Delovanje klime

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

redface-1.gif

Mi je, kar nerodno vprašat, če pritisneš AC gumb se klima vključi, začne hladiti prosotor v avtu, ko gumb izključiš naj bi klima nehala hladit, je temu tako.
redface-1.gif

Kaj vse se še preveri pri klimi?
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Preveri kako mrzel je zrak, ki prihaja iz klime...s tem, da mora nekaj časa delovat! Tam okoli 4-6 stopinj bi moralo biti.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ni nujno, mene npr. nekaj zajebava.

Izključim auto, izključim AC, potem moram pa do temp. HI. Šele tedaj se mi klima ugasne in da samo ventilator normalno deluje.
Sam po moje je pri men nekaj crknlo.
jezen.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Preveri kako mrzel je zrak, ki prihaja iz klime...s tem, da mora nekaj časa delovat! Tam okoli 4-6 stopinj bi moralo biti.

Koliko časa naj bi avto lanfal, da klim adobro hladi.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Koliko časa naj bi avto lanfal, da klim adobro hladi.

klima more takoj začet pihat hladno (oziroma v roku manj kot 1 minute če je avto na poletni vročini parkiran)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Filanje klime te pride ene 40€, tako da ali za toliko zbiješ ceno, ali pa zahtevaš da lastnik gre napolnit klimo pa ti več plačaš.

Boljše slednje, ker v primeru, da je kaj fizično narobe se bo takoj vidlo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.742
5.900
113
Če je klima avtomatska, potem piha topleje. Te klime znajo mešat topli in hladen zrak.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Če je klima avtomatska, potem piha topleje. Te klime znajo mešat topli in hladen zrak.

Odvisi od avta. Pri climatronikih (VAG), če daš na LOW mora hladit na maximumu .. tako kot če daš na max, ko mora gret na polno (brez avtomatike).

Drugače pa je hiter pregled klime tudi preverjanje tlaka v sistemu med samim delovanjem na lokalnem servisu .. tole z merjenjem temperature je bl tko tko.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni na Peugeotu (avtomatika) začne hladno pihat v 3 sek, ko izklopim pa še nekje 15 sek piha hladno ven (pač ohlajene cevi in se še malo pozna).

Drugače pa ko vklopiš klimo to slišiš in tudi vidiš na obratomeru, še posebej če je avto hladen pade za kakih 200 obratov in čez par sek zleze nazaj na normalno (ali na malo višje).

Glede plina pa je (po mojih izkušnjah) tak, da če je plina dovolj klima dela, če ga ni dovolj pa se niti ne vklopi. Nisem opazil recimo po dveh letih od polnjenja, da bi kaj manj hladilo ali grelo.