diski - kako je to možno?

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Ne znam si razložit, kako je možno, da diski ob daljšem zaviranju začnejo drgniti po čeljusti - po obodu.

Pred cca 5k km so bili menjani tako diski kot ploščice in takrat je bilo vse ok. Sedaj pa se dogaja, da ob daljšem, močnejšem zaviranju, po možnosti še v ovinek začne disk drgniti po čeljusti, na obeh straneh (na eni sicer manj)

Kaj se dogaja, čeljusti sta obe trdno vpeti? Se je disk raztegnil?
bonk.gif

Slika:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Ne niso napacni....imel enak problem

Kriva je gumica na vodilu

Imas eno vodilo brez gumice...in enega (spodnjega?) z gumico...kao da pobira vibracije...or something

No vrzi uno gumico iz vodila dol in bo BP delalo naprej
smile-1.gif

Se znuca...napihne itd

Pa škajo iz vrha diska in rob tudi popili
wink-1.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Samo ta del, ki je pobrušen (na čeljusti) nima nobene povezave z gibljivim delom,
confused-1.gif
, saj je to ta del, ki se privijači, in se (naj) ne bi smel premikati.

Kamele0N

23. jul 2008
42.364
5.652
113
Un vodilo brez gumice lavfa normalno...un drug z gumico se pa zatakne...

Posledicno ti celjust zvije in se z enim koncem nasloni na disk...

Kamele0N

23. jul 2008
42.364
5.652
113
Ja pila v roke pa se igraj...

Eni se dvignejo kolo...vrzejo v prvo da vrti tega v luftu in ravnajo...sam tega na dvigalki ne upam ceprav vsi zagotavljajo da gre (ce nimas lih zapore diffa seveda)
smile-1.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Sem jih že vzel dol in pobrusil. Na avtu tega delati pa ne bi šlo, ker je 4x4. Sicer sem jih kar prislonil ob brusilko in vrtel. Če jih ne bo treslo, bom pustil tako, drugače pa dal nekomu s stružnico.

Kamele0N

23. jul 2008
42.364
5.652
113
Stružnica...in nic drugega ne bo pomagalo

Sm bil tud jaz pameten z kotno brusilko
smile-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Samo, a se splača jebat? Zdej sem zamenjal sprednje diske na Superbu in so bili od ATE-ja 50eur/komad (z nekaj popusta sicer). Pa imaš potem spet dolgo mir, pa še ploščic ne uničiš.

Kamele0N

23. jul 2008
42.364
5.652
113
Pa jaz bi tako rekel.....zadnje se še splača ravnat ker nimajo veternice......spredne.....pa samo rob spiliš...1x....drugič so že za v kanto (če se greš po PeEs-u)

@alcazar......si snel gumico z vodila dol?

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Samo, a se splača jebat? Zdej sem zamenjal sprednje diske na Superbu in so bili od ATE-ja 50eur/komad (z nekaj popusta sicer). Pa imaš potem spet dolgo mir, pa še ploščic ne uničiš.

Pa zakaj bi "nove" diske menjal? Manj kot 5k km? Kot smo že ugotovili, ni bil problem v diskih, ampak v čeljusti, z novimi diski ne bi rešil nič.

Morda z novimi čeljustmi, samo najbrž niso poceni. Bom še ob priliki poizkusil s tisto gumico in preveril, kako tečejo vodila.

Kamele0N

23. jul 2008
42.364
5.652
113
Tisto brez gumice bo lepo vn prilezlo ko ga boš not potisnil

Tisto z gumico bo pa lepo not ostalo...oz bo pol manj hoda melo ker se zatika....

Rukni dol gumico in bodo bremze
cheer.gif