Dentalni turizem

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
V decembru bi si saniral končnik z inlay kompozit plombo npr 170 € in dal odstranit 2 ( 2 x220€) modrostna zoba na spodnji čeljusti. Pri nas vse skupaj bi me prišlo cca 610€ Zdej tega zobozdravnik v enem dnevu ne more naredit. Kam se to zapeljat npr. Hrvaška ali Madžarska pa da greš npr za 2- 3 dni v toplice uzput ti pa fršalajo po zobih?
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Precej se hodi tudi v Bosno.

Zdaj točno kam ne bivedel, a moja mat gre vsako leto za kak teden
grin1.gif
...cca. pol ceneje kot pri nas (dala delat štift in gor zob).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
oba modrostna na spodnji čeljusti ti nebojo dali ven v razmaku 3 dni. Se more najprej ena stran zacelit predn ti drugo. žLahko ti zatečeta obe strani pol si pa gotov

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
oba modrostna na spodnji čeljusti ti nebojo dali ven v razmaku 3 dni. Se more najprej ena stran zacelit predn ti drugo. žLahko ti zatečeta obe strani pol si pa gotov
A ne obstaja neko pravilo- človek zdrži:3 minute brez zraka, 3 dni brez vode, 3 tedne brez hrane. Misliš, da bi oteklina trajala več kot tri tedne ali misliš, da bi se zadušil
stupid-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Mislim da bi vsak normalen človek raje šel 2x ločeno na poseg, kot pa bil 3 tedne brez hrane
rolleyes-1.gif

@stop: Zakaj pa sploh želiš odstraniti modrostna samoplačniško? So ti čakalne vrste predolge? Ker če nimaš problemov ni razlike ali si na vrsti zdaj ali pa čez pol leta. Če pa je kriza pa te bodo itak naprej vzeli.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Se da: hkrati vsi štirje modrostni + 2 inlay-a (CAD-CAM). Osmice: 4x40, inlay mislim da 2x100. Beograd (tip je zobni kirurg in zobar). Če te zanima več pa pod privat. so pa spodnji modrostni tipično bolj zoprni za ven dat kot zgornji.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Da še jst eno neumnost vprašam.

Koliko inlayev se lahko naenkrat naredi?

Mislim, da imam ene 6-7 srebrnih plomb, da bi imel potem cel gobec bel. (pa baje, da je povsod karies pod temi plombami - 2x se mi je že tako zob nekje odlomil).

Kaj, bi šlo v Lj za ene 1500€?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Iz gobca mi smrdi drugače z modrostnimi trenutno nimam problema. Pa trenutno imam čas. Nisem vedel da je tak masakaer za modrostne. Bom verjetno poizkusil poiskati zobozdravnika na socialo, pa postopoma reševal. Za plombo bom šel pa samoplačniško, da nebo prej bolečine... gre se za zadnji kočnik spodaj pred modrostnim

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Pri meni so bili modrostni krivi za zadah. Če niso funkcionalni (ni ugriza) potem je smiselno ven vrečt. Samo pri nas je v glavnem kirurgija za to. Inlayi so pa kot plombe. Jaz bi dal cad-cam tehnologijo, samo to pri nas ko sem nazadnje gledal imajo samo eni trije. Odpre zob, poskenira s 3-d kamero ki ti naredi 3d model zoba, izoblikuje robove, potem stružnica naredi manjkajoči del zoba, sproba če je ok, pobarva ročno, da zapečt (keramika), potem pa s kompozitom zalima. Vse skupaj dela zate tolk kolikor ti vrta (5 minut), pol pa slabo uro da se naredi. Krat število zobov... ene 3-4 po mojem ni težav naenkrat.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Fora tehle taboljših keramičnih inlayev je da če je treba zob odpret ti vrtajo kot da bi bil zob cel. Pri meni se sploh ne vidi da je inlay - kot bi bil prvoten zob - barva, sence, vse je kot preostali del zoba.
Jasno je pa da tudi če ima originalne rezervne dele ti lahko napačen mehanik Ferrarija zje*e.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Da še jst eno neumnost vprašam.

Koliko inlayev se lahko naenkrat naredi?

Mislim, da imam ene 6-7 srebrnih plomb, da bi imel potem cel gobec bel. (pa baje, da je povsod karies pod temi plombami - 2x se mi je že tako zob nekje odlomil).

Kaj, bi šlo v Lj za ene 1500€?
confused-1.gif

Inlay sam po sebi ni nič boljši kot zalivka. Keramika je predvsem v prednosti pri večjih poškodbah zoba, kjer gre bolj za onlay.

Naredi se jih lahko tudi 20 na enkrat, pač strošek je toliko večji.

V Lj za 1500 za 6 bi se sigurno našlo kje, za 7 že težko. Cene se vrtijo med 300-600 po zobu.

Če nimaš težav (ali kariesa), potem imaš itak samo dve varjanti - pusti tako kot je, ali pa daj naredit dobro. Ker če boš šel to delat k nekomu, kjer ti bo glavni kriterij izbire cena, potem bo samo slabše kot je zdaj.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No se ne bomo sedaj na cente tukaj 1.5k€ sem na oč reku.

Ko imamo že strokovnjaka v tej temi.... kaj je fora amerikancev in njihovega ozobja. Kjerkoli, vse čist belo notri (se ne vidi plomb) oz. so tudi zobje čist pobeljeni. Pa, če gledam na YT kake manj znane ali pa celo čist navadnega Ordinary Joe na FB.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Enkrat sem bral, da naj bi bilo v njihovi vodi veliko fluora, ne vem pa, če je to res. Vem pa, da so obsedeni z beljenjem (belilni trakci itd.)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Najprej pobelijo, potem pa še zalivke ali in/onlaye naredijo iste barve. Beljenje je permanentno, lahko potemnijo za odtenek, ampak nikoli več na prvotno. Ali pa t.im. luske, to je pri takšnih zobeh še najpogosteje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
No se ne bomo sedaj na cente tukaj 1.5k€ sem na oč reku.

Ko imamo že strokovnjaka v tej temi.... kaj je fora amerikancev in njihovega ozobja. Kjerkoli, vse čist belo notri (se ne vidi plomb) oz. so tudi zobje čist pobeljeni. Pa, če gledam na YT kake manj znane ali pa celo čist navadnega Ordinary Joe na FB.

Beljenje do onemoglosti. Ali pa luske/prevleke v barvi keramičnih ploščic v nakupovalnih središčih. Pri nas to ne gre skozi, ker nihče nima takih zob in potem zgleda preveč umetno.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.328
2.540
113
Mel poseg.
Tujina cca 1 teden = 10k
30 min od doma: 5 mes = 7k, bil v nedeljo, bil v soboto dopoldne, ŠLI NA ROKO
smile-1.gif
HVALA Bogu
Brez hrane samo 7 dni. mislim normalne hrane.
Nikoli bi ne preživeli v 1 tednu tujine. NIKOLI !

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
ksz...
Jaz se vedno ne vem kaj je fora, a ko greste ledvico ven pobrat greste tudi k najcenejsemu in zakaj NE? Avto se kupuje najcenejsi? In ja, se strinjam, da cena nikakor ni pokazatelj. Zal. Ce delate cel research kje kupiti avionsko karto 10 eur ceneje dajte pa se to. Pa iscite cimbolj strokovna mnenja kolikor je to mogoce. Je pa res, da bi upal trditi, da se povprecna slo in cro ordinacija kaj dosti ne razlikuje, v povprecju govorim, le da so 10, 20% cenejsi. Juzneje si pa ne upam vec tega trditi, zal, spremljam sceno na balkanu precej pozorno s strokovnega vidika. Tudi pri nas se da dobiti dobro kvaliteto in zmerno ceno. Jasno pa je, da starejsa garda si je zgradila cene na starih temeljih, ki danes niso vec "vzdrzevana".