Delovni zvezki OŠ

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
POzdravljeni

Zanima me, kako starši gledate (izvajate) možnost določitve maksimalne cene za DZ v OŠ za posamezni razred.
Pri nas je s šolo težava - imamo zakonsko podlago, preko katere določimo maksimalno ceno s katero se strinjamo, šola pa nekaj po svoje.... Govorijo, da se vtikamo v strokovnost učiteljev...blablabla, po drugi strani pa da so otroci nepismeni. Seveda, če pa so delovni zvezki slikanice - otroci pa izvajajo naloge v stilu vstavi pravilno besedo, podčrtaj, obkroži pravilni odgovor..... Ne rečem, da DZ pri nekaterih predmitih niso potrebni, če nedruga so kot zbirke nalog pri MAT, FIZ, KEM.... da pa mora imeti še glasba ali pa recimo zgodovina, da o geografiji ne govori, DZ, pa je tudi tak kot iz drugega planeta. ....
Prosim vas, da še kdo kaj napiše, da vidim kako se drugje borite proti šolsko-založniški zalegi....
Borča

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Globoko dihaj, stisni zobe, ohrani mirne živce in potrpi, da ti otroci pridejo skozi OŠ....
(ter plačaj delovne zvezke)

Lahko pa se tudi zaletavaš z glavo v zid...

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
delovni zvezki so izključno pogruntavščina tistarsko-založniškega lobija. sproži vprašanje v javnosti.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nope. To so delovni učbeniki, ker vstavijo nekaj besed na črtice, zaradi tega pa ne morejo biti v učbeniškem skladu. Sklad namreč konkretno zmanjšuje dobiček založnikom, ampak v nem so lahko le klasični učbeniki...

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Pa ja. S komerkoli govorim, je v vseh šolah ista pesem. Večina staršev pridnih ovčic in so tiho.
Samo ko pa ti za en razred naračunajo 160€... E baš ne boste. Sedaj pa ker se starši s tek nismo
strinjali pa je vojgn v strehi... Banda po malem.
Mislim da bomo septembra začeli s kampanjo OŠ bred delovnih zvezkov....
Lahko noč

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
Sej te šole bi se lahko mal modernizirale s kakšno e-obliko teh delavnih zvezkov ali učnega materiala ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz... Tudi e-materiale boš plačal, razen če boš že prvošolčku kupil spodobno tablico z vsaj 10" zaslonom. Samo potem to vodi v še večjo nepismenost, že dandanes so celo sedmošolci nepismeni, da ne govorim o nižjih razredih.
Kar se tiče delovnih zvezkov... Sem v SŠ, sprejeli smo seznam obveznega gradiva in cene. Za 1, 6 in 8 razred sem z vsemi DZ ter še kalkulatorjem, nekaj zvezki in ostalega drobiža plačal 230€ (dejansko zaradi nakupa s Piko še manj).
Lahko pa povprašate vaš učiteljski zbor kateremu založniku so se pustili najbolj podkupiti, da imate tako drage DZ... Ko sem sam to vprašal na seji SŠ sem doživel tak revolt... Na vprašanje kaj pa je predstavitev v vinski kleti v Brdih tudi za družinske člane drugega so bili pa tiho...
Mene osebno veliko boljžulijo razni nepotrebni tabori in dejavnosti kjer te po tamalem colajo za vsaj 100€ za tabor in 10 do 15€ na osebo za dejavnost... Ampak očitno so za take izdatke večina staršev še zmeraj polni kot puške....

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
O teh dejavnostih raje sploh ne bi - nekatere so kar naenkrat obvezne (vaje za pevski zbor - intenzivne - kdor ne gre ne more več pet, plačajo starši).... Tak da smo iz brezplačne šole prišli na plačan zadeve.
O izpolnjevanje DZ pa raje ne bi - ena učiteljica je rešive zadnji hip kar na tablo pisala, hkrati pa dejala, da kolikor ne rešijo, naj rešijo doma, so pa zadaj rešitve.... ADIJO PAMET
DZ hkrati tudi podpirajo lenobo učiteljev, ki bi morali brez DZ zavihati rokave in si pripraviti ure malo bolj inovativno....

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Citat:
Uporabnik skala pravi:
delovni zvezki so izključno pogruntavščina tistarsko-založniškega lobija. sproži vprašanje v javnosti.
S tem se pa zeloooooooo strinjam!!
cool-1.gif

Opažam, da so naši otroci čedalje manj pismeni, na koncu šolanja so pa celo funkcionalno nepismeni.
bonk.gif

Poleg tega, da o raznoraznih dodatnih projektih v katerih sodeluje celotna družina sploh ne razpravljam.
Kako smo pa mi preživeli brez delovnih zvezkov?? Aja znali smo pisati in si napisati v zvezke. Poleg tega opažam, da se današnji otroci sploh ne znajo pravilno učiti, uhhhhhhh.....
confused-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.558
113
Citat:
Uporabnik barvica pravi:

Kako smo pa mi preživeli brez delovnih zvezkov??

Mi smo delovne zvezke imeli. Pri skoraj vseh predmetih. In cel hudič je bil, če je bil od od prej popisan. So pa pustili, da nisi notri pisal, ampak v zvezek, pa ga je lahko potem še mlajši brat uporabil. Ali pa si ga konec leta naprej prodal, tako kot knjige. Ki smo jih ravno tako morali kupiti, ker jih je bilo v knjižnici dovolj samo za nekaj najbolj revnih učencev. Ne vem kake OŠ se vi spomnite, ampak pri nas smo konkretno vse morali colati.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.558
113
Generacija '81. Res pa je da znam biti tamala v tej temi, glede na to, da se oglasajo starši osnovnošolcev. Kakorkoli zadeva je stara 25 let.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Rabijo ali ne to je vedno lahko vprašanje. Jaz vem da mojega otroka ne bi napotil v šolo brez vseh potrebščin ki jih potrebuje. Pač tak je program šol in treba jih je spoštovati, pa čeprav vem da stvari niso poceni. lahko pa veliko privarčuješ če le te naročiš prej oz. takrat ko so popusti. jaz vedno naročim zadeve že po koncu leta za naslednje leto kar na Emki, kjer imajo vsako leto popuste in tudi seznam vseh tistih stvari ki jih tvoj otrok potrebuje za vsako šolo posebej. Kar se mi zdi zelo uredu
smile-1.gif