Dimljena paprika, smoked paprika?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Ve kdo, če se da to dobiti pri nas, za neko normalno ceno, oz kje nabavljate?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Hvala za link, ampak to spada v del "za neko normalno ceno", ker na tej strani je nenormalno drago
smile-1.gif


Sem naročil iz ebaya, 3€ za 70g, če se izkaže za dobro zadevo pa je na voljo tudi 1kg po 18€
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Ja saj tudi riževi rezanci so "azijski" izdelek, pa se pri nas dobijo brez nekih "oderuških" marž...
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Si pa dal primerjavo, azijski rezanci so na voljo že vsaj 15 let in predvsem so azijski. Pri tej papriki pa itak ne gre za problem oderuških marž (vsi nas kradejo ali ne ???), ampak po mojem mnenju za to da ni trga za večje ekonomično pakiranje, saj jo Pepca ravno ne zakuha v juho ali pa Jože v golaž. Je pa boljši s to papriko, kot boš upam da kmalu ugotovil.

Kaj si se pa namenil naredit oz. kam jo boš dodajal?
 
Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
ne razumem v čem je poanta..
ti si naročil z e-baya 70g za 3€, na linku ki ga je prpopal twinman pa je 70g za 2,98...v čem je torej problem..
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Ah, my bad, videl sem samo tiste cele paprike, ko je cena za 25g nekaj čez 3€, dalje pa sploh nisem gledal :/

twinman, za začetek se bo dalo na vsako meso, potem pa je tudi plan narediti kakšno omakico za mleto meso, katero potem lepo sede na riževe rezance
smile-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
hm.....tale paprika ti bo dala predvsem špansko noto. Dim ala liquid smoke pa čisto esenco dima. Malo preizkusi ampak jaz bi takoj naročil tudi liquid smoke. Drugače pa si kupi Weber žar in hrano pripravljal pod pokrovom s pravim dimom. Vse ostalo se ne da primerjati. Pomoje, če ti je všeč okus dima boš spomladi že kmalu iskal žar.