Že dlje časa imam povišan zgornji krvni tlak (140-150), tudi takoj zjutraj je 135-140, medtem ko imam spodnjega čisto normalnega (75-85), tudi pulz se giblje med 65 in 70 (vse skupaj merjeno tako kot mora biti - zvečer v pravilnem sedečem položaju daljši čas po hrani in aktivnostih) - merjeno z dvema različnima aparatoma. V zadnjih dveh letih sem precej izboljšal prehrano (predvsem zmanjšal soljenje in vnos maščob) pa se losal nikotina, športam veliko, maščobe se topijo, a ni nič bolje, celo nekoliko slabše, le pulz se je zmanjšal iz ranga okoli 80-90 na zgoraj navedeno.
Čudmo mi je, ko je foter vse prekomerno solil, popral in "domače" jedel, pa je imel vseskozi popolnoma normalen tlak. Jaz pa, ki še najbolj zdravo živim v familiji, imam še najslabše rezultate. Drugače se počutim čisto v redu.
Mogoče brezveze paničarim ("saj si še mlad"), samo meni to ni preveč všeč, sploh ker sem si zdaj en teden vsak dan meril ob isti uri in ni nekega nihanja. Kak razlog za skrb v prihodnje?
Čudmo mi je, ko je foter vse prekomerno solil, popral in "domače" jedel, pa je imel vseskozi popolnoma normalen tlak. Jaz pa, ki še najbolj zdravo živim v familiji, imam še najslabše rezultate. Drugače se počutim čisto v redu.
Mogoče brezveze paničarim ("saj si še mlad"), samo meni to ni preveč všeč, sploh ker sem si zdaj en teden vsak dan meril ob isti uri in ni nekega nihanja. Kak razlog za skrb v prihodnje?