DHL

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Iz Nemčije sem naročil nekaj avtomobilskih delov. Prodajalec je takoj po bančnem nakazilu blago predal DHL. Ob sledenju po kodi pošiljke sem opazil, da je DHL zadevo napotil v Sierro Leone
uf-1.gif

Zanima me, kaj naj storim, status pošiljke je trenutno-poslano v ciljno državo, sledenje ni več mogoče.
Hvala

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Evo še enkrat so nas dali v kategorijo banana republik.
Ta je pa res neprecenljiva namesto v Slovenijo v Sierra leone.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Saj je vse povezano, jaz bi kar slovenskega in naj ukrepajo naprej.

Meni so enkrat poslali v Singapur, sicer navadna pošta.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Živemu človeku se zgodi marsikaj... Nekoč sem delal s firmo v ZDA, ki je namesto "Slovenia" na dno naslova vztrajno printala "SVN"... in poštarjem se sanjalo ni, kaj za vraga je to, in potem so kratico prečrtali in napisali, Hrvaška, tam pa potem Tajska... No, čez kaka dva meseca je zadeva prispela na pravi naslov...
bonk.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.468
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Živemu človeku se zgodi marsikaj... Nekoč sem delal s firmo v ZDA, ki je namesto "Slovenia" na dno naslova vztrajno printala "SVN"... in poštarjem se sanjalo ni, kaj za vraga je to, in potem so kratico prečrtali in napisali, Hrvaška, tam pa potem Tajska... No, čez kaka dva meseca je zadeva prispela na pravi naslov...
bonk.gif
SVN je uradna tročrkovna ISO oznaka za - Slovenijo (poleg dvočrkovne SI in številčne 705).

Najbolje je sicer poklicati na 01 588 78 00 ter pojasniti situacijo, da naredijo reroute (po možnosti klicati s telefonske številke, navedene na pošiljki).

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Vsekakor, ampak če ti ameriški poštar vzame kemični, prečrta SVN, in čez napiše "CROATIA", si v riti...
tongue-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Točno to sem napisal, v dveh vrsticah. Hudič je v tem, da je bil program za izpis na kuverto preveč pameten... in naredil štalo...
grin1.gif