dimniska obroba

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
ob vecjih nalivih mi zamaka ob dimniski obrobi (dimnik 50 x 50 cm). opecna kritina, se najbolj podobna tej,

naklon strehe 35 stopinj. dimnik je ob zlebu in obroba ne zmore odvesti vse vode, ki pritece od slemena.

kaksna je okvirna cena nove dimniske obrobe? izvajalec? lokacija ljubljana ...

ima kdo kaksne izkusnje z dimniskim trakom?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Starost obrobe/strehe?
Koliko imas listja in ostale svinjarije okol dimnika?
Na žalost ne poznam nikogar iz Ljubljane.

je bilo nekaj listja, vse ocisceno. obroba je napacno narejena. na slemenu bi se slo, ampak na tej lokaciji enostavno pride prevec vode ... spigana plocevina ima premalo visine ...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.776
113
pri taščici
A stari izvajalec pa ne pride popravit. Ali zaradi okoliščin ne ves kdo je delal oziroma se mu zarad razdalje in načina razmišljanja ne ljubi popravljati svojega izdelka. Tak izvajalec si zasluži pohvalo v obliki objave imena

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
A stari izvajalec pa ne pride popravit. Ali zaradi okoliščin ne ves kdo je delal oziroma se mu zarad razdalje in načina razmišljanja ne ljubi popravljati svojega izdelka. Tak izvajalec si zasluži pohvalo v obliki objave imena

zadeva je stara 20 + let ...

pusca po menjavi kritine (toca, nekaj deset kosov kritine je bilo menjane ...) ... pred letom dni ...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
nam so po letih podobnega zamakanja rešili tak, da je sedaj cel dimnik oblečen v pleh :) in nič več ne priteče noter.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.365
9.608
113
EU
Na tretji sliki ti čez zavihek na desni strani pleha, voda ob nalivu preskoči rob v desno. Podobno težavo sem tudi imel, posebej če se nabere ob robu nesnaga (kot sta dve smetkii) pri robu. Moraš povečati višino zavihka z dodatnim kotnikom. Jaz sem dodal še eden kotnik po celi dolžini pločevine.

• Všeč mi je
Reactions: tony

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Na tretji sliki ti čez zavihek na desni strani pleha, voda ob nalivu preskoči rob v desno. Podobno težavo sem tudi imel, posebej če se nabere ob robu nesnaga (kot sta dve smetkii) pri robu. Moraš povečati višino zavihka z dodatnim kotnikom. Jaz sem dodal še eden kotnik po celi dolžini pločevine.

ja tam je tudi prikapljalo... zavihek je prekratek in nima dovolj zavihka oz ga sploh ni ... pa se na ven visi in sili vodo pod stresnik ...

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
ericks,
imaš opcijo da kompletno dimnik oblečeš z alu pčevino.
- izdelaš z pločevino obrobo, ki ti prekrije strešnike , samo dodaš na staro. Na samem stiku primenro zateniš
- izdelaš obrobo, ki bo imela folc nekih 5 cm od dimnika, pod strešnikom pa dovolj dvignjen rob, da se voda ne prelivala.
Nekaj slik imaš na netu. Poišči v tvoji bližini špenglarja in se dogovori. Morda bo lahko obdelal tvojo staro pločevino ( dvigne rob pod strešnikom??)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.776
113
pri taščici
Zapigan rob bolj "odpri" (ce prav vidim je baker, najbrz bi ti tudi s kombinirkami uspelo), spucaj rob mahu in peska ter eventuelno pod plocevino zarini tanke(do pol cm recimo) dolge zagozde, ki bodo nagnile plocevino k dimniku.
In bi moral imeti zadevo reseno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.776
113
pri taščici
V tem oznacenem delu plocevina skoraj gotovo ne lezi na letvi. Ker je dol najbrz ne mores potegnit, jo moras na drugi strani z zagozdo dvigniti.
Pa se rob odpri recimo pod kot 45.

Priponke

• IMG_20210823_155302.jpg
    IMG_20210823_155302.jpg
    2 MB · Ogledi: 559

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
Ali je opcija, da kompletno obrobo malce stisneš dol k letvam? Silikon odrežeš; kleparsko potolčeš dol obrobo; ponovno zatesniš.