Derren Brown....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pred kratkim sem pogledal oddajo na PopTv o tem možakarju, ki se ukvarja z raznoraznimi stvarmi....No v tej oddaji je bila tematika "quick learning" oz hitro učenje.
Izbrani osebek je bil iz povprečne družine in tudi sam se ima(je imel) za povprečneža.
Derren mu je pokazal par trikov hitrega učenja, ki ga mi gledalci nismo videli, razen tega, da z iztegnjenim kazalcem in mezincem na hitro preletiš stran...No v glavnem, dal mu je nalogo, da se v enem tednu nauči(!?) več sto knjig, ker bo sodeloval v nekem kvizu, va katerem sodelujejo sami "najpamentejši". Seveda se je ta osebek obnesel odlično, še boljše dosegel je drugo mesto! ( s to razliko , da je sodeloval sam, drugi so tekmovali v skupinah po štiri, šest oseb).

V glavnem , če je kdo gledal, ve o čem govorim, če kdo ni, vam priporočam ogled!

Nekaj na to temo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Derren_Brown

http://www.digitalspy.co.uk/forums/showthread.php?p=23454959

Kaj vi pravite na vse to? Debat na to temo je velik...

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Tega sicer nisem gledal ampak njegova nedavna predstava evening od wonders je bla huda. Človek obvlada svoje delo do potankosti.

Brina

Zelenc'
19. jul 2009
22
0
1
No, hitro branje ni posebna veščina, da se naučiti. Večji problem je pridobivanje znanja. Nekaj je gotovo na tem, nekaj je pa "goljufanja". Smatram, da ni kar tako nekoga "pobral", gotovo je moral vedeti, da ima predispozicije za to. Ljudje tudi zmoremo veliko več kot mislimo in verjamemo, problem je to odkriti in "sprožiti". Strokovnjaki različno ocenjujejo izkoriščenost človeških možganov, ocene so pa, da uporabljamo samo kakšen procent.

Woody Allen je dejal: Po metodi hitrega branja sem prebral Vojno in mir. Govori o Rusiji.

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
bikovdrek

ne gre verjeti stvarem, ki so posnete in predvajane na televiziji.

a verjameš, da jeres samo zato, ker so rekli, da je res, oz da ni trik---- hahahaha

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tip je iluzionist, to pove vse.
smile-1.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
To, da uporabljamo samo del možganov so buče. Ti procenti bi bolj veljali koliko znanja in razumevanja možganov imamo. Beri: skoraj nič.

Ta Derren Brown je včasih tudi "prevarant", ampak on to sam prizna, sploh v knjigi je razkril. Vse kar vidiš je res, nobenih igralcev ali trikov z kamero. Ampak te namerno zavede ali pa ti nekaj predpostaviš čeprav on tega ni povedal. Finta je bila oddaja, ko je enemu tipu svetoval na katere konje naj stavi. In tip je dobival in dobival. Trik pa je, da je dobil ogromno ljudi in jih več rezerviral za posameznega konja in z vsemi posnel oddajo. Torej eden je vedno dobival in z tistim so pokazali oddajo.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ok, jaz oddaje nisem gledala in tud ne vem kdo je ta tip.

Res pa je, da se da z neko metodo veliko hitreje prebrati stran, kot z normalnim branjem. Samo naučiti se morš...Men bi to zelo prav prišlo
grin1.gif

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Jest sem gledov oddajo...

Nekak se mi pa tole zdi zlo zlo čudn, glede na to da je model nastopal proti ekipam 5 igralcev, kjer je zagotovo posameznik bolj ''specializiran'' za neko področje kot nekdo, ki nastopa sam... Glede na to, da so bila vprašanje res iz vseh možnih področij, sam malo dvomim v ''realnost'' njegovega uspeha... Čist tko primer: lahko maš izrednega genija iz področja fizike in matemetike, ki ne bo vedel kdo je bil zadnji prvak v nogometu, kaj šele za kako drugo špansko ligo. Tko da men je mal sumljivo tole...

Mi je blo pa zlo zanimivo in bi se z veseljem probov kaj nauči na tak način
cheer.gif

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Pa una fora mi je bla tud bosa... K ga je ''za test'' prašov kolk vrst kolibrijev živi nevemkježe... In model s prve 612... WTF???

Drugač sem pa gledov tud starejše oddaje, ki so prav tako zlo zlo zanimive... Je pa model res dober manipulator in psiholog, tko da čist vse vrjetno res ni ''nateg''

Če je kdo gledov oddajo o šahu in njegovi velezmagi proti velemojstrom vrjetno ve, da se model zlo znajde
evil.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Kolikor sem bral ozadja oddaj je posnel tudi to, kako je 10x vrgel kovanec in je bila vsakič glava. In to je potem prepričalo sodelujoče v njegovo napovedovanje prihodnosti. Kar je zamolčal je to, da je 9 ur snemal metanje kovancev, dokler ni 10x vrgel glavo.

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Če je kdo gledov oddajo o šahu in njegovi velezmagi proti velemojstrom vrjetno ve, da se model zlo znajde
evil.gif

Ej, točno na to foro sem se tud sam spomnil. Verjetno je tud kakšna buča med njegovimi triki, sam ta je bila pa dobra fora.

Oddaje, ki jo je omenil odpiralec teme si nisem ogledal. Predvidevam pa, da so bila določena poglavja ali pa stavki v knjigah, ki jih je dobil za prebrati, na nek način nakazana / sugerirana (odebeljena ali poševna pisava), vprašanja pa so bila sestavljena na podlagi teh sugeriranih odgovorov.