Disk v laptopu šel papa - garancija?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo!

po dobrem letu uporabe se je netbook po imenu Acer Aspire One odločil da bo začel malo nagajat. Zmrznil je med brskanjem po netu, potem se ni več prižgal. Ni teorije, niti v safe mode, niti tisti repair k ga ima win7. Po zoprnem razstavljanju dobim ven disk, priklopim na stacionarca, poženem scan disk, najde par bad sectorjev, jih popravi, dam disk nazaj v netbooka, se zbudi. Potem spet kako urco dela, mal preverim če so podatki pobackuperani, poženem HD tune, najde par pizdarij (v priponki), dopoldne je še delal, po kosilu spet začel srat, lučka za disk sveti, prikaže samo sliko na desktopu, nič ikon, to je to... in potem spet ista zgodba. No zdej se nisem spravljal spet razstavljat kompa in razmišljam... laptop ima še garancijo, zanima pa me, ali imam kako šanso da mi vzamejo na servis samo disk ker si malo težko privoščim bit brez. Je imel že kdo kako tako situacijo? Zdajle je malo prepozno da bi dejansko poklical in začel težit
smile-1.gif

Lp
Peter
1330938-17-oktober-2011_22-45.png

Priponke

• 1330938-17-oktober-2011_22-45.png
    1330938-17-oktober-2011_22-45.png
    65,8 KB · Ogledi: 140

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Pri nas smo stranki brez težav zamenjali disk.
Šli smo toliko na roko, da smo takoj preverili, če ima disk res slabe sektorje in ji naročili novega, stranka je ta čas lahko imela prenosnik pri sebi. Če je bil star v kolikor-toliko dobrem stanju, pa smo naredili še prepis diska.
Je pa priporočljivo, da si narediš novo inštalacijo.
wink-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.857
1.963
113
najrajš na babi
Sam ne ga dat na Birotehno. Zadnjič tamalmu na laptopu po pol leta disk crknu. Zamenjali so disk, inštalirali winse in poslali nazaj. Ko sem zadevo prižgal je kazalo samo 2 giga fraj placa. Kličem fakeje tam in mi priporočajo naj sam formatiram in na novo nalagam. Ker se mi dalo zadevo spet nosit v trgovino in čakati na pošiljanje mi je kolega posodu slo inst. DVD. Zadevo sem sformatiral in winse odklenil z tisto kodo na dnu. Na koncu sem pogruntal, da so fakerji na večjo particijo dali OEM programe in jo skrili, manjšo 15 giga pa so pustili in na njo inštalirali winse. Zato je blo sam še 2 giga placa. Luzerji u PM.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Če ima disk slabe sektorje, to še ne pomeni, da je odpovedal ali da ne deluje, morda ste ga preveč tresli in je prišlo do poškob. Obstajajo programi za izbris teh napak z diska in malo se bo zmanjšala kapaciteta. V kolikor imate važne podatke si takoj naredite bakup podatkov !