Delo preko študentsk. servisa in povzročitev škode

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj se zgodi, če delaš v nekem podjetju preko študentskega servisa in povzročiš neko nematerialno škodo?

Recimo primer: delaš v računalniški firmi, šef zamuja s plačilom in od jeze zbrišeš celo bazo poslovanja za leto 2008.

Seveda sledi brca v rit, kaj pa kakšna kazen? Ti lahko kaj naredijo? Saj nisi imel nobene delovne pogodbe (razen če napotnica velja kot pogodba, čeprav v njej ni določeno praktično nič). Te lahko preko sodišča terjajo za povračilo škode?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
študente boli k.. za vecino stvari,tako da mu praktično nič ne moreš ker je le študent in ni kvalificiran za kakšno bolj zahtevno delo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.267
4.849
113
Če boš to naredil namerno in lahko dokažejo da je namerno si čisto isto odgovorne kot kdo drug...
...če si že kaj takega naredil upam da imaš kje kopijo, ker to ni majhna zadeva.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem, imam pa ''poštene'' namene, da to naredim. Ni pa računalniška firma in ne gre se za bazo poslovanja, da ne bo kdo preverjal zdaj svojih zaposlenih študentov
grin1.gif
In ja, kopijo bi naredil za primer, če bi se zadeva zakomplicirala.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V primeru brisanja baze poslovanja za celo leto bi se tebi hudičevo zakompliciralo.
grims-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Neki podobnega sem tud jaz naredu.
aplauz.gif

Sam da jaz sem naredu manjšo materialno škodo in ogromno zmede, še več skrbi,
hehe
grin1.gif

Mislim, da ti ne morejo nič, vsaj men niso mogli, sem študent in imam določene privilegije, ki jih pač redni nimajo in obratno, ko se študenti bunimo, pa ko nas hebe.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem delal pri praivatniku smo ene mize sestavljali, preko študentskega servisa. In valda mi zadnje plače ni plačal, sem samo lepo prišel ko je bil on na malici ga ni bilo v delavnici ane, sem pobral vrtalne stroje, podaljške, deske pa noge za mize skratka za 2x toliko vrednosti kot je bil dolžan
tongue-1.gif

LP

tony

Guru
23. jul 2007
9.679
1.488
113
Napotnica predstavlja neke vrste pogodbo, za namerno povzročeno škodo vsekakor lahko odgovarjaš, je pa vprašanje, če so v firmi dovolj pr*uknjeni, da se jim bo dalo zafrkavat s sodišči (pardon, če ne plačujejo za opravljeno delo, verjetno so).

Največja kazen, ki jo lahko študent naredi podjetju je, da ta moment neha delat zanje. Jebiga. In potem vsak teden kliči na ŠS, in teži, kaj je s tvojimi zapadlimi plačili. Veliko najbrž ne boš dosegel, bo pa firma označena za slabega plačnika in prav posebej se ŠS ne bo več pretegnil z iskanjem novih študentov (objava oglasa na netu in nič več)...

Žal. Normalnih delodajalcev na srečo je še nekaj. Good luck
zmaga.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.829
113
40
MB
Isto se je meni zgodilo, ampak seveda ker sem verjel da denar bo, sem bedak vrno služben prenosnik, tak da je.eš poštenost.
Študentskemu servisu se itak jebe, dokler služijo s tabo ste kolegi ko pa rabiš pomoč pa dobiš kamen v hrbet ...
Že to da maš dostop do takih podatkov verjetno pomeni, da si pomemben del delovnega procesa.

Tak, da pomoje se ti kr naj "ponesreci" da se nekaj zbriše, greš domov, telefona ne dviguješ, če pa pridejo na dom pa naj pred glavo € potisne skoz vrate, če ne bo z sekiro v glavi šou domov
evil.gif

K.rbe izkoriščevalske, vsi bi meli študente za vse gor do direktorja, ko je pa treba plačat ..

Mater sem se razburo
evil.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Po moji logiki te ne morejo narediti nič.....

mislim da nič saj imajo backupe pa snap kopije pa še ja če so pametni
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.829
113
40
MB
če je kaka manjša firma delajo backupe ko se pač kdo spomni, v kakem večjem podjetju se pa načeloma to itak naj nebi dogajalo da bi šparali z napizdovanjem študentov

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
pomoje se vedno lahko kot študent izgovarjaš na to, da nisi usposobljen za to kar delaš in si škodo naredil po pomoti. Sem imel sodelavca, šef v firmi je imel malo čudne navade glede plačila. ko je ene 14 dni obljubljal v prazno da bo jutri plača, se mu je odpulilo in je naredil tako škodo da glava peče. Ampak je to naredil tako, da se bo poznalo komaj čez nekaj časa, ne takoj

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz sem delal pri praivatniku smo ene mize sestavljali, preko študentskega servisa. In valda mi zadnje plače ni plačal, sem samo lepo prišel ko je bil on na malici ga ni bilo v delavnici ane, sem pobral vrtalne stroje, podaljške, deske pa noge za mize skratka za 2x toliko vrednosti kot je bil dolžan
tongue-1.gif

LP

Za take stvari te z lahkoto zjebe.
To kaj si ti naredil je kraja, za kaj te lahko prijavi policiji.Ti pa moras denar sterjat po sodni poti.Si mel sreco das se m ni dalo.
Sam sem imel podoben primer, nisem htel vrnit enih dokumentov pa je bila cela stala.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
ksz....

Jaz mam tak situacijo: že 3 mesece kaj sem nehal delati, denar ni ravno veliki, majhne pa tudi ne za študenta (skoraj 300 €), napotnico sem po več kot 2 mesecih podpisano in poštemplano uspel dobiti in nesti na ŠS Maribor, zaprosil za akontacijo ki pa ni šla skozi. Zdaj pravijo da lahko samo čakam na ta denar kdaj bodo oni plačali...... glede na to kako se je spravljal poleg bom verjetno ta denar dočakal naslednje poletje
bonk.gif
Torej kaj lahko naredim da bom še letos dobil denar, poleg tega da firmi vsak dan gnjavim za plačilo? Ima ŠS kake dolžnosti tukaj?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.612
9.829
113
40
MB
sej isto je blo pri meni, smo dobili napotnico nazaj po par mescih, so mu poslali pritozbo, priporoceno ni dvigno, so mu se z navadno posto pol, pa je preprosto odgovoril da sem dobil placano kolk sem delal, na študentskem so mi rekli da je s tem za njih zaključena stvar.

Povprašaj malo okoli kolk ljudi ma take probleme z Študentskim servisom Maribor, ne povoham jih več banda pokvarjena