dimnikar

simon

Zelenc'
14. nov 2007
25
0
1
37
koper
do sedaj smo bili navajeni dimnikarja 1x na leto (sem z obale, če ma lokacija kej s tem)
kurimo na drva
sedaj pa je prišlo obvestilo da bo dimnikar spet prišel
in smo poklicali da nam termin ne usreza ker smo čistli pred kurilno sezono in bomo spet po kurilni sezoni (tako kot smo navajeni odkar stoji hisa 20+let)
pa pravijo pri dimnikarjih da je obvezno 2x na leto in da je tako že od nekdaj sam da pač oni to niso izvajali???
bonk.gif

zdej malo berem po netu pa eni pišejo da hodijo dimnikarji tudi 4x na leto
kako je sedaj s temi čiščenji?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Dimnik lahko cistis tudi sam. Naj bi pa enkrat letno oni naredili pregled in eventuelno čiščenje. Vsaj tako je v treh občinah na celini katere poznam.
Pošlji mu dopis da naj te pravno pouči s členom ki mu nalaga večkratno čiščenje

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
......

komu? drzavi?

dimnikar se bo skliceval na zakon ...

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mi očistimo dimnik ponavadi 2x na leto .. kurimo prav tako na drva.

Dimnikar nam pride 1x letno ... ponavadi ga prvič prestavimo ... pokličemo da ne ustreza termin kadar bi on prišu, pa se potem zmenimo za kasneje...

Pride, pogleda peč, dimnik, pove da je OK in zaračuna minimalno .... mislim da okoli 15€ ...

(Živim 2km ven s Kopra.)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Prej so imeli dosti dela in so prišli 1 x letno. Zdaj paje osel upadel bojo pa vas, ki ste še ostali na drvih začeli buzerirati za pogostejše čiščenje, sklicujoč na zakon (prej se niso sklicevali nanj ker niso folgali).

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
imajo pa še eno finto tile dimnikarji. pravijo, da jemlejo samo gotovinsko plačilo ali pa ček.
mene pa zanima zakonska podlaga za kaj takega. ve kdo ?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
So pri nas tudi samo na keš, potem pa dvakrat "nisem imel" drugega kot kartico in je moral še ene trikrat prit, ker me "ni bili doma". Sedaj jemljejo kartice.

jello

Guru
22. sep 2008
10.275
3.911
113
Si resen? Zakona, ki bi predpisoval gotovinsko plačilo ni. Pri nas (Dovrtel - KR) pride in naredi, račun pa pošljejo potem po pošti (nazadnje so rabili 14 dni).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dimnik lahko cistis tudi sam. Naj bi pa enkrat letno oni naredili pregled in eventuelno čiščenje. Vsaj tako je v treh občinah na celini katere poznam.

Se pravi, da so te občine izvzete iz republiške zakonodaje?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
predvsem bi bilo treba ukinit teritorialne ekskluzive. pa seveda naj se naucijo hodit, ko je folk doma (torej v mojem primeru naceloma po 18 zvecer)p ali pa tako, da koncajo do 7 zjutraj). drugace naj si obveznost nekam zataknejo, dopusta zanje ne bom jemal.
prinas imamo sreco, dimnikar pobere denar in se samo podpise (kar je fertik v 2minutah, tako dacse da zjutraj zrihtat meda ostalimi stvarmi), ko mu pokazem papirje od uradnega servisa, ki mi pred sezono pogleda pec in izmeri pline.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Kurimo na smrekova drva, dimnikar nas ni obiskal še nikoli, dimnika pa tudi ne čistimo prav pogosto.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Pri nas smo do nedavnega imeli peč na olje, sedaj imamo toplotno črpalko, peči pa tako ne uporabljamo več. Dimnikar bo še vseeno hodil 1x letno pregledat dimnik in pokasirat
smile-1.gif
Skratka, rop pri belem dnevu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Pri nas smo do nedavnega imeli peč na olje, sedaj imamo toplotno črpalko

Ko naslednjič pride mimo mu recite da imate TČ in ne rabite več čiščenja (ker ni peči). Zapisal si bo, da vas v bodoče več ne nadleguje.

Vsaj tako je bilo pri nas.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Sem jim poslal sporočilo s priloženim računom o nabavi TČ in da smatram, da dimnikarju ni treba več hodit. Dobil sem odgovor, da "Pravilnik o oskrbi malih kurilnih naprav, dimnih vodov in zračnikov; Ur. l. RS, št. 128/2004" obvezuje vse na letni pregled, tudi če se v pečeh ne kuri. Pomoje je kakršen koli trud v tej smeri boj z mlini na veter.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Pri nas smo do nedavnega imeli peč na olje, sedaj imamo toplotno črpalko, peči pa tako ne uporabljamo več. Dimnikar bo še vseeno hodil 1x letno pregledat dimnik in pokasirat
smile-1.gif

Za božjo voljo, ne ga spustit v hišo
bonk.gif

Dimnikar ne hodi po bajtah zaradi dimnikov, ampak zaradi ogrevalnih naprav! In če teh ni (če niso v uporabi je popolnoma enako, kot če jih ni), nima kaj hodit, porkaduš!
uf-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
smile-1.gif

Za božjo voljo, ne ga spustit v hišo
bonk.gif

Dimnikar ne hodi po bajtah zaradi dimnikov, ampak zaradi ogrevalnih naprav! In če teh ni (če niso v uporabi je popolnoma enako, kot če jih ni), nima kaj hodit, porkaduš!
uf-1.gif

kolikor jaz vem letni pregled dimnih in prezračevalnih naprav če tudi niso v uporabi je potreben in po zakonu obvezen razen v primeru da na dimnik narediš blindo se pravi ga na vrhu zapreš z pločevinasro ploščo (pleh zašravfaš na vrhu dimnika ) pol pa ti ne kasirajo nič. Kolko dimnikov ti stoji iz strehe za tolko boš plačal letni pregled.

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Sem jim poslal sporočilo s priloženim računom o nabavi TČ in da smatram, da dimnikarju ni treba več hodit. Dobil sem odgovor, da "Pravilnik o oskrbi malih kurilnih naprav, dimnih vodov in zračnikov; Ur. l. RS, št. 128/2004" obvezuje vse na letni pregled, tudi če se v pečeh ne kuri. Pomoje je kakršen koli trud v tej smeri boj z mlini na veter.

sej pravim oni se držijo zakona in tu ne moreš nič ,nimajo kaj dosti za čistit , pa so si to izborili pa ga j*** tak ti je zakon
sem ti napisal :zablindiraj ga pa ti ne morejo nič
pozdrav.gif