Dezl 560LT

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Ima kdo izkušnje s tem Garminom. Zanima me, če je res uporaben za avtodome glede nastavitve višine in širine vozila

Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #488

Če karta vsebuje ustrezne podatke, potem je to uporabno, sicer funkcije ne pridejo do izraza.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.810
129
63
Povprašaj tiste, ki imajo 465 ali predelane iz W serije, koliko je podatkov za kamione v zemljevidih.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Tole dela pri dezlnu?
sprasujem se.gif

• External video input for backup cameras

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Tole dela pri dezlnu?
sprasujem se.gif

• External video input for backup cameras

To se mi tudi zdi ena bolj uporabnih stranskih funkcij tega nuvija, saj prispeva k dodatnemu udobju avtodomarjem, če tega nimajo že po defaultu v konzoli..

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Ravno to. Nisem bil pozoren na ta model me je pa pred kratkem eden moril, da bi imel navigacijo z "A4" formatom displeja in priklop za kamero. Rabi pa za avtodom...

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
ja je zelo dobra navigacija jst sem jo malce gledal v nemški republiki in je res extra...ima pa nastavitve za bus, avtodom, pa tovornjak.

kolk sem zasledil ceno v Media Marktu je bila 350e...kar ni pretirana glede na šenčurske oderuhe.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pred nakupom nove navigacije je vedno dopro pogledat cene še v sosednjih državah.Včasih so tam do 100€ cenejše in če tukaj prošteješ še strošek za bencin ali pa poštnino si še vedno prišel ceneje skozi.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Razmišljam, da bi odprl sticky temo, ki bi bila v glavnem namenjena samo za voznike tovornih vozil, kjer bi pisali svoje izkušnje z namenskimi navigacijami, kako se obnesejo na terenu. Zelo malo je napisanega glede tega in verjetno marsikoga zanima, kako se v praksi obnesejo navigacije za tovorna vozila, ne samo pri nas, temveč tudi po Evropi. S tem bi dobili nekakšen overview za lažjo odločitev, če se kdo zanima za nakup. Se pa bojim, da je na forumu zelo malo uporabnikov s tovrstnimi izkušnjami.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Še jaz priložim malo svoje ugotovitve o napravah za voznike tovornjakov in sicer za model Garmin DEZL 560 .
Omenjeno napravo sem dobil v posodobitev . Na njej je bila karta CNE NTU 2012.30 . Sedaj je posodobljena na CNE2 NTU2012.40 .
Lastnik me je opozoril da mu nepravilno izračunava čas prihoda in sicer iz Ljubljane do Karlsruhe v Nemčiji za cca 2 uri prehitro . To bi eventuelno ustrezalo profiu Osebni avto ne pa Tovornjak ki lahko vozi le 90Kmh. To bi naprava mogla vedet po defoltu a očitno ni tako .Sicer sem mu svetoval naj jo ima stalno priklpljeno in se bo počasi privzela na trend vožnje in začela pravilno izračunavat čas do cilja .
Prilagam tudi nekaj posnetkov iz menija.

Ker pa mi še vedno ni šlo v račun nepravilno izračunavanje časa prihoda sem na kartico naloži še karto CNE NT 2012.40 z pripadajočim JCV - 2504070A . Že takoj po vklopu in izbiri menija Orodja me je pričakala nova slika z dvema menijema za voznika .
V tem dveh menijih vnašaš podatke o natočenem gorivu in lokacijah točenj ,ter podatki o vozniku in vozilu ter prikolicah .
Te podatke naprava potem obdeluje in lahko pogledaš delovni čas , čas vožnje in čas počitka v grafični obliki .
Podatki se tudi shranjujejo ali na SD kartico ali na napravo in jih potem izvoziš v računalnik im jih tam pregledaš . To so sicer bolj šminke vendar nekaj lastnikov bo mogoče to tudi uporabljalo .
Vzrok za to spremembo mi ni znan in jih bom malo pobaral v Šenčurju , kako da je na napravi NTU zemljevid ki ti ne omogoča uporabo vseh storitev ki jih naprava nudi .
Dodatno so sedaj pri novejših garmin napravah v meniju Izogibanja dodali storitev Izogibaj se cesti ali Izogibaj se področju kjer lahko sam določiš na karti katerih cest ali področij naj pri izračunu poti naj ne upošteva . Sem tudi vnesel nekaj relacij in to res deluje.
Photoreal tudi pri NT karti prikaže cez cel ekran , pri NTU karti pa polovično .
Sedaj pa še nekaj slik iz menijev NT karto .

No mogoče bo komu kaj pripomogla ta predstavitev naprave Garmin DEZL560 pri odločanju o nakupu.

LP VIDE
smile-1.gif

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
je 465 bolj preprosta, kot pa dezlovka, polovica šoferjev nezna naštimat 465 navigacije ne pa da se bojo tukaj znajdl k ma velik več funkcij.