Delo na terenu, delaš pa doma

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Par primerov sem videl, da imaj sp registriran za delo na terenu, ampak 99% dela opravijo doma.
Pa niso to mala dela, da lahko skriješ. Je vse javno in nekateri se še na fb oglašujejo in sprejemajo stranke... Imajo pač doma urejene prostore...

V čem je keč, da imaš registrirano nekaj, delaš pa nekaj drugega in to celo s čisto vestjo oz mi deluje kot da je legalno
confused-1.gif

Je to res luknja v zakonu, ima inšpektor manj pooblastlil glede opremljenosti prostorov...
confused-1.gif

Nobenga ne želim potunkat. Pridružil bi se jim rad, pa se mal informiram;)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
In kaj je to za ena dejavnost "delo na terenu"? Sam imam 50% terenskega dela in 50% pisarniškega dela. Pa se ne spomnim, da bi kjerkoli in kadarkoli me kdo vprašal, oziroma bi kje moral izjasniti se, da gre za terensko delo ali delo na domu.

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
30
28
Veliko mehanikov ima to registrirano, delajo pa v garaži ali pa pod kozolcem. Če imaš to registrirano ti ni treba imeti poslovnih prostorov, inšpekcija ti ne hodi težiti ali imaš urejeno kar moraš imeti.

LP Sandi

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Poznam res ogromno zavarovalnicarjev. Vsi delajo 90% na terenu in 10% doma.

Kaj delaš 80 ur doma stari??

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Ko sem delal v eni overzbirokratizirani firmi, je bil odgovor na prošnjo možnosti dela od doma, da ni mogoče, ker da so državne zahteve za vzpostavitev domačega okolja dobesedno nore. Govorili so nekaj o določenih prostorninah prostorov, o lastnem vhodu za delovno mesto, o nekakšni izjavi, da je tvoje električno omrežje certificirano za poslovno rabo in nevem kaj vse še. Ne vem točno ker sem poslušal z enim ušesom.

Kakrokoli že je v resnici, verjamem da je to razlog da ljudje preprosto delajo "na terenu" pa imajo, kot je nekdo že napisal ,mir pred prezagretimi kravatarji.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Poznam res ogromno zavarovalnicarjev. Vsi delajo 90% na terenu in 10% doma.

Kaj delaš 80 ur doma stari??
Nimam pisarne doma, ampak v mestu ...
bonk.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ej stari pri nas v skofji loki imamo tud poslovalnico zmja in ztja. Zm je direkt v centru zraven poste. Poznam tipa ki dela samo noter. Prav da slabo slabo, da bo treba it na teren... Vsi se tam pasejo ne pa delajo.

Tko danres ne vem kermu zastopniku je interes bit polovico sihta v pisarni?

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Tistemu, ki folk njega osebno išče ne pa pisarno zavarovalnice, ki jih je kot smetja.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
KSZ
Razlog je v birokraciji - ko sem imel noro idejo, da bi šel "na svoje" bi me samo papirnata ureditev poslovnega prostora stala 5000 evrov za začetek, potem pa še ostale ureditve kot je gasilni aparat, sanitarije,...
Če hočeš delati, se moraš najprej znebiti zahteve po poslovnem prostoru, torej registriraš dejavnost "na terenu". Delaš sicer tam, kjer si si zamislil, uradno pa poslovnega prostora ne rabiš.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Odvisno, s kakšnim poslom se ukvarjaš... primer: izdelava spletne trgovine... firmo in sedež podjetja brez problema registriraš doma, saj vse delaš doma.. prav tako lahko v stroške daš del električne energije, ogrevanja (več si preberi na kakšni strani o podjetništvu)...
Na teren pa greš do stranke, kjer ji predstaviš svoje delo, se domeniš za kakšne stvari in podobno...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Bolje je imeti kak € manj stroškov, kot pa da ti birotatska zalega hodi domov pol.

Ponekod so hoteli kar obvezno SPjem registrirati par m2 bajte kot poslovne prostore, tudi če so imeli delo na terenu, samo da bi molzli. Potem se pa priklopijo še smetarji, ki bi ti radi dali ekstra kante za smeti itd itd itd..