Digitalna glasba - nakup

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem se spravil v nakup par komadov.
Pa sem ugotovil, da je to večali manj mission impossible.
Amazon d.rka z nekimi naslovi, in sploh ne morem do konca nakupa opravit. Po mojem zato, ker je Slovenia in pri nas to še ni mogoče.
Prav tako 7Digital nekaj zaj....
Potem sem nek Xbox našel od Microsofta - ne morem kupit zaradi lokacije.
Grem na Google play, zloadam/kupim en komad - kao 320kpbs, se j...bem še dodatnih pol ure, da si spravim komad na SDkartico, in nato katastrofa od kvalitete. Mi dol visi za tiste pol eura, samo mi je res glupo, da si lahko iz youtuba zloudam boljšo kvaliteto zastonj. WTF?

Skratka, kaj predlagate? Res bi si par komadov ODLIČNE KVALITETE dol potegnil/plačal.
Ali naj kar na yt ostanem, pa poiščem malo boljšo kvaliteto?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Js večino kupim preko itunes (320kbps), včeraj sem kupil enga preko amazon, pa ima VBR, pa še to do 256kbps, tako da so me razočarali.

Sicer pa "kupim" tudi od tule: http://www.0daymusic.org/ nekaj pa preko waffles.fm (torrent site) ali trancetraffic.com

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Apple music...3 mesece zastonj, potem pa 5 EUR / mesec. Kvaliteta je super, robe je tudi veliko. Sicer fizično nimaš pravega mp3, ampak nek drug format, ampak lahko vse skupaj pač poslušaš tudi brez neta.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Meni se gre, da lahko spravim muziko na usb in nato npr v avto. Bom probal še kakšne so kaj kvalitete po zalivih.
Je drugače, če je že posneto dobro, ne pa da z nekim konverterjem "predelajo" šrot v 320.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.764
1.567
113
Emona / Carnium
Moje izkušnje z muziko v FLAC-u so dobre. Sem nekajkrat naletel tudi na "flacnjen šrot" ampak večina muzike, ki jo tako prenesem, je boljše kvalitete (kot mp3).