Demontaža rolet

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Pravkar sem snel 1 dvojno roleto(ROLTEK-kaseta montirana na zunanji strani okna).
Ker se to delal prvič mi redolsed seveda ni znan,....in sem porabil kar nekaj časa.

Najprej sem odvijačil vodila rolet in odprl kaseto, sledila je demontaža osi kamor se navija roleta(najprej sem še odpel roleto iz osi) , odvezal vrvico , roleto in vodila snel in na koncu snel še ohišje.

V bistvu sem se že najbolj zezal glede vrvice kje jo odvezati..... zunaj ali znotraj???? Na notranji strani nisem hotel odpirat navijalca vrvice , ker sem se bal da bom kaj polomil .
Na koncu sem jo zunaj, vendar mi vse skupaj deluje čist prezakomplicirano......je pa tudi res, da sem delal sam in je zadeva dokaj nerodna

Če kdo ve pravi redosled se priporočam za nasvet.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Trak se na navijalcu potegne ven, pa ”sname” z notranjega kovinskega traku (fedra). Paziš da ti rolete pri tem ne pade dol, nekdo zunaj drži roleto ali pa trak preden gre skozi okno. Ta kovinski trak se nekako zatakne, da ti ga ne potegne v notranjost.
Potem pa odšravfaš vodila, in kar v kompletu nagneš ven,. Seveda ti ob tem nekdo pomaga držati trak, (sicer se ti roleta odvije) in ga spravi na zunanjo stran okna.

Se pravi škatle ti bi treba odpirati in razstavljati rolete.
Snameš trak, odšravfaš 4(6) vijakov na vodilih in si zmagal.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
smile-1.gif
,....ja se ugotovil, hvala vseeno.Vsaka šola pač nekaj stane.