Digitalni signal preko sobne antene

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Trenutno imam navadno sobno anteno v obliki črke V, pa se pri gledanju digitalnih programov občasno pojavijo kocke.
V aktualnem Leclercovem katalogu sem opazil neko 4-oglato anteno, katera naj bi bila namenjena sprejemu digitalnih programov - ima kdo slučajno kakšne izkušnje s takimi antenami, bo sprejem vsaj malenkost boljši kot z navadno "V" anteno?

Še eno vprašanje - na drugem koncu hiše imamo kabelski TV priključek in ker vrtanje čez 3 nadstropja odpade, me zanima če se dobi kakšno brezžično napravico za prenos TV signala?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Za začetek se lahko preveri, če je za kocke kriva antena ali kakšne motnje. Kakšna je jakost signala?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Nebi vedel kakšna je jakost signala - kako lahko to ugotovim?
Sem pa dobrih 10km iz centra Ljubljane (Šentvid).

P.S. če gledam analogne programe, je na sliki stalno prisoten sneg.

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Pri sobnih antenah (sploh starejših) so pri digitalnem programu problem motnje gsm aparatov. Novejše imajo (ne vse) filter GSM motenj. Ko GSM komunicira z bazo, se DVB signal za tisti trenutek zgubi in slika zakocka ali pa celo zgine in se čez sekundo ali dve spet pojavi.

LP

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Te Cobre ga kot kaže nimajo... Pri meni je bil obup glede tega... Ko sem govoril po GSM-u je vse skupaj obstalo, razen če sem
imel 3G signal.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
USB vmesnik na računalniku NotOnlyTVTuner. Antena je bila Cobra. Ampak sem jo prodal.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
P.S. če gledam analogne programe, je na sliki stalno prisoten sneg.

Najprej prestavi anteno na tako mesto in v tak polozaj, da ne bo "snega" na analognih programih. Potem bodo tudi digitalni delali OK z isto anteno. Ko ze ravno eksperimentiras, preveri se kabel (stik na konektorju) - med mojim igrackanjem z DVB-T je bil to razlog za nedelovanje, konektorji so izredno zanic narejeni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pa tudi to, da ni kakšnega drugega kabla namotanega okoli antenskega kabla, s tem se tui pridobi nekaj % moči singala...