Diagnoza na hitro ...

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
... da približno vem, koliko €€ si naj dam v denarnico, preden grem do mehanika.
smile-1.gif

Včeraj zvečer pripeljal na parkirišče, stisnil bremzo, bremzo potegnilo do podna, avto se ni ustavil. Naredil sem še dva kroga okoli parkirišča, avto več ne bremza. Ob spustu pedala le-ta počasi skoči nazaj na prvotno pozicijo.

Passat l. 2001

PS: Že prej sem večkrat opazil, da je bil pedal za bremzo povsem trd, ko sem se vsedel v avto in preden sem dal kontakt, kar se prej ni dogajalo.

Hitra diagnoza s strani alter strokovnjakov bi bila?
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
en zavorni cilinder je spustil, al glavni ali pa na enmu kolesu, malo poglej kje je mastno. Neki dragi strošek to ni. med 50 in 100 €

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Ne bi v tem primeru zavirala druga diagonala?

Če spuščai zavorni cilinder se ponavadi šele ugotovi, ko javi nizek nivo olja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Lahko da je šla vakuum cevka (na kateri je ventil) v maloro.

Kaj to pomeni da bremza ne dela? Če je zgolj trda pomeni da nimaš pojačanja zavorne sile, bremze pa še vedno delajo (pač pritiskaš kot konj).

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
... da približno vem, koliko €€ si naj dam v denarnico, preden grem do mehanika.
smile-1.gif

Včeraj zvečer pripeljal na parkirišče, stisnil bremzo, bremzo potegnilo do podna, avto se ni ustavil. Naredil sem še dva kroga okoli parkirišča, avto več ne bremza. Ob spustu pedala le-ta počasi skoči nazaj na prvotno pozicijo.

Passat l. 2001

PS: Že prej sem večkrat opazil, da je bil pedal za bremzo povsem trd, ko sem se vsedel v avto in preden sem dal kontakt, kar se prej ni dogajalo.

Hitra diagnoza s strani alter strokovnjakov bi bila?
smile-1.gif

a lucke nimas pa nobene? pa nobenih opozorilnih piskov? a zavorno olje imas v rezevoarcku?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
pomojem ti je kaka lajtnga spusta. en naj ti bremo stisne ti se pa vleži pod avto da vidiš kje priteče.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pri zavorah sta v bistvu 2 enaka sistema, vendar locena diagonalno. Torej, ce ti odpovedo recimo prve leve zavore, imas se vedno na voljo prvo desno in zadnjo levo. On pa je napisal, da sploh ni bilo zavor, torej gre iskati krivca po logiki v srcu sistema.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Najprej imaš problem kako priti do "strokovnjaka" brez zavor
tongue-1.gif

Glede na to, da si že enkrat imel trd pedal in da se sedaj ko ni zavor počasi vrača predvidevam, da je bilo dolito napačno olje in so šle gumice v glavnemu zavornemu cilindru.
Cilinder je od 50 do 150€.
Obvezno naj ti menja olje v CELEMU ! sistemu, ker verjetno ni bilo nikoli - olje je skoraj zastonj
wink-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Pri zavorah sta v bistvu 2 enaka sistema, vendar locena diagonalno. Torej, ce ti odpovedo recimo prve leve zavore, imas se vedno na voljo prvo desno in zadnjo levo. On pa je napisal, da sploh ni bilo zavor, torej gre iskati krivca po logiki v srcu sistema.

ja ampak o pedal pade not, nimaš več nič. oziroma se ti zdi kot, da nimaš nič.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
najbolj nehvaležno je podajati mnenje preko forumov...

lahko je šla vakumpumpa v maloro, pa je spustila motorno olje direktno v ojačevalec zavor/glavni cilinder...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kam sipa to peljal da imajo po postavkah vsak gib roke..uradni servis?
evil.gif

Lej...za 200 EUR..imeti bremze ali jih ne imeti...ni drago. Verjetno bi na zavornem servisu prišel s polovičko ali celo tretjino skozi..a OK. Zadeva fukncionira.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Napisali so, da je potrebno menjati še konektor za levo sprednjo luč in pa posodo za zavorno tekočino. Piše na prvem linku.