Digitalni fotoaparat do 300 eur, velik zoom

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Kupujem nov digitalni fotoaparta najprej sem se navdušila nad Canon PowerShot A1000 IS (majhen in poceni), potem sem pa zasledila tega Canon PowerShot SX110 IS, zanimiv je predvsem zaradi 10 x zoom. Samo sem v eni reviji zasledila, da ni možno zoomiranje filmčkov. Sedaj sem v veliki dilemo kaj kupiti.

Želje
- cena max do 300 €
- čim večji zoom
- majhen, da ga lahko dam v žep
- možnost zoomirja filčkov

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zdaj ne vem, kako je z ostalimi, vendar vsi ti, ki imajo mehanski pogon objektiva, težko zumirajo med snemanjem filma. za to so recimo primerni Fujifilmi, ki imajo manualni zoom - namesto da ga upravljaš z gumbom, objektiv zavrtiš ... kot pri profesionalnih fotoaparatih. zadeva je precej bolj praktična nasploh, pa tudi hitreje lahko delaš tako. samo ne vem, če so tovrstni aparati še v tvojih cenovnih okvirih.

aja, pa jaz bi od teh vzel Canona SX110, al kaj je že.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik smetka pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Dodaj 40€ in si kupi SX10

http://www.ceneje.si/CX000A252D_-_canon-digitalni-fotoaparat-powershot-sx10-is

Precej bolje od SX110.

Zanimiva ponudba, tudi cenovno. Tale 20x zoom zelo privlačen. Ampak prevelik, že SX 110 IS mi je velik, ampak mi je zanimiv 10 x zomm. Jaz rabim digitalc za domačo rabo, da ko kam grem ga lahko dam v žep npr. bordat.

Ja, potem pa tole res ne bo zate. Je namreč kar kišta.
smile-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Za bordanje pa skoraj potrebuješ aparat, ki je odporen tudi na nizke temperature, vodo itd. Žal pa žepnega z 10x zumom in omenjenimi lastnostmi ni, je pa Pentax OPTIO W60 še najbližje tvojim željam. Ima sicer le 5 kratni zum, je pa zato odporen na vse atmosferilije (tudi vodotesen), mraz in gre celo v srajčni žep in je eden redkih, ki mu optični zum deluje tudi pri snemanju filmčkov (žal se pa zvok motorčka sliši na posnetku).

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Panasonic TZ5
+ 10x zoom + extra zoom (croping) ob izbiri manjše velikosti slike (prideš tudi do 13.9x zooma - izključen digitalni zoom
+ HD 1280x720 filmi (čeprav ne kamera kakovosti)
+ dovolj majhen
+ kakovosten display

- malo večji šum pri slabših pogojih oz. nepravih prednastavitvah