Digitalni cetifikat , backup

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
Pozdrav!

Imam manjši problemček.
Namestil sem si digitalni certifikat ki ga rabim za dostop do spletne banke.
Sedaj pa nekako ne znam narediti backupa tega certfikata (ga skopirati na usb ključ ,ali disketo)
Mi lahko kdo pomaga?
smile-1.gif

(Win XP SP2)

Hvala ,srečenga pa zdravga...
nahrung002.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Greš v Internet Explorer - Orodja - Internetne možnosti - Vsebina - Certifikati (Potrdila) - označiš certifikat - izvozi - izbereš mesto ipd.

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
Hm , na to vižo sem tut sam poizkušal ,pa mi nekako ni ratal..
Bom poizkusu še enkrat
wink-1.gif

Vielendank!
aplauz.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik de_Zolt pravi:
Hm , na to vižo sem tut sam poizkušal ,pa mi nekako ni ratal..
Če si pri vnosu označil, da ga ne gre izvozit, žal ne bo nič.

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
Jah, sej u bistvu ne vem kaj sem označu, delal sem po napotkih banke in vem samo to, da sem dal nivo zaščite na high in da sem ga zaščitil z geslom ,drugo pa nisem spreminjal.
Je blo potem cel kup opozoril od windowsev, če je ta certifikat od "trusworthy source " pa če ga hočem namestiti , to sem dal vse yes.
No sej bom še enkrat probal izvoziti, jutri ,če pa ne bo šlo bom pa zatežil pri skrbniku elektronske banke za navodila

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
No v bistvu je pr men problem to da grem tja ,kjer je blo navedeno .
izberem ta certifikat, ki ga čem shrant na ključ,kliknem na export .
Pol se kr nekej en export wizard odpre ,kjer najprej izberem al hočem izvozit certifikat s private key -em al brez njega ,pol dalje pa mi daje na voljo še ene izbire tipov certifikatev ,kjer mi je še manj jasno kaj je prav , pol v naslednjem koraku pa mi da okence" select a file to export"
confused-1.gif
.
Ja kje hudiča nej zdej zbrowsam ta certifikat ,kje nej ga najdem?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Izvozi s privat key, jaz imam v obliki PKCS /*. pb7/, pa mi je do sedaj uspelo vedno prenesti na drugi računalnik.

Ko prideš do browsa pa le VPIŠEŠ IME, pod katerim boš shranil certifikat, ter KAM !!!

Nazadnje urejeno:

de_Zolt

Pripravnik
19. jul 2007
82
0
6
ODLIČNO!
wink-1.gif

Točno to sem rabil ! Hvala ,hvala!
zmaga.gif

No saj sem v bistvu delal vse prav ,samo ene malenkost sem spregledal ,zato se mi je ustavilo.
No sedaj mi je uspelo izvozit ta certifikat
pozdrav.gif