Delo na žalah?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Zadnjic je bil oglas za delo na zalah v krematoriju, koliksni so teli "veliki" denarji ki krozijo v govoricah na temo dela na zalah?
Pravijo tudi da so vsi ki tam delajo pijanci kajti normalen pac tam nemores biti. Sam sem tudi studiral da kljubtemu da "samo" potiskas krste v pec, pac nemores biti cist diht al kuga?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.822
556
113
42
povsod malo
Poznam enega, ki dela kot pogrebnik sicer ni na Žalah ampak ni važno.
Osnove ima 850€ potem pa veliko nanesejo pogrebi, razstrosi, kopanje jam (tam k z bagrom ne pride oz ne sme zravn) pobiranje mrtvakov, nočna dežurstva (po svoje hecno da pride na kraj ima 1 uro časa razen za vlak in prometne) konec meseca 1500-2000€. če se pravilno spomnim.
Alkoholik mislim, da še ni. Itak pravi, da ne gleda na to da pobira človeka ampak smeti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.599
5.924
113
tudi jaz nevidim problema da nebi bil diht.
saj pa delaš popolnoma "naravno" stvar. pač je nekdo umr (kot bomo vsi) in se ga pač "pospravi" na različne način.
saj jih neja oni ubijajo al pa kaj.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
v tem primeru se odločiš in razčistiš s sabo, ali je to delo za nekoga ali ne. Zanimivo je pa, da še nekaj let nazaj so morali naši južni bratje pobirati kolege, prijatle .... in to po kosih. OK... sila dela nujo. Vojna je drugo.
Ne vem, če so te ljudje alkoholiki.... sej v končni fazi, vsak bo enkrat prišel k njim v roke.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.200
1.984
113
Emona / Carnium
Kolega je tam delal kak teden ali 14 dni (med počitnicami ali po srednji šoli, ne vem točno) in je rekel, da res ni lahko in da pomaga, če se ga malo uliješ in da je bil to prvi nasvet s strani "stalno" zaposlenih.
Verjetno alkiæ pomaga tudi zato, ker ti ne stoji
evil.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.750
903
113
tu in tam
Jaz poznam enega, ki jih pobira po cestah..nonstop je nažgan. Preden gre v službo, popije pol litra šnopsa. Šefi to vejo ampak ga pustijo pri miru.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
jeba je edino ko pobiraš otroka, mlade, kakšne "razkosane" na nesrečah. saj če je naravna smrt starejšega ni panike, enako porivanje v peč, če pripeljejo stare je ok, mlade otroke je pa muka... vsaj meni bi bila...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.200
1.984
113
Emona / Carnium
No, zelo težko se primerja scene iz vojne z nekim poklicem. Pogojno se da, če upoštevamo, da si v hudi življenjski stiski in se prijaviš tudi za takšno delo, kot je urejanje in priprava mrtvih za pogreb oz. upepelitev. Mrliči sicer niso samo takšni, bom rekel "lepi". Verjetno dobiš na mizo kakega zakrpanega, polomljenega, z luknjo v glavi,...ne vem, to moraš gledat, da lepo zrihtaš, ne moreš mižat...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Sem poznal enega, ki je delal na Žalah preko študenta. Takrat, ko je bila normalna študentska plača za cel mesec administrativnega dela okrog 120k SIT, je on dobival okrog 150k SIT.

Je pravil, da delo s trupli ni problem, tega se navadiš. Njega je, kot je pravil, najbolj uničevala atmosfera, kjer "moraš" nositi sad face, če imaš stik s svojci oz. žalujočimi. Ko je ugotovil, da to preveč vpliva na njegovo privatno življenje, je šel stran.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
pa nasvidenje ne smeš itd...

ja navadiš se vsega a vseeno so to še vedno šoki... tudi policisti so vsega hudega navajeni a jih šokirajo kakšne zadeve...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.589
113
ksz

Na zalah jih dejansko veliko pije. Govorimo o tistih ki pobirajo (mislim da se ekipe rotirajo na 1 teden - 1 teden pobiras, 1 teden pa si pogrebec na pogrebu, itd) na terenu... V krematoriju ni nic posebnega. V pec porines krsto, prej preveris ali je not tisti ki naj bi ga skremirali. Pec se s plinom prej segreje na doloceno temperaturo in ko je krsta v peci pride do samovziga zaradi vrocine. Ko truplo zgori, se na koncu vidi obris trupa in okoncin, v peci pa ostane tudi kovinska ploscica s podatki skremirane osebe. Pepel se postrga ven in v zaro. Je pa tipicno za take sluzbe da furajo crn humor ki bi se komu zunanjemu zdel nespostljiv. Recimo tudi patologi na ISM so navajeni da trupla obducirajo pa je konzumacija alkohola tam visja kot pri drugih zdravnikih.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pišuka, jest sm pa že link pripravljen... si me prehitu! ja, dober članek...

on:
Drugače pa, če nimaš občutljivega želodca, če nisi preveč čustven, se da kar normalno opravljat tako delo...