Diplomacija na cesti

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
En dan se peljem po avtocesti v službo, nakar me prehiti policist na motorju. Začne mi mahat naj se odstanim dol s cestišča za kraj in ustavim avto. V redu. Čakam nekaj minut. Nakar pridivja skupina črnih luksuznih avtomobilov mimu mene z veliko hitrostjo.
Ko se odpeljejo nadaljujem svojo pot dalje....

Sprašujem se:
- A za diplomacijo ne veljajo omejitve na cestah?
13.gif

- A sta neka usrana princeza Maxima iz Nizozemske in Rupel več vredna na naših cestah kot jst?
rolleyes-1.gif

Bemomilomater kupimu jim avtomobile, oni pa divjajo in še umaknit se jim treba dol s cestišča
jezen.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Danes videl to na obvoznici v kontra smeri.

Me pa zanima, kaj zahudiča so naredil unmu, ki se ni umaknu iz prehitevalnega
grin1.gif

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Damo jim dvajsetino (grdi fevdalci so vzeli destino) in ostale davke s katerimi kupijo pendreke in potem imajo jajca, da te dajo na odstavni pas. Ti, ti, grdi, grdi politiki, policaji in sistem.
hysterical-1.gif

Glede na to, da si končal na odstavnem pasu, očitno nisi dovolj vreden.
evil.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja, tako je... po zakonu imajo oni prednost in se jim moraš umaknit. Ko gre za večji "konvoj" spremstvo dejansko ustavlja promet (enkrat videl na telovški - uletel cel trop policajev na mopedih, zablokiral vse ulice, odrinli ves folk, cela akcija
grin1.gif
). Tak je pač protokol, nimaš kej.
Se pa popolnoma strinjam, da bi se mogli prednosti navkljub držat omejitev, če ne drugega zaradi svoje in naše lastne varnosti. Sicer pa "smejo" vozit hitro, ker imajo policijsko spremstvo (z lučkami!), če pa vidiš diplomata, brez lučk, brez spremstva, takrat se mora pa "obnašat"
wink-1.gif

lp
Peter

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Predpisi za normalne državljane so zato taki da se kontrolira množice... Če vse nepredvidene dejavnike odstraniš (beri: tebe so policaji odstranil iz prometa) se u bistvu lahko peljejo hitro. Ne vem kaj te tako muči... po celem svetu je tako. Sicer pa je ta primer malenkost proti gužvi ki se nardi na prešernovi, ko se delagacija prpele ... musko daš mal bl naglas, avto ugasneš pa počakaš, nevem zakaj se vsi tok sekirate.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Damo jim dvajsetino (grdi fevdalci so vzeli destino) in ostale davke s katerimi kupijo pendreke in potem imajo jajca, da te dajo na odstavni pas. Ti, ti, grdi, grdi politiki, policaji in sistem.
hysterical-1.gif

40% pa res.

Pa še enkrat toliko delodajalec.

Drugače pa je fevdalec vzel desetino, far pa še enkrat toliko.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jaz sem moral zadnjič zvečer plezat po pločniku da je šel mimo tovornjak z izrednim tovorom.

Pa mi tega ni "ukazal" policaj ampak možakar v spremljevalnem avtu.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Malce strpnosti ne škodi. Pride pa gre. Kdo vas sili, da stanujete v LJ? Preselite se v Mišji dol. Tam zagotovo ne bo protokolarnih vozil.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Malce strpnosti ne škodi. Pride pa gre. Kdo vas sili, da stanujete v LJ? Preselite se v Mišji dol. Tam zagotovo ne bo protokolarnih vozil.

Se podpišem
cool-1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Si lahko prepričan, da v naših krajih ni diplomacije na cesti, ampak se mi je to dogodilo na avtocesti in sem bil presenečen. Seveda, ker ne živim v Ljubljani in se mi to ne dogaja vsak dan.
Je pa smešno kako se jim je mudilo na kosilo, verjetno da se nebi župca ohladila, na drugi konec slovenije.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma dej, se obnašajo naduto teli spremljevalci, kot da zadaj Putina z drisko vozijo, ne pa enega xy človečka.

Prav kej hudega bi jim bilo, če bi se vozili normalno po omejitvah. Itak potniki pridejo na cilj vsi prešejkani in prestrašeni ob takem divjanju..
rolleyes-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Fantje iz protokola in urada za varovanje nimajo lahkega dela. Zaslužijo pa zelo malo.
Varnostne zahteve so zelo ekzaktne in od njih ne smejo odstopati, zato jih razumem.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Ko je bil nizozemski princ ta teden na Bledu, so novinarji spraševali nizozemske turiste, ki so bili takrat na Bledu. Povedali so, da jih čudi, da se lahko tako svobodno gibljejo okoli visokih glav in da prav nikogar ne podijo stran. Se pravi, da je to pri nas samo otroški vrtec napram spremstvom po ostalih državah.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
eh, ne vem, kaj se tok penite. Teh protokolarnih prevozov je res malo (živim ob celovški, tako da jih večino vidim/slišim) in promet obremenjujejo v najmanjši možni meri, če mene vprašaš. Edino ko je res kaka 'pomembna glavca' na obisku, je prihajal do večjih omejitev prometa (Bush/Putin npr.), pa še takrat smo bli itak vsi obveščeni in se mi zdi, da niti ni prihajalo do večjih zastojev.
Ne vem, men se zdi fino, da se tut pri nas kaj dogaja, ne pa samo v Bruslju ipd. S prihodom tujih politikov in tuje administracije se še povečuje varieteta prebivalstva, ki se je, vsaj v Ljubljani, v zadnjih petih letih precej spremenila. Vse več je tujcev, turistov, tujih študentov...Ljubljana končno počasi, a vztrajno, postaja evropsko mesto. Seveda bo treba še velik narest, ampak pritoževanje zaradi tega, ker se moraš dat za par minut na stran ceste, gotovo ne pomaga.

Relax!
roza.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
En dan se peljem po avtocesti v službo, nakar me prehiti policist na motorju. Začne mi mahat naj se odstanim dol s cestišča za kraj in ustavim avto. V redu. Čakam nekaj minut. Nakar pridivja skupina črnih luksuznih avtomobilov mimu mene z veliko hitrostjo.
Ko se odpeljejo nadaljujem svojo pot dalje....

Sprašujem se:
- A za diplomacijo ne veljajo omejitve na cestah?
13.gif

- A sta neka usrana princeza Maxima iz Nizozemske in Rupel več vredna na naših cestah kot jst?
rolleyes-1.gif

Bemomilomater kupimu jim avtomobile, oni pa divjajo in še umaknit se jim treba dol s cestišča
jezen.gif

doživela nekaj dni nazaj na Štajerskem... ustavili dovoz na avtocesto, kolona, ki se je ob tem nabrala, je bila takšna, da nisi videl konca... mislili smo, da je nesreča, nakar zagledamo kolono črnih beemvejecev z zatemnjenimi stekli in rotacijskimi lučkami... briga me kdo se je pelal not, naj se gredo solit...
stupid-1.gif

btw, kdo jim pa kaj hoče?! samo, da jih ne vidimo, oz. da jih vidimo čimmanj....

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Fora je v tem, da se ta konvoj ne sme ustavt ker potem to predstavlja veliko nevarnost.
Zgleda, da ste eni fovš, da vas tko ne vozjo
smile-1.gif
. Pač takle mamo!

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Dej, dej, kakšna nevarnost. Saj nismo v Ameriki.
tongue-1.gif

Zarad mene lahko mimo mene hodijo vsi evro prezidenti, pa jih še porajtal ne bi. Po mojem se grejo te fore bolj zaradi poze, kot zaradi varnosti.