Digitalc pristal v vodi-kaj zdaj?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Včeraj je moj nekaj mesecev star Sony DSC-HX9V pristal v Kolpi
frown-1.gif

Vodo iz njega sem izpraznil, baterijo in spominsko kartico vrgel ven.... prižigal ga nisem. Kaj še lahko naredim? Zaenkrat se suši.

Kakšno je stanje z lečami si še ne upam pogledat, si pa predstavljam, da je leče zalila voda. Koliko stane čiščenje za tak primer bistroumnosti?
frown-1.gif

bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za par dni ga še v riž zakoplji.

Po pari dneh rižanja, pa poizkusi srečo.
Tudi, če zalaufa, se ne veseli prehitro. Napake se lahko pojavijo čez čas, ko začnejo kontakti oksidirat... Na dolgi rok mu brez dobrega servisa ni za zaupat.
Lahko pa imaš srečo, pa bo še par let delal.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
sem ga že dal včeraj v riž sušit. Upam da bo pomagalo.

Kaj pa glede leč? če so kaj umazane...koliko stane tak servis?

Drugače pa hvala vsem trem predhodnikov za nasvete, 5*, dal bi tut za pir če bo res pomagalo

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
sprobal aparat....vklopi se, objektiv odpre normalno, display prikazuje funkcije normalno ampak slike iz objektiva ne prikaže, tudi če slikam je potem na spominski kartici črna slika
cry12bpy.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
potem je vrjetno samo senzor šel.
dvomim, da se splača popravljat.
za vprašat pa je. Sam glede, da to da je bil v vodi, bi jst rajš pozabil na njega.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
156
63
Pozdravljen!

Pravilno si naredil, ko si takoj odstranil baterijo. Ponavadi imajo fotoaparati tudi še dodatno (pomožno baterijo, da mu drži datum in uro, tudi tisto se splača vzet ven. Za tvoj primer ne vem.

Tole z rižem je OK, vseeno pa je boljša varjanta potopitev v 99,7 % izopropilni alkohol, po možnosti še z ultrazvokom.

seveda potem pride popolno sušenje, kar ne traja dolgo (99,7%), nato pa je dobro ponovno namazati vodila optike.

Po teh korakih je velika verjetnost, da bo aparat deloval nemoteno kot pred padcem.

LP