Dedič, ki ima 18%, serje!

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.425
2.583
113
Dedič ima 1/6 cca 18% pri nepremičninah.
Ne želi prevzeti obveznosti, kot zakonski dedič, pri vzdrževanju/adaptaciji nepremičnine - do "odločbe" pravi.
Fizično ločen del dediščine je oddal in pobira najemnino v svoj žep, istočasno ne dovoli oddajo
svojega dela - s tem pam posredno ostalega 82% dela.

Razpolaga/porablja/uporablja z gotovino/financami iz zapuščine, brez moje vednosti ali soglasja.

Zpuščino - manjše vrednosti, kjer pa ima 50%, je odnesel brez moje vednosti:
posode, posteljnino, tv, hladilnik, sesalec 2x, kuhinjski pripomočki.
Naj ima, če bi pri ostalih svaterh bil OK.

Kako je:
Baje je za poseg v nepremičnio - adaptacijo/vzdrževanje - dovolj 51% deležov lastnikov??

Kako je:
Zmanjšati vpliv njegovega deleža pri odločanji/so odločanju?

Kako je:
Vsiliti prodajo svojega dela po razumni ceni?

Kako je:
Z dokazili pri porabi zapuščinske gotovine -
računi dokazila, poraba na besedo, poraba na osnovi opravljenega dela-ni računa.
More dati na kup manjkajočo gotovino ali se to/če se, vkalkulira v njegov delež?

Kako je:
Zapuščinska razprava. Kaj je to in kaj se tam odloča/določa?
Ali se tam določa, kaj je za dedovanje?
Ali se določa razmerje delitve - avtomatsko/zakonsko je 50:50, za drugače je treba na extra sodišče?

Kako je:
Menjava ključavnice zaradi zavarovanje(?) svojega, večinskega dela?

Kot da bi o sebi bral v Nedeljcu.
Karkoli - nasvet, namig, zakonski citat, izkušnje!

I

Izbrisan uporabnik #488

19.12. Je dan odprtih vrat pri odvetnikih, najavi se pa dobiš gratis nasvet, jaz imam ta dan dopust

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Te nepremičninske zadeve,kjer je nekdo delni lastnik,so celo sranje! Moj oče je tako (delno) podedoval neko večjo posest,vredno nekaj sto tisoč eurov...v bistvu je sploh težko določiti ceno,ker ni do sedaj nobenih resnih kupcev...ampak je samo 1/24 lastnik te parcele,je bilo zelo veliko dedičev,ker ni bilo oporoke po smrti lastnice. Zdaj si predstavljaj,kakšna štala to nastane,če hočeš zbrati vseh 24 lastnikov in dobiti njihovo dovoljenje,recimo že za znižanje prodajne cene,to je res misija nemogoče,nekateri bi svoj delež prodali,drugi nebi prodali,tretji čakajo na boljše čase,četrti bi prodali,ampak hočejo preveč,noro...(s tem da mora vsak dedič vsako leto plačati davek od te nepričnine)

I

Izbrisan uporabnik #488

Najbolje, da se obrne na uporabnika Ganesha, ta zna celo napovedati izzid zadeve.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Pri 1/24 sta lahko dva dedica / lastnika ali pa tisoc.
Tudi ce je nekdo polovicni lastnik se ni receno da sta samo dva
smile-1.gif

Nazadnje urejeno: