Digitalni fotoaparat deluje počasneje!

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Približno 4-5 let imam Canon A 530 in zadnje čase opažam, da deluje počasneje kot mora. Ko slikam traja precej časa do naslednjega posnetka, mislim da več kot 5 sekund. Tudi indikator za baterije mi kaže, da so baterije prazne, vendar ko jih pomerim so polne full. Kaj to pomeni? Je potrebno razmišljati o novem aparatu, ali se da kaj zrihtat?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Nekaj podobnega sem doživel pred leti pri A40, nato pa sem temeljito očistil kontakte za baterije in sem imel občutek, da je bolje. Nisem pa tega nikoli zares preverjal, ker sem kmalu za tem kupil drugega in je A40 (še vedno) ostal v predalu.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
glede hitrosti a si mogoce menjal spominsko kartico - jaz sem imel podoben problem fora je bila pa v kartici ene so hitrejse kot druge

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Kartico imam isto že nekaj let, baterije pa sem glede na vaše nasvete kupil pred kratkim SANYO Eneloop. Bolj me moti to, ker je tako počasen...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Kako se pa to naredi? Lahko da je to!!!
bonk.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Greš v meni digitalca. Se pravi, malce pobrskaj po meniju.
Moralo bi biti pa nekako tako:
Tipka "menu", -> izberi ikono "orodje" (kladivo in ključ), -> nato pa preglej, kaj vse je tam. Moralo bi pisati "Format" ali pa je le ikona kartice (sd) .
Potem le še potrjujeješ kar te vpraša.

Pravilo je, da se po vsaki praznitvi (brisanju) kartica formatira izključno le v aparatu. V začetku sem tudi sam brisal in formatiral kar računalnikom. Pač naj enostavneje. Potem pa so se kmalu pojavile težave; manjšanje kapacitete, počasnost, errorji, itd ...

Ta napotek je morda le približen, ker ne poznam tvojega digitalca. Ima Canon precej enak koncept menijev, zato mislim da boš z lahkoto našel. Še najbolje pa je, da vzameš v roke navodilo. Sicer pa, zafrkniti nimaš kaj. Pazi le, da predhodno pobereš vse slike iz kartice. Ker posle jeb..... nema kajanja. press
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Sem že formatiral! Na samem aparatu in preko čitalca! Hvala vsem za pomoč in nasvete!

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Če si formatiral nazadnje, v samem aparatu, potem je OK.
Če pa si potem ponovil še preko čitalca, potem si zafrknil.

Formatiraš izključno v samem aparatu.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.190
113
Nič nisem zafrknil! Dela vse kakor je treba. Sploh pa je bilo s SD kartico vse uredu. nekdo mi je nevede podaljšal čas predogleda slike na 10 sekund, zato tudi ta upočasnitev. Sedaj dela vse BP! Hvala vseeno...