slike, da se je dalo brez problema kupiti tudi karte s tujim državljanstvom in na tekmi je bilo dejansko okrog 1500 navijačev Željota. Je pa še bila ena druga caka - na stadion te niso spustili, če si imel navijaški rekviziti od Željota. Če se je oni "Nemec" pojavil pri prodaji kart z navijaškim šalom od Željota, mu karte niso prodali.

Pa
Ojoj, tole pa je zrelo za kakšno prijavo. Kdo pa si je spomnil takšne "reklamne poteze"?

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Predvidevam,da odgovorni mozje nkmb, ki so se ustrasili,da bo imela gostujoca ekipa vecjo podporo =)...
Saj v Sloveniji je ogromno gastarbajterjev, ki imajo slovenski potni list.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Predvidevam,da odgovorni mozje nkmb, ki so se ustrasili,da bo imela gostujoca ekipa vecjo podporo =)...

načeloma je za vsako gostovanje tak, da karto kupiš preko svojega kluba/ navijaškega kluba, nikjer ni tega da ti prideš na dan tekme pa na štadionu lahko kupiš karto

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

načeloma je za vsako gostovanje tak, da karto kupiš preko svojega kluba/ navijaškega kluba, nikjer ni tega da ti prideš na dan tekme pa na štadionu lahko kupiš karto
A se hecaš? Sicer ne hodim veliko po tekmah, ampak na gostovanjih sem že velikokrat v tujem mestu kupil karto na dan tekme. In to celo brez tega, da bi moral dokazovati državljanstvo.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Citat:

Sam te so delali za Vegrad,Sct,... brezplacno pripravnisto =P...

467716-post_slo.gif

Posledice pripravnikov, krivi štili od lopate (naslanjanje press...)