Deljenje wifi povezave v Windows XP?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Nikakor ne zguglam uporabne informacije. Skratka, na enem vikendu nimamo interneta, imamo pa mašino z Windows XP in TPlink usb brezžičnim adapterjem. Od soseda lepo lovimo signal, ker je wifi vmesnik na USB kablu in ob oknu. Skratka, wifi na xp mašini dela čisto solidno. Android telefoni pa povezave od soseda seveda ne najdejo. Se da to povezavo, ki jo lovi xp mašina deliti naprej, da bi jo uporabljali tudi telefoni? Eni pravijo, da to gre, drugi da na xpjih ne gre. Kakšna ideja? Najlepša hvala za pomoč.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Bolj pametno je kupiti en najcenejsi router (tplink 741), ga preflashati z ddwrt ali gargoyle in deluje kot repeater, ter shera wifi naprej.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.853
-8.613
113
Ga ne rabiš, ker to počne že z original FW. Vedeti moraš le MAC sosedovega routerja.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Bolj pametno je kupiti en najcenejsi router (tplink 741), ga preflashati z ddwrt ali gargoyle in deluje kot repeater, ter shera wifi naprej. [/quote

Sem nabavil enega Tplinka, vrgel gor dd-wrt pa mi zaenkrat kljub vsem vodičem ne uspe tole
frown-1.gif
.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
amacar: problem je, da je na ruterju že dd-wrt firmware, ko pa sem želel naložiti tvojega, mi vedno javlja update failure, tudi če želim dat nazaj original firmware :]

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
amacar: vsaka ti čast, najlepša hvala! S tvojo pomočjo sem zadevo rešil, ne čisto še, dela pa :D. Če se povežem na nezavarovano omrežje, vnesem podatke (IP drugega ruterja in privzeti prehod IP od prvega ruterja zadeva dela. Ne dela pa, če hočem delit zavarovano omrežje, takrat vse mašine dobijo "omejeno ali prekinjeno povezavo", pa tudi ne vem, kam bi vpisal geslo zavarovanega omrežja, ker najde jih, lahko izberem, gesla pa ne morem nikamor vpisat? HVALA ŠE ENKRAT !

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Kolikor sem prebral na zgornjem linku moraš imeti za deljenje zavarovane povezave na obeh routerjih izbrano enako zaščito(recimo WPA2 PSK/AES), ter enako geslo, če bi tu bil slučajno problem.

Ampak z ddwrtjem še res nisem ustvarjal repeaterja, tako da bolj ugibam.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Ne, ne, sedaj imam Gargoyle, mi je po tvojem nasvetu ratalo flašat na original fw, ter potem na Gargoyle. Na nezaklenjenem omrežju dela, na zaklenjenem pa ne, vedno dobim omejeno povezavo na vseh napravah. Samo gesla ne vem kam vpisat (od omrežja, ki ga podaljšujem).

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Ce gledas mojo zgornjo sliko, potem pod password. Ceprav js sm to kaksne 2 leti nazaj ze flashal, mogoc se je vmesnik kaj spremenil.