Dextro Energy

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Je že kdo poskusil neke nove bombončke, ki ti dajo energijo? Je to kot nadomestek kave oz. energijske pijače?

10267.jpg

Delujejo? Koliko se jih lahko na dan poje? Je to za lizati ali se zgrizejo, popijejo kot tablete? Koliko je to sploh zdravo?

Dextro Energy

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
to je po domačo povedano, cukr. malo si poglej kako deluje glukoza na delovanje možganov pa boš vidla kako in kaj

B81

22. jul 2007
36.994
10.530
113
Včasih se je v Avstriji kupilo... Dekstro energen se je reklo...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
nekdo je že napisal, da so to bonboni, meni ne dajo čist nč več energije, nobene razlike ne opazim v glavnem

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
jaz sem tudi zadnjič v obupu med 4imi urami matematike jih začel jest pa nisn opazo kakega izboljšanja
cool-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Je že kdo poskusil neke nove bombončke, ki ti dajo energijo? Je to kot nadomestek kave oz. energijske pijače?

10267.jpg

Delujejo? Koliko se jih lahko na dan poje? Je to za lizati ali se zgrizejo, popijejo kot tablete? Koliko je to sploh zdravo?

Dextro Energy

Navadna dekstroza, staro ko zemlja. To sem jedel že petnajst let nazaj v tujini. Meni imajo bonbončki dober okus.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Mislim, da ste pojem energije napačno dojeli. V zadnjem času so se med tekači razpasli energijski bonbončki, ki predstavljajo dodaten vir energije med tekom in ne delujejo kot poživilo. Podobno zadevo lahko kupite v Hervisu od Enervita.

Gre pa za to, da moraš pri dolgotrajnih aktivnostih (recimo maratonih) nadomeščati izgubljeno energijo. V ta namen so
najprej naredili različne napitke. Ker je med tekom sabo okorno tovoriti sodček OH napitka so iz tega nastali geli. Vrečko z gelom lahko spraviš v žep, a jo je spet dobro zaužiti z nekaj vode. Torej si spet vezan, da tovoriš sabo stekleničko.

Logična faza je bila potem nadaljevanje "komprimiranja" energijskih zadevic v bombone. Bombon daš v žep in ko začutiš, da ti manjka energije ga pač ližeš. Najbolj enostavne variante nadomeščanje energije na tak način so bile na začetku sladkorne kocke. Trg je to izkoristil in tem kockam dodal barvo, aromo in še kakšen vitaminček ter jih začel prodajati kot energijske bombončke.

Torej še enkrat. Ti bomboni niso mišljeni kot poživilo ampak kot nadomestilo izgubljene energije med dolgotrajnimi športnimi aktivnostmi. O.K. če bi jim dodal kofein bi verjetno tudi poživljajli. A ima kdo mogoče sestavo tega bobmbončka, da vidimo če gre res za aromatizirano sladkorno kocko?

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
"Dextrose gehört zur Gruppe der Kohlenhydrate" - torej drži! Ogljikovi hidrati, ki vas ne bodo poživili ampak zgolj redili (če jih ne boste porabili).
nahrung002.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Sestavine: dekstroza, maltodekstrin, sredstvo za ločevanje magnezijeva sol iz jedilne maščobne kisline, sredstvo za nakisanje, citronska kislina, aroma.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Recimo, to bi bil zanimiv podatek. Koliko gramov Dextroze na 100 g izdelka. Da vidimo če se splača menjat za gele.
smile-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
90g ogljikovih hidratov (od tega 82g sladkorja) na 100g.

Se pravi, da je to uporabno bolj pri športnih aktivnostih, če ti primanjkuje energije in ni kot nadomestek kave oz. energijske pijače. Če sem prav razumela.