Desire ROM

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Imam nek čuden rom, ki je pravzaprav stock rooted gingerbread in imam nekaj težav s telefonom, zato bi zadevo najraje na novo naložil, toda se ne znajdem več, ker je na xda, android forums in modaco mali milijon romov... kakšen predlog katerega naložit, da bo 2.3.5 s sense 3.5, drugače pa bolj ali manj stock zadeva.

Čeprav me pa malo mika tudi probat kak rom z android 3 ali celo ICS.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Kolikor sem ga razumel, išče stabilen rom s sense 3.5, ti pa mu predlagaš rom brez sense?

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Jaz uporabljam tegale:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1355660
(sem na v 0.3.9 trenutno, pa se mi nič ne mudi naprej)

in dela krasno. Popolnoma tekoče (videea niti ne snemam), za baterijo imam občutek, da tudi traja dlje, tako da priporočam
smile-1.gif
.

Nima pa sensa, ampak to štejem za prednost...

plm

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Najbolj stabilen rom je Oxygen. Verjemi ker sem sprobal vse in sem zdaj že cca leto dni na Oxygenu...

http://forum.oxygen.im/viewtopic.php?id=1476&p=1

V njegov prid ti lahko pove tudi to, da večina romov izhaja iz Oxygena, ker je ta pač doteran v nulo.
Sicer pa Oxygen nima gor Sense bloatware-a.
Se da kako zadnji sense dodat? Pač nekako sem se razvadil z njim in ko sem imel vmes nekaj časa kot nadomestni telefon nexusa, mi je ves čas nekaj manjkalo
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik martin pravi:
Jaz uporabljam tegale:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1355660
(sem na v 0.3.9 trenutno, pa se mi nič ne mudi naprej)

in dela krasno. Popolnoma tekoče (videea niti ne snemam), za baterijo imam občutek, da tudi traja dlje, tako da priporočam
smile-1.gif
.

Nima pa sensa, ampak to štejem za prednost...

plm
Kako se pa ICS obnese v praksi na teh zadevah, prednosti pred GB?
Kaj je pa s kamero narobe?

martin

Pripravnik
9. avg 2007
132
0
16
Saj pravim, v praksi stvari delajo popolnoma tekoče. Nisem pričakoval, glede na to, da je telefon že malo v letih in precej podhranjen glede na modele, ki imajo/bodo imeli ics tudi uradno.

Kamera pa naj bi ne snemala tekočega videa, ampak kot pravim, nisem niti probaval. Fotoaparat pa dela ok.

pa še ui mi je lepši
smile-1.gif

plm

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Nekateri hvalijo CyanogenMod še bolj kot Oxygen, ker naj bi bila v osnovi podobna, toda CM omogoča več lastnih nastavitev... comment?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.918
661
113
Sem imel CM ampak je bil takrat še preveč nestabilen/neuporaben. Na Oxygenu sem ostal, ker je zbildan iz javne izvorne kode (AOSP) in dela čisto vse in ne samo tisto kar se je developerju tisti trenutek zazdelo uporabno, kar je žal realnost pri večini ostalih ROMov. Pač ko jih eno par naložiš in vsakemu nekaj manjka ti preostane ali nazaj na čisti stock od proizvajalca ali pa če imaš srečo najdeš rom, ki je dejansko narejen tako kot mora bit.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
Toplo priporocam MIUI ker enostavo trga gate in je dodelan v nulo. Zadeva ima cisto svoj vmesnik, ki je nametan skup od vseh strani malo, ampak dobra kombinacija. Cyanogen sem probal pa se mi ni kaj prevec dopadel, sploh pa ker mi je goli android 2.x grd za kozlat

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.918
661
113
Jaz imam pa raje povsem gol/prazen/čist android.
Če ti čisto clean videz ni všeč, si z lahkoto naložiš drug launcher npr GO Launcher in katero izmed mnogih tem, ki so na voljo npr. ICS look...

Če pa je rom že v osnovi povsem načičkan in zabloatan, pa si pol nimaš kaj pomagat.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Bom verjetno probal CyanogenMod, ker kolikor sem gledal primerjave sta praktično enaka, tudi kar se tiče stabilnosti , le da CM7 omogoča nekaj več prilagoditev.

Me pa še nekaj zanima - ali ti modi omogočajo tudi T9 iskanje v dialerju ter "linkanje" kontaktov s podatki iz Facebooka (slike, rojstni dnevi, mail, ostale številke - pač da v people potegne še vse podatke, ki jih imajo tvoji prijatelji na FB) ali je to čisto "sense" zadeva?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Oxygen omogoča merge podatkov iz facebooka, če to želiš.
Tudi samodejno (gre se mi predvsem za slike v imeniku in rojstne dneve) ali samo z vsakim posebej preko edit contact - menu - join cotact

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.918
661
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Oxygen omogoča merge podatkov iz facebooka, če to želiš.
Tudi samodejno (gre se mi predvsem za slike v imeniku in rojstne dneve) ali samo z vsakim posebej preko edit contact - menu - join cotact
Imaš možnost sinhronizirati z vsemi fb kontakti ali pa samo s tistimi, ki jih že imaš v imeniku.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.918
661
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Pa še nekaj: A T9 dealerja po defaultu nima? Katerega namestit?

Ne rabiš.
Veliko hitreje je da pritisneš search gumb in vtipkaš ime, pa ti takoj izpiše vse osebe s tem imenom/priimkom...