Dimnikar...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Srečno!

Danes prileti vrli dimnikar na moja vrata, in to ravno po "naključju", ko sem ravno prišel domov. " dober dan, prišel sem zmerit pline...." "cena je dobrih 22€...." Seveda sem bil takoj
jezen.gif
, ampak me je "prepričal" z zakonom, ki to odreduje. Imam plinsko peč, živim pa v bloku.
Torej, kdo kaj več ve o tem? Je to res po zakonu, se pravi letni pregled?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Lahko bi se vsaj pisno najavil oz, kako drugače uskladil termin z lastnikom. Ne more se kar pojaviti na vratih.

lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
to je bilo glih zanč po radiu. Folk se full pritožuje, ker je to ratalo drago kot pes! Če zračunaš ima minuto dela bolje plačano, kot srčni kirurg!

Sam nimaš kej! Država je podelila 3 koncesije, konkurence ni, tko da si lahko čist sami izmišljujejo cene! Zavarovalnice so tud pritisnile na stranke, da če nimaš potrdila, da si spucal hišo, se lahko obrišeš pod nosom, če je zarad tega bajta pogorela.

Sej to pomoje ne bo več dolgo... Mogl bojo dovolt konkurenco.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Srečno!

Danes prileti vrli dimnikar na moja vrata, in to ravno po "naključju", ko sem ravno prišel domov. " dober dan, prišel sem zmerit pline...." "cena je dobrih 22......

Dobro si jo odnesel.
jest sm tud dobil obvestilo - pregled in meritev emisij. cena 33,60€
Imam plinsko peč. Khmm, zakaj je pri meni za 50% dražje

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Tudi meni so poslali obvestilo, da bodo prišli merit to emisijo. V pismu je pisalo da pride ta meritev 34€, potem pa je serviser povedal da so se zmotli in pride "samo" 24€. Bili so pa enkrat poleti pri meni.
No pri meni je ugotovil, da bi bil že čas da se peč spuca. Tako, da zdaj čakam serviserja za peči da mi pride to spucat.
Se pa ne sekiram dosti glede tega, ker plača tako al tako najemodajalec.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Zanimivo.
Moja zgodba...

Pride dimnikar pozvoni in, da bo meril pline OK.

Ga vprašam ali ima kanto kurilca poleg? Me pogleda zabodeno in odvrne NE. Jah potem ne bo nič, ker še nisem natočil cisterno.....Ok pravi in mi odvrne grem iskat
smile-1.gif

Uleti z kanto kurilca....pa ga vprašam, če nebi bilo dobro še prej malo dimnika pokrtačiti....Jaja priporočljivo mi odvrne.
Ok... greva čistiti dimnik. Vzame železno krtačo, da jo uvali v dimnik in ga ustavim.

Možakar? Ali plastične krtače nimaš? odvrne da jo nima potem pa ne bo šlo čiščenje dimnika, ki je RF žal.... Vidim kako je že malo nemiren in mi pravi se vrnem čez 15 min....

Ga počakam in res uleti z plastično krtačo pripravljen, da jo (ugura) a ga ponovno ustavim.....
Alo samo, da vas nekaj vprašam koliko je Fi te krtače? Odvrne mi Fi 18 cm. Hmm se popraskam po glavi in mu s5 odvrnem Ne bo šlo žal dimnik je Fi 22cm...

Nič odvrne mi da se vrne čez 15 min a po 2 mesecih se še ni vrnil nazaj.
redface-1.gif

PS na kurilca ne kurim že 3 leta
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.663
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
Zavarovalnice so tud pritisnile na stranke, da če nimaš potrdila, da si spucal hišo, se lahko obrišeš pod nosom, če je zarad tega bajta pogorela.
čaki potem nima veze če on pregleda ali ne.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Lahko bi se vsaj pisno najavil oz, kako drugače uskladil termin z lastnikom. Ne more se kar pojaviti na vratih.

lp

Tud res, sej pravim, verjetno me je tud čakal, ker ni bilo minutke, ko sem prišel domov, že je zvonil...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Srečno!

Danes prileti vrli dimnikar na moja vrata, in to ravno po "naključju", ko sem ravno prišel domov. " dober dan, prišel sem zmerit pline...." "cena je dobrih 22......

Dobro si jo odnesel.
jest sm tud dobil obvestilo - pregled in meritev emisij. cena 33,60€
Imam plinsko peč. Khmm, zakaj je pri meni za 50% dražje

Meni je rekel, da je ceno postavila država. Cena je dobrih 22€. Mu pa nisem plačal, ker "nisem imel". Pride pa v soboto, fajn, mene pa doma ne bo .
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

lp
Men se je pisno najavil da pride dons med 11 in 16h. Sm ga čakal doma, pa ga ni blo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

lp
Men se je pisno najavil da pride dons med 11 in 16h. Sm ga čakal doma, pa ga ni blo.
Evo, ravno sem napisal, da ga ni blo, pa je prišel, pomeril in računal 33,60€ .
in povedal, da sem danes 17. stranka in da ima še dve.
19x 33,6 = 638,4 € dober biznis bi rekel.

Nazadnje urejeno:

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
to je bilo glih zanč po radiu. Folk se full pritožuje, ker je to ratalo drago kot pes! Če zračunaš ima minuto dela bolje plačano, kot srčni kirurg!

Sam nimaš kej! Država je podelila 3 koncesije, konkurence ni, tko da si lahko čist sami izmišljujejo cene! Zavarovalnice so tud pritisnile na stranke, da če nimaš potrdila, da si spucal hišo, se lahko obrišeš pod nosom, če je zarad tega bajta pogorela.

Sej to pomoje ne bo več dolgo... Mogl bojo dovolt konkurenco.

Katere zavarovalnice pa to hočejo? Me res zanima!
LP!