Dekorativni kamen za cokel

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
5beli2.jpg

Gledam takle kamen da bi ga dal na cokel. V osnovi ce delas sam moras vrjetno pri tleh narediti nek L profil da nosi vecino teze materiala potem pa lepilo in sestavljanje ali je to vecja matematika in je nemores sam izvesti? Zanima me pa se kje imajo kaksne akcije kajti ta stos stane cca 50eur/m in ali obstaja kaksen dober fejk, lahko plastika ali podobno da bi bila zadeva cimlazja kajti nasplosno naj tak kamen nebi dajal na cokel ker je prevelika teza za tak fasadni cokel ki ima spodaj stiropor.

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Na stirodur daš mrežo (lahko kovinsko) pa ti običajna višina cokla tam 0,5...1,5 m ne bo predstavljala nobenega problema. Sam ima na coklu sicer skriljavec (a kamen je pač težak kot kamen) in nimam nobenih težav.

PS- Mi je pa mojster lepil skriljavec z betonom v razmerju 1:1 (1 del peska 0..4 mm in 1 del cementa).

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nikakor ni treba dat 50€/m2 tukaj sem ga jaz kupil: http://www.dekorativni-kamen-omc.si/dekorativni-kamen.html potem maš pa še dr. konekt npr.

Jaz sem spodaj dal L profil iz inoksa...kar drago, samo je blo pa potem simpl za polagat. Lepil sem na fasadni stirodur oz. stirocokl 5cm, ki je lepljen in sidran. Lepilo pa je bilo uporabljeno Imolim Extra...malo dražje, mogoče nepotrebno ampak da je bolj na ziher.
cool-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Meni osebno zelo všečna stvarca. A kolikor sem se jaz zanimal po večini naredijo spodaj cokel/temelj, ki nosi težo. A kot kaže gre tudi brez tega.

Pri lepilu ni za šparat..najbplje nvset najboljšega ki se dobi za te namene.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Meni osebno zelo všečna stvarca. A kolikor sem se jaz zanimal po večini naredijo spodaj cokel/temelj, ki nosi težo. A kot kaže gre tudi brez tega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
obstajjao tudi ploščice z enakim motivom. no ni samo narisan vzorec, se dejansko čuti profil. edina vizuelna razlika je, da se vidijo potem fuge, česar pri pravem kamnu ni.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Očitno imate denarja za odmet fantje
smile-1.gif

Raje dam 1cm več izolacije na fasado.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Seveda je kvaliteten, pojdi ga gledat. Da je razgiban raznolik je pa mišljeno tko npr. ena plata je debela lahko tudi 3+ cm, druga pa samo 1,5cm. Meni ni odpadel niti en košček v dveh letih, pa tudi to bi lahko, ker je itak klano in če odbiječ eno plast, je spodaj pač identična sveža.
tongue-1.gif

Vsake toliko je rja med kamninam in tam je rjavo na črnem recimo, ampak to je neizogibno. Pač ta ko sem dal link bi bil za notri npr. v dnevno sobo malo za posortirat, da se ne porabi takih ali pa kjer je kak ostanek lepila, za cokel je pa odličen.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja, to je tibet black, prevzel sem sam dvakrat, ker ni tako velika površina zaradi vsega stekla, majo pa tudi dostavo in tudi montažo. Tukaj na sliki je že umazan od puščvaskega peska, ki ga prinese 1x na 3 leta.

Samo glejte, da mate keramičarja, ki zna oz. si vzame čas odrezat vogale na 45°, drugače zgleda grdo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Pri nas je cokel stirodur koncan z mrezico in lepilom al karkoli je ta masa.
Gledal sem v smeri L profila pa vrjetno bi ga naredil tako da bi bila stenska stran in ne nosilna(5cm), recimo 10cm visine da bi lahko 2 vrsti vijakov vijacil v cegel pa se te bi dal na matice kot distancnike da teza visi na navojih vijakov in ne pritiska na fasado. Lahko bi naredil tudi da bi bila cokelna/stenska stran spodaj pod nosilnim delom profila samo potem bi moral kopati pod zakljucek cokla in nebi imel niti prostora za orodje.

Teza m2 tega kamna je cca 50kg torej pri meni kjer je cokel 70cm visine in dolocene dolzine bi imel priblizno 35kg teze na m profila kar bi moralo zdrzati bp.

V kaksnih dimenzijah pa so teli kamni dobavljivi? Sem prvo mislil da sam vsakjega psoebaj sestavljas.

Drugace je pa tudi dobro da je pravi kamen da lahko kasneje fuge cistis z wapom ker recimo pri belem kamnu se to sigurno pozna.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ti gor na linku vse piše o dimenzijah;)
imaš take, ko vsakega posebej lepiš in imaš že plošče in tudi ploščice, ki so bolj imitiacija in imaš potem vmes prave fuge.