Digital TV - problem zvok

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Rabim pomoč.

Če priklopim TV na UPC-jev receiver za digitalno TV, se sliši iz televizije brneč zvok. Skart kabel ni problem. Če priklopim UPC-jev receiver na ojačevalec preko činčev zvok izgine. Pa tudi če priklopim DVD player na TV ni slišat zvoka. Zdej pa, predno nesem reciver zamenjat, kaj bi bilo če probam s kablom za digital audio povezat TV in receiver?

confused-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Problem je verjetno različna ozemljitev receiverja in TV-ja. Če boš zvok napeljal digitalno, bo ta problem definitivno izginil.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Upam, ker obstaja problem samo takrat, ko gre zvok iz receiverja do TV-ja preko skart kabla. Pri vseh ostalih povezavah problema ni. Tudi priklop CD-playerja ali DVD-playerja po istem principu deluje brez brnenja.

Bom izklopil vse ostalo, pa probal samo s kablom za digitalni zvok. Čeprav sumim, da bi lahko bil problem s TV-jem.

Aja, pa vse nastavitve TV-ja in receiverja so bile opravljene na novo, od kar je digitalna TV.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Jaz imam pa poleg tega brnečega zvoka še ta problem, da je digitalna slika slabše kvalitete, kot analogna.
A je to normalno?
Namreč sedaj zadeva ni gledljiva in sem priklopil nazaj na analogni signal.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Tut jest imam vsake tolk cajta problem s sliko.
Sicer sem pa obupal z iskanjem problema, pride tehnik pa nej pogleda
cool-1.gif