denarne zadeve

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Glede na to, da so tipi dons razpištoljeni, ker morjo dat 1 euro za rožco
rolleyes-1.gif
in zdej jamrajo, da mi od njih pričakujemo darila non stop? Kolk kdo prispeva v vaši vezi, kar se tiče denarnih zadev?

majč

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Jaz sem dala za 5 rož 8 eurov, vrtnica je bila 3, nagelj je bil manj kot euro, za tulipane ne vem. IZGOVORI IZGOVORI...
rolleyes-1.gif

majč

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
sploh pa, zakaj bi mogu tip zapravljat za žensko in ne obratno? sej smo enakopravni ( baje)
rolleyes-1.gif

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Meni dati kak € za rožce je najmanjši problem, ker moja tko al tko od tega živi- pa še vrne mi z bonsajem
evil.gif

ON:
ker sva že nekaj časa skupaj (čeprav še ne živiva skupaj) in počasi tudi začenava gradit v bistvu ne ločujeva med mojim in njenim denarjem in ga OBA skušava čimbolj racionalno porabit. Enkrat za enega, drugič za drugega! Za darila sva pa zmenjena, da sploh ne smeva pretiravat in je bolj pomembna pozornost!

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
Citat:
Uporabnik WolfSLO pravi:

ON:
ker sva že nekaj časa skupaj (čeprav še ne živiva skupaj) in počasi tudi začenava gradit v bistvu ne ločujeva med mojim in njenim denarjem in ga OBA skušava čimbolj racionalno porabit. Enkrat za enega, drugič za drugega! Za darila sva pa zmenjena, da sploh ne smeva pretiravat in je bolj pomembna pozornost!

Midva tudi tako nekako. Ne gledava, kdaj kdo da denar na mizo. Pač tisti, ki prvi potegne denarnico z žepa. S tem, da midva skorajda živiva skupaj.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Sem mnenja, da more vsak furat svoj denar. Potem, ko živiš skupaj se pa odpre skupni račun kamor oba nakažeta določeno vsoto denarja in se iz tega plačajo stroški/hrana/počitnice/ostale skupne stvari. Drugač pa naj vsak zapravlja denar po svoji vesti in za stvari, ki jih potrebuje ... sej tudi vsak služi s svojim delom.

LP

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Odvisno je katero populacijo pogledamo. Ce pogledamo mladino se mi zdi glupo da tipi dajejo nevem koliko denarja za zenske, ko mu le ta nakoncu prbije: "ja ves necutim vec tiste kemije in bova koncala".....(najdla druzga porivaca ipd), ker se dolgotrajno neobrestuje. Ce pa pogledamo starejse, ze skoraj zarocene/porocene parcke potem pa je logicno da bos neko malenkost privoscil svoji zeni, ker kaj ves mogoce se zvecer obrestuje
grin1.gif

Ne salo na stran, res je da je v danasnjem casu folk vse vec in vec materialisticen in zadeva je meni z mojega vidika cisto logicna, saj si v zivljenju dandanes moras izbrati nekoga ki ima pod palcem, saj te drugace zivljenje povozi, koncas na robu druzbe, v borbi za prezivetje. Tako da je nekako to posledica danasnjega zivljenja a kaj cmo. Jaz vem da vec nikoli nepovoham zenske brez pametne sole ipd, pa neglede na to kako lepa in "pametna" je.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
tud sam mam podobno razmišljanje kot Bitch_inside

čeprav meni se zdi še boljša ideja ta, da se obe celotni plači nakažeta na en račun in imata oba partnerja kartico enakega računa ... lažje vodiš vse finance, denar je pa itak od obeh

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Jaz sem dala za 5 rož 8 eurov, vrtnica je bila 3, nagelj je bil manj kot euro, za tulipane ne vem. IZGOVORI IZGOVORI...
rolleyes-1.gif

majč

Ne morš nageljna kupit
uf-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Midva sva v fazi gradnje svojega skupnega doma, živiva pa še vsak posebej. Ker sem jaz študentka, on pa že redno zaposlen, grejo njegove finance večinoma za dom. Sama dajem denar za ostalo sprotno kramo za oba (kej za oblečt, kozmetika, za bencin če kam greva, za jest, če kam greva, pijačo za naju za doma, itn.), zdaj sem nekaj našparala in sem mu dala, da bo lahko koristno porabil ta denar. Položnice plačujeva vsak svoje.

Ko bova enkrat skupaj, je moje mišljenje, da vsak da nek sorazmeren del svoje plače za pokrit stroške (t.j. stanovanjski stroški, hrana, če kam greva skupaj), če se enkrat da kaj na stran dat, imava skupen varčevalni račun in tja nalagava, tistih nekaj evrov, kar ostane viška pa za lastno dušo (da si kdaj kej za oblečt kupiš, kako svojo razvado pocrkljaš, itn.). Kar se večjih nakupov tiče, npr. tv plazma je definitno nakup, o katerem se morava posvetovat in se odločit, kako bo financirano.

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
cheer.gif

Kot bi bral o sebi!
grin1.gif

Imata pa pri nas že fotko in mati tako narejeno, da sploh ne vesta kdo je prinesu denar k bajti (odnaša ga tko al tko samo mati
grims-1.gif
- joke) in mi je nekako samoumevno, da ne delim med mojim in njenim!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Sem mnenja, da more vsak furat svoj denar. Potem, ko živiš skupaj se pa odpre skupni račun kamor oba nakažeta določeno vsoto denarja in se iz tega plačajo stroški/hrana/počitnice/ostale skupne stvari. Drugač pa naj vsak zapravlja denar po svoji vesti in za stvari, ki jih potrebuje ... sej tudi vsak služi s svojim delom.

LP

Haha, skupni račun z žensko, hahaha.
grin1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ksz sem slišala, da ma kolegica s tipom tako urejeno, da mata skupen račun. Pa no go, to pri nas ne gre. Vsak ma svoje kartice, svoj denar. Plača tisti, ki je v elementu, skorajda ni nikoli problemov. Ko gremo na nakupovanje, dan jaz ponavadi za oblačila. če kupimo kaj, naprimer jaz dam tudi, ko gremo umetniški material kupovat, je ponavadi drobnarij za 70 evrov, on pa da za špecerijo, ki je približno isto tak, pa recimo, da še gremo pol standardno nekam jest, pa on plača tam. Čist vredi je tak.

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik WolfSLO pravi:
cheer.gif

Kot bi bral o sebi!
grin1.gif

Imata pa pri nas že fotko in mati tako narejeno, da sploh ne vesta kdo je prinesu denar k bajti (odnaša ga tko al tko samo mati
grims-1.gif
- joke) in mi je nekako samoumevno, da ne delim med mojim in njenim!

Vidva mata tko vse skupno. Telefon, finance, copate...
wink-1.gif

Vsak ma svoj račun in si delita stroške. Npr. en hrano drug položnice. Človek more tud v vezi ohrant svojo identiteto in ni pol kar vse skupno in vedno "midva greva... midva bi... midva sva bla...".

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Jaz sem vedno bil mnenja, da je denar skupen neglede kdo ga nosi k hisi. Na zacetku meseca se okvirno razdeli kam in zakaj bo denar sel, kolkona varcevalni racun, poloznice, denar za sproti. Preprosto
wink-1.gif
Ce nekaj harata vsak posvoje pol ni ok.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Skupen račun pri nama ne gre, jaz ga nikoli ne bi imela. Moj odnos do skupnega računa je tak kot do poroke. Kup nepotrebne administracije, na koncu pa težave na sodišču. Kar se tiče denarja moram priznat, da v zadnjih letih sama kar veliko doprinesem k vezi in definitivno nisem tista, ki bi se šlepala preko desca. Pač je naneslo tako, da je imel sam veliko nesreče s službo in posledično nobenih prihodkov (samo dodatne stroške s to službo) jaz pa imam stalni prihodek in znosno plačo. In nama nekako gre. Mi tudi ni panike mu posodit avto za kakšen mesec ali dva. Takrat, ko imam, tudi dam. Sem pa sebi na prvem mestu, tako da prvo zrihtam sebe, potem pa gledamo, kje bomo še kaj zapravli.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Midva sva poročena že 6 let in imava vsak svoje račune. Službi in plače imava kar solidni.
Nikoli pa ni problemov kdo ba kaj dal ali za avto ali za hišo.
Pač enkrat eden enkrat drugi. Zaenkrat ni blo problemov. No edino kar se
tiče kakšnih os.zavarovanj ali npr.GSM-a, al reg.avta, dava vsak posebej ker imava vsak svoje trajnike.
Dopusti, oblačila, hrana pa kakor nanese.
Tudi jaz večkrat slišim pare, ki se pogovarjajo :
pa saj sem jaz prejšnji mesec dal za račune, pa zdej je tvoj mesec....
bonk.gif