Dilema - Reg. SLO/AT?

SomeoneElse

Zelenc'
19. jun 2012
26
0
1
Prijavljen v AT, v SLO davčni NErezident.

Želim kupit avto, v AT so dražji, zato razmišljam o nakupu v SLO in registraciji v AT, ali moram plačat davek v AT, kot je DMV? Naj potem raje kupim vozilo v AT?

Druga opcija, "cenejša" oz. bolj nora, nakup v SLO, prepis na starše s pooblastilom za vožnjo. Se to sploh da, ker nisem rezident SLO, in ali se s tem manevrom sploh izognem visoki kazni v AT?

In še kaj bi vi naredili v mojem primeru? Pa ne mi; "idi na bus..."
grin1.gif

Hvala za odgovore!

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.254
4.817
113
Glej vse stroške, ne samo nabavno ceno vozila...
Registracija; cestnina in zavarovanje je v SLO verjetno kar nekaj ceneje?

Avstrijskemu davčnemu organu, ne bo všeč, če ugotovi da stalno uporabljaš vozilo, ki ni registrirano v AT,
kljub pooblastilu... tisto je bolj za policaje... če te kdo namoči, kaj lahko pričakuješ?

p.s. a je v AT standard tako slab, da bi moral iskati cenejše vozilo in registracijo v SLO
rolleyes-1.gif

a ni gor 2x boljše kot pri nas?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Tisto te sosedi prijavijo, da se voziš z našimi tablici, živiš pa gor. (če imaš stalno prebivališče gor, mora biti tudi avto gor prijavlen).

Na facebooku vse živo pišejo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Aja - NOVA = DMV. Koliko pa nanese pa tukaj.

A kupuješ novi avto ali rabljeni?

Pa še moj nasvet - ne glede kje boš kupil, registriraj ga tam, kjer imaš stalno bivališče. Nekaterim namreč res ne bo všeč, da boš utajeval davke.

SomeoneElse

Zelenc'
19. jun 2012
26
0
1
Gre za rabljeno vozilo. razmišljal sem tudi, da bi šel po avto v D, ampak mi žal čas ne dopušča.

Vem, da je potrebno všteti še dražjo registracijo, ne samo nabavno ceno, zato sem pisal o nori opciji. Priznavanje bonifikacije po tujih izkušnjah je delna, še to če imaš srečo.

Najbrž si bom omislil AT vozilo z njihovo reg. in se hvalil po SLO v stilu enkrat balkanc ...

Lp