delilniki na radiatorjih - cena premontaže

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
če ima kdo izkušnje:
ob prenovi stanovanja sta se zamenjala dva radiatorja: zanima me okvirna cena premontaže dveh delilnikov - po izkušnjah cca?
moram podati kake parametre novega radiatorja monterju, saj imam sedaj npr radik plan vertikal ploščat radiator?
jih on vnese v delilnik?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zamenjat mora pritrdišča, če jih lepo dol vzame ostane ohišje celo.

On mora pri zamenjavi vnest nove dimenzije oziroma določit kolikšno moč (upam, da sem prav napisal) oddaja radiator. V bistvu mora narest isto, kar je naredil prvič. V delilnik ne vnaša nič, vnese pa v svoje tabelce, ki jih pošilja dobavitelju toplote.

Cena je pa po navadi stvar dogovora. Pokliči direkt in ko bo na vašem koncu spotoma naredi še to. Več kot 5 minut mu ne vzame.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Mislim da je nam vzel slabih 20€ za premontažo treh delilnikov, je pa moral dat samo nova podnožja in cca pol ure dela vse skupaj.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
če ima kdo izkušnje:
ob prenovi stanovanja sta se zamenjala dva radiatorja: zanima me okvirna cena premontaže dveh delilnikov - po izkušnjah cca?
moram podati kake parametre novega radiatorja monterju, saj imam sedaj npr radik plan vertikal ploščat radiator?
jih on vnese v delilnik?

Jaz sem lansko leto plačal 40€ za dva radiatorja, 5 minut dela za vsakega da našfasa gor pa nove dimenzije si zapiše.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Uh pišuka.

Naj bi bil na zgornji tretjini, na sredi radijatorja. Tam, kjer najgrše zgleda.

Pri nas se je en odločil, da raje plačuje kazenski faktor, kot da ima delilnik gor.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Delilnik mora bit kot piše predhodnik, kazenski faktor pa zna bit včasih bolj ugoden kot delilnik.

Hondi glede novega radiatorja, če mene vprašaš,.... ah boljš da me ne.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
hja poglejte, glede na to, da gre za enega boljših blokov, kjer stanovalci vse urejajo sami brez upravnika, vse se da dogovorit, potem odpade kakršnokoli goljufanje
zadevo smo s ponudnikom rešili na način, da je zadeva ob grelnem telesu, ki tako ali tako ne predvideva montaže na sprednjo ravno ploščo, potem pa je z odčitalnika kabelski senzorček, nameščen na radiator z zadnje, skrite strani
tako sem se izognil grdi namestitvi v bistvu nekemu "tujku" v celotni zgodbi v dnevni sobi - jasno, bo pa potrebno plačat novi delilnik

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Pri nas v LJ je bilo tako....

(sredi sezone spustil radiator), poklicu sm takoj (ce javis takoj nisi kao v prekrsku). Prsli so cca. 3tedne kasnej iz MB ker kao oni pokrivajo naš blok, nabili novga gor 5min dela plačali ccca 25e to je to.

Kontakt sem dobu prek hišnik - upravnik bloka - MIT MB se mi zdi...

aja pa še to za teh 25e, je dal sam novo podnožje ža merilnik+delo, če bi mogu dat še nov merlnik bi bil še dražji storšek...

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
na računu je vse korektno, le zmotila me je postavka za kilometrino, namreč 0.60eur + 9.5 DDV
WTF?