Disklejmer

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
A lahko prosim nekoga, da nekam na vidno mesto postavi parafraziran stavek od Philipsa, ki je doli v zaklenjeni temi o ledvicah napisal tole:
"Super če ti pomaga, ampak ta forum je namenjen klasični medicini in tako kot se recimo na Sony forumu ne moreš pogovarjati o Samsung izdelkih, se tudi tukaj ne moreš pogovarjati o alternativni medicini. "

Ker jaz naiven kolikor sem, sem do sedaj živel v (očitno napačni) veri, da je tale podforum (ali pa cel Alter, če smo že pri stvari) namenjen medsebojni pomoči in izmenjavi mnenj uporabnikov. Zdaj, če forum namenjen samo uradni medicini, ga lahko mirno zaprete. Samo nekam napišite nekaj v stilu "če te kaj zvija, o d j e b i že končno do zdravnika ..." . Vse drugo je bolj ali manj zakumuflirana alternariva.

Da pa ni tukaj več alternative pa je po moje razlog v tem, da eni verniki niso dovolj vztrajni v prepričevanju drugih vernikov. Meni je v končni fazi vseeno, ampak dajmo rečt bobu bob!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Tudi mene je ta izjava malce prenesila, mogoče jo je izrekel malce v jezi, ker tisto pisanje uporabnice res več ni bilo na nivoju in je mejilo na zgodbice za lahko noč
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tudi mene je ta izjava malce prenesila, mogoče jo je izrekel malce v jezi, ker tisto pisanje uporabnice res več ni bilo na nivoju in je mejilo na zgodbice za lahko noč
smile-1.gif

Meni je višja energija povedala da je tista "uporabnica" reklamirala določeno metodo zdravljenja z namenom zaslužka kar pa ne tem forumu ni dovoljeno (vsaj ne brez plačila).

Mogoče ste pozabili vključit sarkazem detektor pri tistem postu ob zaklepu teme?!
grin1.gif
No sej lahko philips sam razloži kaj je mislil, verjetno ni dirketno mislil da teme o čajčkih in pa vprašanja o pitju varekine ne spadajo v ta podforum, prikrito oglaševanje pa vsekakor ni na mestu!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Jaz bi potem raje benal uporabnico in zbrisal prispevke, kot pa zaklep teme, ker mogoče pa bo kdo kdaj kaj rabil na to temo in bo spet moral odpirat novo...potem pa bo spet prišel en nov zaslužkar...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
še vedno lahko o uradni medicini sprašuješ kje so krajše čakalne vrste... pa še marsikaj drugega. res ne vem zakaj bi ti kar forum zapiral ker nedko da pametno izjavo...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Za praktična vprašanja (čakalne vrste pa to) je kup podforumov tukaj. Če pa govorimo o zdravstvenih težavah, pa je glede na prevladujoče mnenje tukaj (ker je pač opozicija tiho ali pa utišana) en sam nasvet. Ki pa je že zapisan; torej takole - odjahaj v sončni zahod, smer najbližja ambulanta. Pa je vseeno ali te boli zob, levo koleno ali dlaka na desnem jajcu ....
Vse ostalo je pametovanje in ven metanje določenih uporabnikov. Noben diht dohtar ne bo šel postavljat diagnoze preko foruma, terapije pa itak ne more predpisat na ta način!

Zato pravim, da je ta podforum odveč, če se je dovoljeno pogovarjat samo priznano medicino.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kateri pod forum je bolj primeren za pogovor o čakalnih vrstah kot ta? tisti o avomobilizmu mogoče?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Ti je malo dolgčas?

Res si na alterju želim en ločen podforum, kjer bodo vprašanja tipa kje so najkrajše vrste in najcenejše zdravstvene storitve. Ker o drugem itak nima smisla (ali pa ni dovoljeno) razpravljati.

Če pa me že vlečeš za jezik: dom in družina, prosti čas, čvek ...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
no lahko vprašaš keri zobar ima bolj luštno sestro... al pa kera zobarca bolj fajn tehnika če si bolj za to...

drugače menim da tudi če je svetovanje vračev vsakih vrst prepovedano je še vedno dovolj tem da opravičijo obstoj podforuma.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Se nikoli nisem dobil obcutka, da se ne bi smelo razpravljat, kar se mene tice je to celo zazeljeno, da pol lahko tudi kdo kaj obrazlozi in se kaj naucimo. Tega je se premalo, obrazlozitev mislim. Kar pa se tice verovanja v zdravilce in podobne, ki vztrajajo, mi je tudi vsec, se vsaj malo nasmejemo sem ter tja, smeh je pol zdravja.

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
Odkar ni Jerneja, je s tem forumom (zobozdravniške zadeve izvzete) bolj tako tako.
On je znal lepo demantirati take izjave, profesionalno je pokazal svoje nestrinjanje z alternativno medicino, je pa bil toliko fer, da ni zaklenil teme zaradi tega, vsaj spomnim se ne.

Po prebranem je bila ženska pri nekomu, ki dela po domančičevi metodi, ampak tole nagibanje sem in tja nima nobene veze. Sam zdenko reče, da to ne zdravi, to je za show. Sam sem bil dvakrat pri njem in mogoče je bilo od 100 ljudi 90 ljudi njegovih "igralcev", ne vem in me sploh ne zanima. Živi bili i vidjeli.

Glede philipsove reakcije pa - totalno amatersko.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Teme kjer nekdo zelo propagira alternativno medicino, drugi pa jo demantira nimajo potenciala za razvoj pametne debate, nastane lahko le klasičen flame war. Pa dodatno je vplivalo tudi to, da je ista uporabnica v dveh temah pisala iste stvari (tiste teme recimo nisem zaklenil in sem držal normalen dialog).

B81

22. jul 2007
36.898
10.467
113
Nisem videl druge teme. Qrc, pa če ti placebo pomaga, ni nič hudega.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Da se razumemo, nimam težav z zaklepom teme. Težavo imam s tvojo izjavo, če jo seveda jemljem dobesedno. Samo to sem hotel rečt ...

"placebo" je mogoče marsikoga zajebal, je pa na drugi strani marsikomu pomagal. Pa če je vse v glavi, tudi prav. Itak je VSE v glavi ...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.141
355
83
Definitivno! Pa rešitev tudi ...

Ampak tebi je pa res dolgčas, jel da. Brez skrbi, poznam to. Mine z leti
grims-1.gif
(vem iz prve roke)