digitalno vodenje in arhiviranje dokumentacije

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
v službi razmišljamo o omejitvi porabljenega papirja ter postopnem uvajanju digitalizacije. arhivirali bi tako projektno dokumentacijo, kot tudi birokratske dokumente (recimo potni nalogi, dopusti, ...). gledal sem že po netu in je kar nekaj podjetij, ko to ponujajo. zdaj pa me zanima, če ima kdo kaj izkušenj s katerim od njih.
pogoji so, da so združjivi z Vascom, da omogočajo mobilni dostop (recimo pregled in podpisovanje dokumentov preko mobitela), in pa da gre za neko resno firmo, z nekaj leti delovanja (ne ravno nek s.p. ki ga jutri morda ne bo več).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To kar si navedel v drugem odstavku ni arhiviranje. Arhivskih kopij oz. arhiva nimaš kaj podpisovati, spreminjat. Ga samo gledaš. Samo digitalizacijo (brezpapirno poslovanje) pa bi moral ponuditi sam ERP sistem, v tem primeru VASCO.
Na hitro.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik sass pravi:
v službi razmišljamo o omejitvi porabljenega papirja ter postopnem uvajanju digitalizacije. arhivirali bi tako projektno dokumentacijo, kot tudi birokratske dokumente (recimo potni nalogi, dopusti, ...). gledal sem že po netu in je kar nekaj podjetij, ko to ponujajo. zdaj pa me zanima, če ima kdo kaj izkušenj s katerim od njih.
pogoji so, da so združjivi z Vascom, da omogočajo mobilni dostop (recimo pregled in podpisovanje dokumentov preko mobitela), in pa da gre za neko resno firmo, z nekaj leti delovanja (ne ravno nek s.p. ki ga jutri morda ne bo več).

Vi želite optimizirati delovne procese, kar vključuje tudi zmanjšanje fizične dokumentacije, s podporo arhivskega sistema. Ponudnik, ki ga predlagam, je Mikrocop, saj ustreza vsem navedenim zahtevam
smile-1.gif
Za več informacij pa ZS.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Na tvojem mestu bi vprašal najprej vasco, s kom so oni združljivi. Dokument, ki ga generira vasco, se mora tudi znajti v dokumentnem sistemu. In vasco mora znati pokazati dokumente, ki se nanašajo na poslovni dogodek (na primer fakturo). Ne boš menda preklofaval meta podatkov in iskal v dokumentnem sistemu.
Potem pa izbiraš med tistimi podjetji.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Vasco zna dokumente zapakirat in poslat v arhiv (dokumente, ki se nanašajo na nek dogodek, recimo prejeto/izdano fakturo s prilogami), ne pa arhiva, brskanja po njem,.....Po arhivu potem brskaš z orodjem ponudnika arhiva. To pomeni, da pripravi dokumente (eračune, torej xml-je, pdf-je in druge priloge) in jih nekam odloži ali jih preko nekega servisa sam zapiše v arhiv (npr. arhiv, ki ga ponujajo pošta slovenije, logos, logitus,....).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Aja, torej je brez neke resne integracije... Potem se res nima smisla ozirati s kom so kompatibilni.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Karkoli naj bi resna integracija in kompatibilnost zate že pomenila, gre v osnovi za računovodski (ne dokumentni kot recimo doksis) sistem, ki zbere dokumente in jih pošlje v arhiv. Vsi podobni sistemi delajo na enak način.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Integracija zame pomeni, da ob poslovnem dogodku, ki ga gledaš v programu, lahko na en klik dobiš tudi dokumentacijo iz dokumentnega sistema, ki se dogodka tičejo.
Vse ostalo je bolj tako. Dokumente lahko iščeš v fasciklu ali v dokumentnem sistemu. Vprašanje, kje je povprečen uporabnik hitrejši v manjšem podjetju.
Sistemov na svetu je in v Sloveniji je veliko in vsi še zdaleč ne delajo na tak način kot ga opisuješ.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
- eno je arhiv, drugo pa "live" dokumentni sistem, jaz sem pisal o prvem, ti o drugem (avtor je tudi to mislil, tako da tukaj sem jaz tisti ki je falil)
- imamo majhno firmo in sistem tipa vasco, panteon, saop,....jaz bi rekel, da je nekako jasno o kakšnem rangu se pogovarjamo.

Drugače pa ja, obstaja vse, meje ni. Samo vprašanje za kakšen denar in namen.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Arhiviranja na njihovih strežnikih ne uporabljaš ker ga ni (ne v ponudbi, še manj pa v praksi). Tole kar ti kažeš je aplikacija za skeniranje, to pomeni, da lahko poskeniraš dokumente in jih pripneš zraven. In jih imaš pri sebi zapisane v bazi. Še enkrat ponavljam, Vasco arhiviranja pri sebi NE ponuja.