disk za predvajanje filmov na tv

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Priklopil sem zunanji disk, ki nima svojega napajanja na tv. Film (3d avatar) se je med predvajanjem parkrat ustavil in potem nadaljeval s predvajanjem. Kaj bi lahko bilo narobe ? Je boljši zunanji disk z svojim napajalnikom ? Prosim za nasvet ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
probaj še "lažji" film. Recimo nekaj kar je max 4GB, pa ni 3D...
Če bo ta delal ok, potem je kriv buffer v tv-ju in lahko samo menjaš tv ali kupiš pravi predvajalnik;)

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Še vedno preizkušam zadevo in pri tem ugotavljam, da se samo predvajanje razlikuje od diska do diska, še slabše se odnesejo USB ključi. Prav tako tudi opažam po spletu,razgovorih, da se 3D nekak ne uporablja veliko v primerjavi s številom teh sprejemnikov v uporabi. Zanimivo,da se tudi nihče ne sekira preveč če stvar ne deluje v pričakovanem okvirju. Ima kdo kaj več izkušenj s tem, je komu uspela dobra povezava tv-ja in zunanje enote (predvsem diska,ključa) za predvajanje kvalitetnih 3d filmov ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Staršema brez problema deluje USB ključ iz Hoferja, ki ima hitrost pisanja nekje 15MB/s, branja 20MB/s. 1080i 3D mkv prebavlja brez problema na Philipsu. Je pa res, da jima dam gor najmanjše možne rip-e (kak YIFY recimo).

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Zanimivo,zakaj se zatakne vedno na isti točki filma, kaj pa če je napaka na filmu ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.871
695
113
Probaj drugi film? Ali pa daj trenutni film na drug medij? Možnosti za lociranje napake je ogromno...

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
odločil sem se za nakup predvajalnika Philips HMP7100, ki ga bom povezal v domačo mrežo. Podpira več formatov slike in zvoka, smart tv, itd.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sosednje teme o medijskih predvajalikih pa nisi prebral?
S tem philipsom mislim, da greš bolj iz dežja pod kap in da ne boš nič kaj na boljšem kot si sedaj.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
sosednje teme o medijskih predvajalikih pa nisi prebral?
S tem philipsom mislim, da greš bolj iz dežja pod kap in da ne boš nič kaj na boljšem kot si sedaj.
Žal imaš prav, predvajalnik sem dobil in s tem bistva problema nisem rešil. Ok, sedaj mi dela smart TV, WiFi - čeprav bom uredil mrežno povezavo z pc-ji (prevsem diski) v mreži. Verjamem, da je več formatov podrprtih a kaj, ko bluray 3D film dela samo 2D brez podnapisov. Nima bluray predvajalnika, kjer je verjetno meni filme na začetku. Zaključek, res sem samo naredil premik iz dežja pod kap, bluray posnetim filmom se pač bom izogibal, žal .