Direktor stanovanjskega sklada -3/4 mio EUR

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Drobiz v primerjavi s tem kar ima Edoardo
grin1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Eden izmed komentarjev:

"Sem iz Kosez in gradnjo in prodajo teh hiš spremljam že od začetka. Tam so 3 hiše zgrajene na parceli za eno ali kvečjemu dve. Okolica je porazna, na dve strani so stare podrtije, ki ne kažejo idej po prenovi... Te tri pa so zgrajene tako, da lahko iz kopalnice sosedu gledaš na krožnik. Zaradi tega srednja še vedno ni prodana. Parkiranje za obiske ni možno, že sedaj so vedno avtomobili na pločniku, pa še vse niso vseljene"

Tip je na koncu dodal, da če je tista bajta vredna 1 mio evrov, da je njegova potem vsaj 2...
grin1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zato se splača biti v politiki - da postaneš direktor takih skladov oz. da ti je folk hvaležen, da si jih nastavil za direktorja...
grin1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ravno bilo pri 24ur in g. Pirc pravi, da ima čisto vest.

Če ima čisto vest, pa naj transparentno pove od kod mu toliko denarja.

Sistem je faljen, nagrabi zaradi svojega položaja, ki je po možnosti še političen, nato se ugotovijo nepravilnosti, ga odstavijo in to je to. Kam potuje naša država s takšnim sistemom? Če so nepravilnosti, naj sede pred zatožno klop, naj dokaže kje je denar zaslužil in vse kar se mu dokaže, pobrat in ga lepo dat v državni all inclusive za nekaj let.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ko bi vsaj imel finančno policijo in tak zakon ki bi omogočila finančni policiji, da bi prišla do takega sumljivca in bi rekla: zdaj pa, fante, dokaze na plano od kje tebi toliko keša...če ni dokazov, je potem al korupcija al pa delo na črno in utaja davkov....

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Če ima čisto vest, pa naj transparentno pove od kod mu toliko denarja.

Ja, valda.
Se takoj odselim iz države.
crazy1.gif

Še to se manjka, da bi človek moral vsakemu firbcu polagati račune.
Če kdo kaj sumi, imamo zato ustrezne organe, pa naj se tja obrne in bodo oni pogledali.
Če teh organov nimamo, so pa v nedeljo volitve, pa zrihtajte, da jih bomo imeli!

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ti organi so v slo že in tip je rekel, da bo oddal ustrezno poročilo - kosova komisija

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
OK.
Upam, da bo pojasnil to neznansko bogastvo ene silno povprečne bajte v LJ.
10.gif

Pa dajmo se malo pohecat - takle direktorčič domov odnese cca 5k čistega. V letu je to 60k. V 10ih letih je to 600k. Ja, vem, da ni 10 let na komisiji, ampak domnevam, da ima nekaj delovnih izkušenj, torej je nekje dobival tudi plačo.

Pa upoštevajmo še ženo in borzni bum, ki ga je lahko izkoristil (ko je kupoval bajto je bil ravno vrh) pa smo na tem blaznem bogastvu.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Zapisano je bilo, da zasluži 3.000 eur plače in direktor zavoda je mislim, da dve leti.

Kako to misliš, da se odseliš iz države? A se ti zdi to tako bedasto, da bi moral kak tak človek transparentno pokazat od kod mu bogastvo za 1 mio. EUR, zasluži pa letno recimo 60k bruto po dohodnini
confused-1.gif
Meni se ne zdi prav nič bedasto to, ker je vsakemu jasno, da kar toliko denarja ne moreš najt na cesti.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Sorry, ampak imam tri pravila:
a) kaj je v mojem loncu, nikogar nič ne briga,
b) moja postelja (in kaj počnem v njej) nikogar nič ne briga,
c) moja denarnica (njena vsebina) nikogar nič ne briga.

Vse omenjeno se seveda da videti, če jaz to prostovoljno pokažem.
Če mi to glih ne diši, pa samo pod pogojem, da imaš sodni nalog (ali kakšno podobno pooblastilo).
Npr. če je požar, se lahko gasilci mirno odsprehajajo tudi mimo mojega priskra (in vanj vtaknejo glavo).
To je ta transparentnost, o kateri vsi govorijo, predstavljajo pa si, da bo vsak, kadar bo sam hotel, svoj nos vtikal v sosedove piskre.

Če se pa strinjaš z brezglavim brskanjem po zasebnosti, pa lahko to igrco kar začneva - od kje ti računalnik in avto? Imaš račun? Pokaži promet na svojem TRRju za zadnjih 5 let. Skeniraj in kar tu objavi svojo dohodninsko napoved za zadnja tri leta, poleg pogodbe o sklenjenem delovnem razmerju in nam dokaži, da si si omenjeno pošteno zaslužil.

Schnell, schnell, schnell!
10.gif

Ker mislim čez pol ure iti že spat.
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.051
3.564
113
41
Lj
Če ta denar ni od davkoplačevalcev pol res nboenga ne zanima od kod je. Če pa je, pol pa je pač ukradem ljudem, zato ljudje morjo met pravico vedt. slovenija je že preveč pokvarjena in premajhna, da bi lahko bilo kdaj v prihodnosti drugače.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ni res, če imaš ti funkcijo direktorja javnega podjetja in te plačujejo državljani, potem se moraš zavedat, da se takšnega položaja ne sme izkoriščati za polnjenje svojega žepa. Skratka, sum je in prav tako ugotovljene nepravilonosti. Sedaj bi bilo potrebno potegniti potezo s kriminalisti, raziskati zadevo (ne tako kot pri Patriji) in človeka na stol. In zakaj bi bilo narobe, če bi moral dokazat od kot 1. mio. EUR?

Verjamem, da če bi si jaz sedaj kupil hišo za 1. mio. EUR, še kak hud avtomobil, da bi hitro začeli na davkariji pregledovat mojo dohodnino in še kaj...
confused-1.gif

Skratka, če ne gre čez dohodnino, potem je velika verjetnost, da je denar nečist. Da ti pa kdo "šenka" nekaj mio. EUR pa je verjetnost nična.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Kozarec za predsednika!
cheer.gif

Jaz tudi podobno razmišljam.
Vse preveč slovenčkov pa razmišlja drugače: sosed kupi novo kravo, valjda fovšija doma, molijo v cerkvi da bi sosedu krava crknila namesto da bi molili v želji, da tudi oni čimprej kupijo novo kravo.
Ta opis najdete v Wikipedia pod ''Slovenci''...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Briga mene za soseda, tu gre za javnega uslužbenca, ki se bogati neupravičeno zaradi položaja. Plačuješ pa ga ti, jaz in drugi....

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Saj če bi mene vprašali, bi tudi cel državni zbor razpustil... potrata denarja za tiste konje in kobile tam not. Samo ne gre. In zato se raje brigam sam zase, kot za soseda... ali javnega uslužbenca. Če ne bo on pokradel, bo pa nekdo drug. Pa še cel kup denarja bo šlo za to, da ga preverijo, da speljejo postopek... na koncu pa še nič ne bo, samo še malo več denarja se bo zapravilo.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Seveda nič na bo, zato pa upajo krast.

Drugače pa zelo zelo narobe razmišljaš!